دومین نشست تخصصی "خط روشنگری" با موضوع منطق استعماری غرب نسبت به مسئله زنان برگزار شد.
بررسی منطق استعماری غرب درباره زنان در "خط روشنگری"
به گزارش آستان نیوز، ظهر امروز ۱۵ اسفند دومین نشست تخصصی «خط روشنگری» ویژه توانمندسازی فعالان فرهنگی وابسته به آستان قدس رضوی با عنوان «منطق استعماری غرب در مسئله زن» با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین محسن فوجی، قائم مقام اندیشکده راهبردی سعداء امروز در سالن همایش مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی از سوی اداره پاسخگویی به سوالات دینی حرم مطهر رضوی برگزار شد.
قائم مقام اندیشکده راهبردی سعداء در این نشست با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره نقشه دشمن درباره اغتشاشات ۱۴۰۱ گفت: کشف حجاب برخی زنان ایران و راهاندازی جنبش زن، زندگی، آزادی، یک اعتراض سیاسی بود که مورد حمایت دشمن قرار گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین محسن فوجی با تاکید بر جهاد تبیین در سطوح مختلف جامعه اظهار کرد: بسیاری از اعتراضات به دلیل ناآگاهی است.
حجتالاسلام فوجی تصریح کرد: منطق استعماری غرب درباره زنان پیشینه تاریخی دارد و نمونههای بارز آن در کشورهای مصر، فیلیپین، عربستان و بسیاری از کشورهای آسیایی قابل مشاهده است. ما برای تبیین این موضوع بهجای اینکه به صورت مستقیم از حجاب صحبت کنیم نیاز است منطق استعماری غرب را تبیین کنیم. بعد از انقلاب صنعتی اروپا هر پیشنهادی که غرب درباره زنان مطرح کرده هدفش سو استفاده است.
وی ادامه داد: اگر زنها نسبت به این اهداف آگاه باشند دیگر به شعارها و برنامههای استعماری غرب توجه نمیکنند چرا که زنان از اینکه مورد سو استفاده قرار گیرند متنفرند. این در حالی است که سو استفاده از زنان به عنوان ابزار تولید انبوه و استثمار و بهرهکشی جنسی بعد از انقلاب صنعتی در شکلها و برنامهها و جنبشهای مختلف وجود دارد.
این پژوهشگر بیان کرد: روشنفکران غربی، انقلاب صنعتی غرب را نقطه عطف آزادی زنان میدانند در حالیکه عدهای دیگر معتقدند شعارهای مطرح شده مثل برابری جنسی در جهت سو استفاده از زنان بوده است. در انقلاب صنعتی، سرمایه داران نیاز به نیروی کار ارزان قیمت داشتند از همینرو برخوردشان با زنان را تغییر دادند؛ این در حالی است که زنان قبل از آن نیز حق مالکیت کوچکترین حقوق خود را نداشتند. استعمار غرب با وجود اینکه شعار برابری زن میدهد اما ۶۰درصد نیروی خدماتی در دنیا متعلق به زنان است. وی ادامه داد:حمایت از جنبشهای زنان در اروپا در واقع به دلیل سو استفاده از زنان بود.
حجتالاسلام فوجی ابراز کرد: نظام استعماری غرب با ایجاد سبک زندگی جدید ارزشهای رایج بین زنان را تغییر داد از جمله اولویت قرار دادن این موضوع که اشتغال زن در بیرون خانه موجب ارزشمندی اوست و اشتغال و استقلال زنان به سبک زندگی آنان تبدیل شد و اگر اینگونه نباشد زن، مورد احترام و ارزش نیست.
قائم مقام اندیشکده راهبردی سعداء تبیین کرد: نقشه جدید استعمار غرب در حوزه انقلاب جنسی بود که مورد حمایت سازمان جاسوسی آمریکا بود و سازمانی با عنوان ccf پروژههای آن را اجرایی میکرد. هدف آن ایجاد بی بندوباری جنسی میان جوانان آمریکا و دیگر کشورها بود. تولید نشریات و مجلات، چاپ کتابهای سفارشی، تولیدات سینمایی در هالیوود، حمایت از هنرمندان و جشنوارههای موسیقی و پویشهای جنسی مانند فمینیست از جمله مواردی است که این سازمان از آنها حمایت میکرد تا به واسطه هنرمندان، سبک زندگی جوانان و زنان را در کشورهای مختلف به ویژه مسلمانان تغییر دهد.
حجت الاسلام فوجی در پایان تاکید کرد: جهاد تبیین طبق فرموده رهبری، همگانی است و همه باید آن را انجام دهند. فرهنگ، مسئلهای مردمی است و تمامی بدنه فرهنگی دغدغهمند باید پای کار بیایند. فرایند منطق استعماری غرب فرایند مفصل و طولانی است که توسط گروههای مختلف مردمی نیازمند تبیین و روشنگری است.
تولیت آستان قدس رضوی
