در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن و عترت مشهد، آستان قدس رضوی، عهدهدار بخش عترت و زیارت است.
تلفیق هنر، زیارت و عترت در نمایشگاه بینالمللی قرآن و عترت مشهد
این بخش با حضور هنرمندان بخش مرمت و خوشنویس سازمان کتابخانههای آستان قدس رضوی و حرم مطهر رضوی از جذابیتهای ویژهای، برخوردار است.
به گزارش آستان نیوز؛ امسال غرفه آستان قدس رضوی در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن و عترت مشهد با همکاری سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از ویژگیهای خاصی برخوردار است.
بخشی از این غرفه به اجرای زنده خوشنویسی با محوریت آیات قرآن کریم و احادیث توسط هنرمندان خوشنویس اختصاص دارد و در بخش دیگری از آن، کارگاه مرمت، برگزار میشود.
یکی از هنرمندان که در حال اجرای زنده خوشنویسی است، برگهای را روی ستون نصبکرده که روی آن نوشته شده: «هدیه یک اثر خوشنویسی با نثار ۱۰۰ صلوات».
دور میز این هنرمند، پر از بازدیدکنندگانی است که منتظر هستند نوبتشان شود و از او بخواهند جمله یا حدیث یا آیهای از قرآن کریم را، برایشان با خط خوش، بنویسد.
زند وکیلی که، ۵ سال است خوشنویسی در حرم مطهر رضوی را انجام میدهد، تجربههای بسیاری درباره علاقهمندی زائران و مجاوران به اجرای زنده خوشنویسی در این مکان دارد.
او میگوید: وقتی شیفت حرم هستم، در چایخانه اقدام به اجرای زنده خوشنویسی میکنم که بسیار، مورد استقبال مردم، قرار میگیرد.
این هنرمند خوشنویسی، ادامه میدهد: این دوره از نمایشگاه قرآن و عترت نیز فرصت مناسبی برای هنرمندان ایجاد کرده تا هنر خود را با محوریت مباحث قرآنی و دینی به نمایش بگذارند.
به باور زند وکیلی، علاقهمندی و ارزشگذاری زائران و مجاوران به خوشنویسی در حرم مطهر رضوی، نشان از علاقه آنها به امام هشتم (ع)، دارد.
معرفی نسخههای قرآنی تاریخی با چاپ نفیس
یکی از بخشهای جذاب غرفه آستان قدس رضوی در هجدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن و عترت مشهد، قرارگرفتن تعدادی از نسخههای قرآنی تاریخی با چاپ نفیس است که نظر بسیاری از بازدیدکنندگان را به خود جلب کرده است.
کارشناس مسئول تعاملات فرهنگی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی دراینخصوص، به خبرنگار ما، میگوید: بازدیدکنندگان در نگاه اول فکر میکنند قرآنهای به نمایش گذاشته شده در این غرفه، نسخههای مرمت شده و اصلی هستند، وقتی ما برایشان توضیح میدهیم که این آثار با چاپ نفیس به نمایش گذاشته شدهاند و ویژگیهای منحصربهفردی دارند، این موضوع برای بازدیدکنندگان، جذاب است.
محمدرضا ساقی، ادامه میدهد: رادیو قرآن، بخش دیگری است که توسط خادمان صوتی، در سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، در غرفه آستان قدس رضوی، اجرا میشود و مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفته و بهعنوان بخش متفاوت این دوره از نمایشگاه، نسبت به سالهای گذشته، محسوب میشود.
به گفته او، حدود ۲۳ هزار نسخه قرآن و جزوات قرآنی خطی، در سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نگهداری میشود که تقریباً ۱۱۰ نسخه آن در موزه قرآن آستان قدس رضوی به نمایش گذاشته شده و علاقهمندان میتوانند از این آثار، در آن موزه، بازدید کنند.
گزارشگر: مهدیه قمری
تولیت آستان قدس رضوی
