شرکت فرش آستان قدس رضوی، در سال 1403 با هدف تقویت و بهبود تولید، توسعه اشتغال و افزایش بهره وری، تمرکز خود را ،بر افزایش کمی و کیفی فرشهای دستباف و جذب مشارکت بخش خصوصی، قرار داد.
تمرکز شرکت فرش آستان قدس رضوی بر توسعه تولید و اشتغال
به گزارش آستان نیوز، در شرکت فرش آستان قدس رضوی طی سال جاری، در حوزه تولید، از یک سو بهبود کیفی دست بافتههای تولیدی و از سوی دیگر، افزایش کمّی تولیدات، مدنظر قرار گرفت و تنوعبخشیدن به سبد محصولات هم بهخوبی، دنبال شد.
افزایش تولید با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی
مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی، تقویت تولید به شیوه برونسپاری را، از مصادیق جذب مشارکت مردمی در این فرایند دانست و گفت: علاوه بر تنوعبخشیدن به طرحها و نقشههای فرش، تلاش شد، از توان پیشرانان تولید، در بخش خصوصی، بهره گرفته شود.
حمید کارگر، اظهار کرد: در نتیجه، در کنار تولید متمرکز در دو کارگاه اصلی شرکت در مشهد و کاشمر، تولیدکنندگان و قالیبافان فعال در بخش خصوصی بیش از گذشته، به همراهی، فراخوانده شدند و این تولید علاوه بر استان خراسان در شهرهایی چون ایلام، کاشان، قم و اصفهان نیز، دنبال شد.
افزایش اشتغال با جذب قالیبافان در سراسر کشور
وی با اشاره به حضور و کمک 18 پیش ران تولید در حدود 10 منطقه در تولید فرش دستباف، اظهار کرد: در این راستا بیش از 200 نفر قالیباف به همکاری در تولید فرش پرداختند و نزدیک به هزار مترمربع فرش دستباف، به تولیدات معمول شرکت، افزوده شد.
مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی، ادامه داد: در کنار استفاده از توان پیشرانان تولید در مناطق مستعد بافت در کشور، رایزنیهایی با بنیاد تعاون زندانیان خراسان، بنیاد کرامت رضوی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی انجام شد که منجر به افزایش اشتغال قالیبافی، خواهد شد.
وی درباره مشارکت مردمی در فعالیتهای این شرکت، گفت: سال 1403 به صورت نمادین با مشارکت مردم آغاز شد، چرا که بافت، "قالیچه پناه" ،در قالب ،"پویش گرهگشا"، در طول ماه رمضان گذشته و سهیم شدن مخاطبان ویژهبرنامه تلویزیونی افطار در بافت این قالیچه و مفروش شدن آن در حرم مطهر ،در ایام نوروز، آغازگر سال بود.
نقش مسئولیت اجتماعی در فعالیتهای شرکت فرش
کارگر، همچنین مفروش شدن آئینهای سوگ با فرشهای امانی را از دیگر مصادیق مردمیشدن فعالیتهای شرکت فرش آستان قدس رضوی دانست و خاطرنشان کرد: در ماههای محرم و صفر، باتوجهبه ایفای نقش مسئولیت اجتماعی، فرشهای امانی برای برگزاری سوگواریها در اختیار هیئتها و موکبهای مذهبی، قرار گرفت.
به گفته وی، در آخرین روزهای ماه صفر و بهویژه سالروز شهادت حضرت رضا (ع)، بیش از 5 هزار تخته فرش به مساحت بیش از 37 هزار مترمربع از سوی شرکت فرش آستان قدس رضوی، برای مفروش شدن آئینهای مذهبی، به امانت، داده شد.
افزایش تعاملات و حضور در نمایشگاههای تخصصی
مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی، در دسترس مخاطبان قرارگرفتن را، از دیگر محورهای فعالیت مجموعه تولیدی و تجاری فرش آستان قدس رضوی عنوان کرد و افزود: در این سال، بازدیدهای مکرر گروهی از کارگاههای تولیدی شرکت صورت پذیرفت و گروههای مختلفی در قالب تورهای گردشگری، یا تخصصی، از شهرهای مختلف از جمله کاشان، تهران، ارومیه و کرمان، در مجتمع تولیدی این شرکت، حضور یافتند.
وی، برگزاری نمایشگاههای متعدد در مشهد، تهران، اصفهان، همدان و بهویژه برپایی دومین نمایشگاه اختصاصی فرش در تهران را، از جمله گامهای شرکت برای در دسترس قرارگرفتن محصولات، دانست.
رونق بازار و فروش فرشهای دستباف
کارگر، ادامه داد: بازار و تجارت، موتور محرکه تولید است و برای رونق بخشیدن بیشتر به تولید، لازم است فروش محصول، توسعه یابد که در این راستا، اجرای جشنوارههای فروش فرش دستباف و نیز حضور در نمایشگاههای استانی، تقویت شد.
وی، با اشاره به برگزاری جشنواره فروش فرش دستباف برای درمان گران بهعنوان یکی از این برنامهها، گفت: در این سال، به مناسبت روز پرستار، جشنواره فروش فرش دستباف ویژه جامعه بهداشت و درمان با تخفیف و تقسیطهای مناسب، به اجرا درآمد.
توسعه همکاریهای علمی در صنعت فرش
مدیرعامل، با اشاره به ادامه همکاریهای علمی شرکت فرش آستان قدس رضوی با انجمن علمی فرش ایران و نهادهای دانشگاهی در این سال، گفت: در این راستا دورههای آموزشی متعددی از جمله "بازآموزی مواد اولیه فرش" و "رنگرزی بهینه فرش" ، برگزار شد.
وی در پایان افزود: همچنین چندین نشست علمی با موضوع فرش در مشهد و تهران ترتیب داده شد تادانش و مهارتهای تخصصی در این صنعت، بیشازپیش، ارتقا یابد.
تولیت آستان قدس رضوی
