مشاور سیاسی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، در اولین پنل تخصصی ششمین کنگره بینالمللی قدس شریف با موضوع «دانشجو و قدس شریف» که در سالن شهید سلیمانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، به بررسی جایگاه علمی دانشجویان فلسطینی و نقش شبکهسازی دانشگاهی در حمایت از آرمان فلسطین، پرداخت.
نقش کلیدی فضای مجازی در تحول رسانهای روایت فلسطین/ لزوم ایجاد شبکه ارتباطی قوی با دانشگاه های فلسطینی
به گزارش آستان نیوز، این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به جایگاه تحصیلات دانشگاهی در میان فلسطینیان، اظهار داشت: ملت فلسطین بالاترین سطح تحصیلات دانشگاهی را در میان کشورهای عربی دارد. این امر باتوجهبه شرایط سختی که مردم فلسطین چه در داخل، یعنی در غزه و کرانه باختری، و چه در اردوگاههای خارج از این مناطق تجربه میکنند، بسیار قابلتوجه است؛ درحالیکه بسیاری از کشورهای عربی دارای جمعیت زیاد و ثروت فراوان هستند اما دانشجویان فلسطینی از لحاظ تعداد، سواد علمی، دانش و بصیرت سیاسی در جایگاهی بینظیر قرار دارند.
مسعود اسداللهی، ضمن تأکید بر اهمیت ایجاد ارتباط میان دانشجویان ایرانی و فلسطینی، تصریح کرد: دانشجویان و مراکز دانشگاهی در ایران، بهویژه دانشگاه علوم اسلامی رضوی، باید شبکه ارتباطی قوی با دانشگاههای فلسطینی در غزه و کرانه باختری برقرار کنند.
این ارتباط میتواند زمینهساز انتقال تجربیات علمی و فرهنگی، میان دانشجویان ایرانی و فلسطینی باشد.
تغییر معادلات رسانهای پس از طوفان الاقصی
مشاور سیاسی شهید سلیمانی، به تغییر معادلات رسانهای در جنگ اخیر غزه پرداخت و گفت: در عملیات طوفان الاقصی، برخلاف جنگهای گذشته که روایت اسرائیلیها به گوش جهانیان میرسید، برای اولینبار روایت فلسطینیها به جهان مخابره شد.این اتفاق باعث شد موجی از همدردی، همراهی و تظاهرات در کشورهای اروپایی و حتی در آمریکا، شکل بگیرد.
وی افزود: هماکنون در دانشگاه کلمبیا یک دانشجوی فلسطینی به دلیل فعالیتهای گستردهاش در حمایت از مردم فلسطین در آستانه اخراج قرار گرفته است. اما این اقدام با موجی از اعتراضات و تظاهرات دانشجویی در حمایت از او همراه شد؛ چنین تحولاتی نشان میدهد که روایت فلسطینیها توانسته از سانسور رسانهای عبور کند و تأثیرگذاری بالایی در افکار عمومی جهان، داشته باشد.
اسداللهی با اشاره به تأثیر فضای مجازی در تغییر جریان اطلاعرسانی در جنگ اخیرغزه ولبنان، تأکید کرد: اگرچه رسانههای جهانی همچنان تحت سیطره صهیونیستها هستند، اما فضای مجازی این انحصار را شکست.
فلسطینیها و حزبالله لبنان با استفاده از شبکهسازی رسانهای و انتشار مستندات تصویری، توانستند جنایات رژیم صهیونیستی را، به گوش و چشم جهانیان، برسانند.
وی افزود: در بسیاری از کشورهای غربی، جوامع عربی مهاجر، بهعنوان حلقه واسط میان جهان عرب و دنیای غرب عمل میکنند.
این جوامع، از طریق شبکههای مجازی و فعالیتهای رسانهای، نقش مهمی در انتشار اخبار و واقعیتهای فلسطین، ایفا میکنند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا، به اهمیت یادگیری زبان عربی برای دانشجویان ایرانی تأکید کرد و گفت: یکی از چالشهای مهمی که دانشجویان و طلاب ایرانی در تعاملات بینالمللی با آن مواجه هستند، ضعف در مکالمه عربی است. در دانشگاه رضوی، اگر علاوه بر زبان عربی کلاسیک، آموزش مکالمه نیز ارائه میشود، دانشجویان باید آن را جدی بگیرند، در غیر این صورت، لازم است خودشان برای تقویت این مهارت، اقدام کنند.
وی با اشاره به تجربه حضور خود در لبنان و سوریه، تصریح کرد: در مدت ۱۴ سال حضورم در لبنان و ۶ سال فعالیت در سوریه، شاهد بودم که بسیاری از طلاب ایرانی باوجود دانش علمی و دینی بالا، به دلیل ضعف در مکالمه عربی، توانایی برقراری ارتباط مؤثر با جوامع عربزبان را نداشتند.این مسئله باعث کاهش راندمان فعالیتهای تبلیغی، فرهنگی و جهادی آنها میشد.
استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای حمایت ازفلسطین
اسداللهی تأکید کرد: دانشجویان ایرانی باید از ظرفیت فضای مجازی و شبکههای اجتماعی برای حمایت از ملت فلسطین و مقابله با روایتهای تحریفشده رسانهای استفاده کنند.
همچنین، تقویت مهارتهای زبانی و ایجاد ارتباطات مستقیم با دانشجویان فلسطینی، نقش مهمی در حمایت از آرمان قدس، خواهد داشت.
وی خطاب به دانشجویان ایرانی، افزود: فعالیتهای رسانهای و ارتباطی شما میتواند در رساندن پیام ملت فلسطین به جهانیان، مؤثر باشد؛ بنابراین، ضمن یادگیری زبان عربی و تقویت مهارتهای رسانهای، در این شبکهسازی فعال شوید و نقش خود رادر این جهاد فرهنگی، ایفا کنید.
اسداللهی با تأکید بر اهمیت آگاهی و فعالیت دانشجویان در حوزه قدس و فلسطین، اظهار داشت: دانشجویان بهعنوان آیندهسازان امت اسلامی باید با شناخت جایگاه قدس از من
ظر دینی، تاریخی و ملی، در عرصههای علمی و رسانهای برای حمایت از فلسطین تلاش کنند؛ فعالیت در فضای مجازی، شبکهسازی دانشگاهی و آشنایی با استدلالهای اسلامی و تاریخی در خصوص قدس، میتواند در این مسیر، مؤثر باشد.وی، خاطرنشان کرد: قدس فقط یک مسئله عربی یا فلسطینی نیست، بلکه یک مسئله اسلامی و انسانی است.
هر مسلمان و آزادهای وظیفه دارد که برای حمایت از این آرمان، آگاهی خود را افزایش دهد و در برابر تحریفهای رسانهای و تاریخی، ایستادگی کند.
توطئه صهیونیست ها علیه کشورهای مسلمان
وی با اشاره به اهمیت تاریخی و دینی قدس و ضرورت مقابله با رژیم صهیونیستی گفت: مبارزه با اسرائیل نهتنها یک وظیفه دینی بلکه یک وظیفه ملی و انسانی است که باید در تمام ابعاد زندگی مسلمانان و آزادیخواهان جهان، موردتوجه قرار گیرد.
کارشناس مسائل غرب آسیا، در ادامه، به دکترین امنیت ملی اسرائیل و سیاستهای این رژیم در قبال پیشرفت علمی کشورهای اسلامی پرداخت و تأکید کرد: بر اساس این دکترین، هیچ کشور اسلامی چه دوست آمریکا باشد و چه دشمن آن، نباید به فناوریهای، پیشرفته دست یابد.
اسداللهی در تشریح این سیاست، اظهار داشت: در دکترین امنیت ملی اسرائیل یک اصل ثابت وجود دارد؛ هیچ کشور اسلامی نباید به تکنولوژیهای پیشرفته دست پیدا کند.
این تکنولوژی میتواند هستهای، شیمیایی، موشکی، پهپادی یا هر فناوری علمی دیگری، باشد.این مسئله برای اسرائیل فرقی ندارد که کشور اسلامی مورد نظر متحد آمریکا باشد یا دشمن آن.
از دید این رژیم، هیچ یک از کشورهای اسلامی، نباید به قدرت علمی و فناوری دست یابند.
وی افزود: این سیاست غیرمنطقی و تبعیضآمیز بهگونهای اجرا میشود که اسرائیل خود را قاضی، دادستان و مجری حکم میداند و بدون مجوز یا رأی هیچ دادگاه بینالمللی، اقدام به تجاوز، ترور و کشتار میکند.مشاور سردار سلیمانی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی حاضر است برای حفظ برتری خود در منطقه، اقداماتی انجام دهد که حتی برای آمریکا نیز هزینهبر باشد. این نشان میدهد که اسرائیل تنها به دنبال بقای خود است و هیچ ملاحظاتی حتی در قبال متحدانش ندارد.
تولیت آستان قدس رضوی
