کتاب شناخت نظام خَلقی و خُلقی پیشوایان شیعه در تراث رضوی و اسلامی، دومین جلد از کلان طرح «علی بن موسی الرضا(ع) در تاریخ» است که به تازگی و با هدف بررسی علمی و همه جانبه ابعاد مختلف زندگی امام رضا(ع) و شناخت سیره این امام بزرگوار که کمتر به آن پرداخته شده از سوی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به رشته تحریر در آمده است.
انتشارکتاب «شناخت نظام خَلقی و خُلقی پیشوایان شیعه در تراث رضوی و اسلامی»
در واقع این اثر با گامهای علمی و پژوهشی مختلفی که برآمده از نسخ خطی و کتاب های گوناگون است، به مطالب خوبی دست یافته است و با جمعآوری، تالیف و ایجاد پاورقیهای متقن و علمی بسیار ارزشمندی که دارد میتواند به روند مطالعاتی پژوهشگران کمک کرده و به دانش آنان بیفزاید، برای آشنایی بیشتر با این کتاب به سراغ مولف آن حجتالاسلام و المسلمین محمد حسن پاکدامن رفتیم تا بیشتر با مطالب آن آشنا شویم.
جناب پاکدامن، جذابیت عنوان این کتاب موجب تأمل مخاطب میشود. لطفا در این باره توضیحاتی بفرمایید.
این کتاب همانطور که از عنوان آن بر میآید یک گزاره خبری است و آن گزاره هم شناخت نظام خَلقی و خُلقی پیشوایان شیعه در تراث رضوی و اسلامی است، هدف ما در هر کدام از این کلید واژها این است که نظام خَلقی اهل بیت(ع) که هر کدام منشا آثار فروان شده است را از دل روایات، آیات، عرفان، حدیث و هر چیزی که در تراث رضوی و اسلامی شامل سخنان گوهربار امام رضا(ع) و مجموعهای از آموزههای علمی که مربوط به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) میشود، را در راه شناخت و معرفی اهل بیت(ع) به جامعه استفاده کنیم.
در حقیقت این کتاب به شبههای که برخی به آیه 10 سوره کهف «جز این نیست که من مانند شما بشری هستم» دارند و معتقد به نظام تساویگری هستند و تفاوتی بین معصوم و غیر معصوم قائل نیستند، پاسخ داده است و به این نکته تاکید دارد که ائمه اطهار(ع) نسبت به ما انسان ها امتیازاتی دارند و برتر هستند.
مخاطب اثر شما بیشتر چه اقشاری از جامعه هستند؟
این کتاب در دو سطح اصلی کتاب و پانوشت ها نگاشته شده و هدف این است که متخصصان رشتههای مختلف با خواندن دقیق این اثر، اصول مسئله را به دست بیاورند و در سطوح گوناگون به زبان های مختلف در سطح جامعه رواج دهند. این کتاب ویژه نخبگان و اهل منبر و کسانی که میخواهند از مطالب تخصصی و شناخت اهل بیت(ع) بهرهمند شوند تهیه و نگارش یافته است. البته بومی سازی این مطالب بسیار ارزشمند است و برای رسیدن به این مهم نخست باید مطالب علمی آن تبیین شود و در سطوح بعدی آن را برای جامعه بومیسازی کنیم.
همانطور که مستحضرید معمولا پژوهشگران در نگارش آثار پژوهشی خود، با مراجعه به استادان مربوطه از راهنمایی و ارشاد آنان بهره مند میشوند، اثر جنابعالی از نگاه استادان چگونه بوده است؟
بسیار خوشبخت و خوشحال هستم این متن را در جوار بارگاه ملکوتی علی بن موسی الرضا(ع) آماده کردم، استاد محمد حسین حشمت پور این متن را دیدهاند و با ارشادات بر غنای این متن افزوده اند.
به عنوان سخن پایانی اگر نکته ای دارید بفرمایید.
از حضرت رضا(ع) خواستارم که این توفیق را به بنده عنایت بفرمایند تا در باقیمانده عمر سایر مجلدات این اثر را آماده کنم در واقع ما هر چه برای نظام ولایی عالم آل محمد(ص) کار کنیم باز هم کم است. امیدواریم این کتاب با ترجمههای مختلف در اختیار علاقمندان به کسب علم و معرفت در سراسر جهان قرار گیرد.
تولیت آستان قدس رضوی
