به همت اداره فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و با همکاری مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، شب شعر «ماه هنر ،محفل اشراق» ، در نگارخانه رضوان مشهد،برگزار شد.
نقش تأثیرگذار حوزه علمیه خراسان در گسترش شعر آیینی
به گزارش آستان نیوز، این محفل ادبی شب گذشته در نگارخانه رضوان میزبان شاعران پیشکسوت و جوان حوزوی مشهد از جمله سید فضلالله قدسی، سید حسن مبارز، علی مقدم، سید ابوطالب مظفری، علی عدالتی مجد، سید محمدرضا یعقوبی آل، سید مصطفی موسوی گرمارودی، بود.
برپایی انجمن ادبی «اشراق» در مشهد
رئیس اداره فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی در این نشست گفت: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم یکی از نهادهای مهم و مؤثر در سیاستگذاری فرهنگی جمهوری اسلامی ایران است و رسالت مهم تبلیغ را با برخورداری از پشتوانههای مهم پژوهشی و آموزشی، در دستور کار دارد.
محمدجواد استادی تصریح کرد: دفتر تبلیغات اسلامی را میتوان پیشروترین نهاد حوزوی در پرداخت به زبان هنر و رسانه دانست که از دهه هفتاد، بهطورجدی به کنشورزی هنری، پرداخته است.
وی افزود: در سالهای اخیر باتوجهبه تأکیدات مقام معظم رهبری بر تحول امر تبلیغ و بهرهمندی از زبان هنر و رسانه، معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه در این نهاد ایجاد شده که مسئولیت آموزش، تولید و پژوهش در زمینه ارتباط میان هنر، رسانه و معارف دینی را بر عهده دارد.
وی با اشاره به جایگاه شعر در ارتقای علوم دینی ادامه داد: شعر کهنترین قالب هنری است که همواره مورد توجه حوزویان بوده و تعداد شاعران حوزوی در مشهد بسیار قابلتوجه است، در میان هنرها شعر کمترین چالش را برای نشر معارف دینی داشته و فرصت مناسبی برای توسعه فعالیتهای دینی بوده است. باتوجهبه حمایتهای شخصیتهای دینی و بزرگان از حوزه شعر این مسیر میتواند الگویی برای ارتباط سایر هنرها با دین باشد.
استادی درباره محفل شعر اشراق اظهار کرد: این نشست با همکاری مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و باهدف توسعه شعر آئینی و دینی و همینطور حمایت از شاعران برتر حوزوی برگزار شد. این محفل میتواند زمینهساز تشکیل «انجمن شعر طلاب اشراق» با همکاری مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان در سال ۱۴۰۴ باشد تا بهصورت مستمر به فعالیت بپردازد و به تقویت شعر دینی، بهویژه در مشهد مقدس، کمک کند.
رئیس اداره فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با تاکید به جایگاه شعر در حوزههای علمیه بیان کرد: مشهد به دلیل برخورداری از شعرا و ادیبان به نام و مطرح، قطب ادبیات کشور است که نفوذ و تاثیر حوزه علمیه در آن بسیار تاثیرگذار بوده است.
ارتباط تنگاتنگ شعر خراسان با حوزه علمیه
مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در این محفل ادبی گفت: مشهد به واسطه وجود حرم رضوی بزرگترین گنجینه هنری جهان اسلام را در خود دارد .
این گنجینه میتواند مکتب بزرگ هنری باشد، مسیری که در مدت چهار سال در مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی پیگیری شده است و در مکتب هنر رضوی، شعر و هنر اهمیت ویژه دارد.
امیرمهدی حکیمی با اشاره به سخنی از امام رضا (ع) مبنی بر اینکه "اگر مردم زیبایی کلام ما را دریابند از ما تبعیت میکنند "، ادامه داد: این خطابه بیش از فقها، متکلمین و مفسرین، خطاب به هنرمندان و ادبا است؛ چرا که در قالب شعر، ادبیات و هنر است که میتوان مفاهیم را به زیباترین وجه، به جامعه، منتقل کرد.
وی با تأکید بر ارتباط تنگاتنگ شعر خراسان با حوزه علمیه افزود: حوزه علمیه بهصورت جدی با ادبیات درهمتنیده است و شعر و ادبیات در آن از جایگاه ویژه برخوردار است بهنحویکه از دوره مشروطه، مهمترین انجمن ادبی تهران متعلق به حوزویان بوده است حتی مؤسسان و اساتید دانشکده ادبیات تهران نیز پرورشیافته حوزه علمیه خراسان بودند.
شعرای برجسته حوزه مقاومت از جمله سید اسماعیل بلخی پرورشیافته حوزه علمیه خراسان هستند، امید میرود حوزه علمیه در حوزه شعر و ادبیات، شکوه گذشته خود را بازیابد.
تولیت آستان قدس رضوی
