بیمارستان فوقتخصصی رضوی با دارابودن تیمی فعال از پزشکان متخصص و همچنین امکانات مورد نیاز بهویژه تجهیزات بهروز پزشکی، امکان ارائه بهترین خدمات به بیماران کلیوی در سطوح مختلف را دارد که این امکانات بهزودی ارتقا نیز خواهد یافت.
ارائه خدمات بهروز پزشکی به بیماران کلیوی در سطوح مختلف در بیمارستان رضوی
به گزارش آستان نیوز، دکتر فرشته ممدوحی، فوقتخصص بیماریهای کلیه بیمارستان رضوی در گفتوگو با خبرنگار ما با تأکید بر اینکه این بیمارستان به بهترین شکل ممکن به بیماران کلیوی خدماترسانی میکند، اظهار کرد: جمعی از متخصصان نفرولوژی و اورولوژی مجرب شهر مشهد، بهطور مستمر در بخش کلینیکی این بیمارستان حضور دارند و به معاینه بیماران میپردازند.
وی ادامه داد: همچنین تمامی اعمال جراحی مربوط به بیماریهای کلیوی در بخشهای جراحی بیمارستان رضوی انجام میشود. بخش سنگشکن بیمارستان نیز مجهز به دستگاهی بهروز است.
دسترسی بیماران دیالیزی به بالاترین سطح امکانات کشور
دکتر ممدوحی، درباره بخش دیالیز بیمارستان نیز بیان کرد: این بخش در حال حاضر، دارای 15 تخت دیالیز است که بهطور ثابت، ماهانه 50 بیمار، بهصورت یک روز درمیان و منظم، از خدمات آن استفاده میکنند. علاوهبراین، بخش دیالیز به بیماران اورژانسی و بستری بیمارستان نیز خدماترسانی میکند.
وی از بخش دیالیز بیمارستان رضوی بهعنوان یکی از بهترین مراکز دیالیز در سطح مشهد نام برد و گفت: با توجه به انتقال بخش دیالیز بیمارستان از ساختمان شماره یک به ساختمان بشری آن در فروردینماه سال 1404، تجهیزات و خدمات این بخش، ارتقا نیز خواهد یافت.
فوقتخصص بیماریهای کلیه بیمارستان رضوی، افزود: این بخش دیالیز در حال حاضر، مجهز به با کیفیتترین دستگاههای دیالیز موجود در بازار به نام «فرزنیوس» است که خدمات آن در سال آینده در محل جدید قرار است با نصب دستگاههای «همودیافیلترِیشن(HDF)»، تکمیل و ارتقا یابد.
وی ادامه داد: با استفاده از این دستگاههای پیشرفته، دیالیز بیماران با بهترین کیفیت و روش انجام میشود و آنان حال عمومی و کیفیت زندگی بهتر و طول عمر بیشتری، خواهند داشت.
وی تصریح کرد: در حال حاضر، هیچکدام از مراکز دیالیز ایران(بجز یک مرکز در شهر تهران)، مجهز به دستگاههای همودیافیلترِیشن نیستند. بنابراین، مایه افتخار ماست که از جمله اولین مراکز دیالیز در سطح کشور باشیم که به این دستگاهها، مجهز شدهاند. دراینمیان، پرستارانی باتجربه و توانمند نیز در بخش دیالیز بیمارستان رضوی، مشغول به خدمت هستند.
از علائم تا علل بیماریهای کلیوی
دکتر ممدوحی در بخش دیگری از صحبتهایش به علائم بیماریهای کلیوی اشاره و اظهار کرد: بیماریهای کلیوی در مراحل اولیه، ممکن است بهطور کامل بیعلامت باشند و یا فقط فرد بیمار، میزان فشارخونش کمی بالا باشد.
وی ادامه داد: در مراحل پیشرفته بیماریهای کلیوی، بهطور معمول فشارخون فرد بیمار، بالا است و دچار ورم پا یا اِدم ریه و تنگی نفس نیز میشود. گیجی، خوابآلودگی، بیاشتهایی، حالت تهوع و استفراغ، از دیگر علائم این بیماری در مراحل پیشرفته است.
وی همچنین درباره شایعترین علل بیماریهای کلیه در دنیا و همچنین ایران، گفت: در 90 درصد موارد، ابتلای افراد به بیماریهای دیابت و فشارخون، موجب بروز بیماریهای کلیوی نیز میشود. در 10 درصد موارد دیگر نیز عواملی نظیر عفونتها، سنگهای کلیه، بیماریهای ارثی، مادرزادی، ژنتیکی و روماتیسمی، میتواند عامل بروز بیماریهای کلیه، شود.
توصیههای پیشگیرانه
فوقتخصص بیماریهای کلیه بیمارستان رضوی، بیان کرد: باتوجه به اینکه دیابت و فشار خون، مهمترین عامل ابتلای افراد به بیماریهای کلیه است، برای پیشگیری از این بیماریها، پیشگیری و درمان این دو بیماریها، ضروری است.
دکتر ممدوحی افزود: دراینراستا، کنترل منظم فشارخون و قندخون و برخورداری از رژیم غذایی سالم و بهطور کلی، داشتن سبک زندگی سالم، در پیشگیری از بیماریهای کلیوی، بسیار اثرگذار است. همچنین افراد باید محدودیت در مصرف نمک و فست فودها را رعایت کرده و از مصرف خودسرانه داروهای گیاهی و مُسکن، پرهیز کنند.
وی به مناسبت ماه مبارک رمضان نیز گفت: در این ماه پربرکت، تشدید بیماریهای کلیوی، یکی از نگرانیهای بیماران است. از اینرو، به افرادی که پس از ارزیابیهای پزشکی، مانعی برای انجام فریضه روزهداری ندارند، توصیه میشود در فاصله زمانی افطار تا سحر، از مصرف مایعات غافل نشوند. مصرف نمک را نیز تا حدامکان در رژیم غذایی خود محدود کنند. همچنین اگر سابقه بیماری کلیوی داشتند، فشارخون خود را ثابت نگه دارند.
تولیت آستان قدس رضوی
