بیمارستان فوقتخصصی رضوی، بیمارستانی مجهز و وابسته به دستگاه حضرت رضا(ع) است که در سال 1403 نیز در راستای ارتقای روزافزون ارائه خدمات پزشکی به زائران و مجاوران مشهدمقدس، گامهای ارزشمندی برداشت و دستاوردهای چشمگیری نیز در حوزههای مختلف داشت.
از ارتقای روزافزون خدمات پزشکی تا افتخارآفرینی در حوزههای مختلف
بهطوری که همچنان بهعنوان بیمارستانی با نشان «درجه عالی» و قطب فعال درمانی در شرق کشور، مورد توجه همگان؛ از متخصصان و کادر درمان تا بیماران داخلی و خارجی، قرار دارد.
به گزارش آستان نیوز، تأسیس بیمارستان رضوی در سال 1384 و حرکت رو به رشد آن در دو دهه گذشته، یکی از افتخارات ارزشمند مجموعه آستان قدس رضوی در دوران انقلاب اسلامی در راستای خدمترسانی به اقشار مختلف جامعه است که آن را میتوان از مهمترین ثمرات وقف در حوزه سلامت کشور نیز دانست.
در این مجال، به مناسبت فرارسیدن سال 1404، پای صحبتهای دکتر محسن محور، مدیر عامل بیمارستان فوقتخصصی رضوی مینشینیم و مهمترین اقدامات و خدمات این بیمارستان را در سالی که گذشت، مرور میکنیم.
افتتاح ساختمان بشری
از افتتاح بزرگترین مرکز تخصصی درمان ناباروری(IVF) شرق کشور با عنوان «بُشری» در بیمارستان رضوی میتوان بهعنوان مهمترین دستاورد این مجموعه بزرگ درمانی در سال 1403، نام برد.
این طرح با توجه به دغدغههای آیت الله مروی، تولیت معزز آستان قدس رضوی در چند سال اخیر درخصوص مقوله فرزندآوری و جوانی جمعیت در کشور و همچنین ارتقای خدمات این بیمارستان در حوزه درمان بیماران نابارور و افزایش ظرفیت پذیرش بیماران در این بخش، همزمان با روز جمعیت، به ثمر نشست.
در چند ماهه اخیر نیز، شاهد جذب پزشکان مجرب، ارتقای خدمات فوقتخصصی آن و همچنین تسهیل خدماترسانی به مراجعان، بودیم.
همچنین بیمارستان رضوی در راستای تأکیدات تولیت آستان قدس رضوی مبنی بر توسعه بخشهای درمانی بیمارستان رضوی و تسهیل هر چه بیشتر ارائه خدمات به مراجعان در کلینیکهای بیمارستان، طرح انتقال مجموعه کلینیکهای این بیمارستان از محل ساختمان شماره یک به ساختمان بُشری را در سالی که گذشت، در دستور کار قرار داد.
طبق مجوزهای دریافت شده، پس از اجرای این طرح، از زیربنای حدود ۵ هزار مترمربع از ساختمان شماره یک بیمارستان رضوی برای توسعه و ارتقای خدمات درمانی بیمارستان و همچنین افزایش نزدیک به 100 تخت بیمارستانی، استفاده خواهد شد. این اقدام که به اجرای طرح بازسازی بخشهای بستری در ساختمان شماره یک بیمارستان نیز کمک بسیاری میکند، در فروردینماه سال 1404، انجام خواهد شد.
ارتقای خدمات و امکانات
راهاندازی «اتاق اذان» ویژه قرائت اذان و اقامه در گوش نوزاد تازه متولد شده که برای اولین بار در مراکز درمانی کشور، در بیمارستان رضوی انجام شد، از دیگر اقدامات مهم این بیمارستان در سالی که گذشت، بود.
اتاق اذان با توجه به اهمیت این سنت حسنه و دیرینه، طبق تأکیدات تولیت معزز آستان قدس رضوی و در راستای تلفیق بین جسم و روان، افتتاح شد.
بخش رادیوتراپی و آنکولوژی بیمارستان نیز، با هدف ارتقای خدمات به بیماران سرطانی شرق کشور، در سال 1403، به دستگاه براکیتراپی، مجهز شد.
همچنین با هدف تکریم هر چه بیشتر زائران حرم مطهر رضوی، موکب دائمی «امام رضا(ع)»، ویژه خدماترسانی به زائران در دهه پایانی ماه صفر در بیمارستان رضوی، به بهرهبرداری رسید.
این موکب با ارائه خدمات متنوع، پذیرای خیل پرشور دلدادگان امام مهربانیها در این ایام بود.
البته این بیمارستان در راستای تکریم هر چه بیشتر مراجعان خود با توجه به تأکیدات تولیت آستان قدس رضوی و همچنین استفاده بهینه از فضا و خدمات ساختمان این موکب در ایام غیرمناسبتی سال، برآن شد تا از این مکان بهعنوان یک مهمانسرای کوچک با نام «سرای همراه»، برای میزبانی از خانوادههای بیماران زائر و استراحت آنان، استفاده کند.
دستاوردهای علمی و آموزشی
بیمارستان رضوی در سالی که گذشت، توجه ویژهای نیز به امر آموزش و پژوهش در رشتههای مختلف پزشکی داشت و بهعنوان نهاد متولی یا همکار، میزبان برگزاری رویدادهای گوناگون علمی اعم از همایش، نشست و دوره آموزشی بود که برگزاری چهارمین کنگره «بیماریهای کولورکتال» و سمینار «مراقبتهای پرستاری استومی»، با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مهمترین رویداد علمی این بیمارستان در سال 1403، به شمار میآید.
همچنین به همت مرکز ملی آموزش مهارتی و حرفهای علوم پزشکی بیمارستان رضوی، دومین دوره آموزشی «تلفیق دارویی»، در این بیمارستان، برگزار شد.
در پرتوی عنایات امام رضا(ع)، شاهد انجام موفقیتآمیز چندین عمل نادر، پیچیده و سنگین در این بیمارستان در سال 1403 بودیم که منجر به نجات جان بیمارانی؛ از نوزاد تا بزرگسال، از مرگ حتمی شد.
این دستاورد مهم نتیجه همکاری تیمی بسیار خوب متخصصان برجسته و کادر درمان باتجربه بیمارستان در رشتههای مختلف و فراهم کردن امکانات و تجهیزات پیشرفته و بهروز پزشکی در این بیمارستان، است.
برگزاری اردوهای جهادی در مناطق محروم
این بیمارستان در راستای اجرای منویات تولیت آستان قدس رضوی مبنی بر توجه ویژه به اقشار بیبضاعت و کمبضاعت جامعه و همچنین کمک و خدمترسانی به مناطق محروم در حوزه سلامت، خدمات پزشکی رایگان متنوعی در بسترهای مختلف به این اقشار و مناطق ارائه میدهد، چنانکه امسال نیز به بیماران محروم و کمبرخوردار، خدمات درمانی تخفیفی و رایگان ارائه کرده است.
برگزاری اردوهای جهادی در روستاها و مناطق محروم استان خراسان رضوی بهویژه شهر مشهد، از جمله این بسترها است که به همت پایگاه مقاومت بسیج شهید سلامت «دکتر احمد خسروی» بیمارستان و در قالب اجرای طرح پنجشنبههای سلامت با هدف ارتقای سلامت جامعه، انجام میشود.
در مجموع، بیمارستان رضوی در سال 1403، با برپایی 11 اردوی جهادی در این مناطق محروم، بیش از 6 هزار و 300 خدمت درمانی و دارویی رایگان به افزون بر 1800 بیمار، ارائه کرد.
صادرکننده نمونه ملی در حوزه گردشگری سلامت
بیمارستان رضوی در سالهای اخیر جایگاه خود را در صنعت گردشگری سلامت نیز به خوبی پیدا کرده است و از نظر تعداد جذب گردشگر سلامت در بین مراکز سطح شهر مشهد، در رتبه نخست قرار دارد.
در سال 1403 نیز این بیمارستان، اقدامات ارزشمندی در این حوزه انجام داد که حضور در بخش نمایشگاهی بیست و هشتمین نشست «اجلاس کشورهای عضو پیمان اکو» در مشهدمقدس و آغاز دور تازه همکاریهای مشترک در حوزه گردشگری سلامت میان بیمارستان رضوی و آستان امام علی(ع)، از جمله این اقدامات بود.
کسب عنوان «صادرکننده نمونه ملی» در حوزه گردشگری سلامت و تنها بیمارستان در سطح کشور در این حوزه، برای دومین سال متوالی توسط بیمارستان رضوی، مهمترین دستاورد انجام این اقدامات به شمار میآید.
افتخارات و تقدیرها
بیمارستان در سالی که گذشت، افتخارات ارزشمندی دیگری نیز کسب کرد که از مهمترین آنها میتوان به دریافت بالاترین درجه اعتباربخشی بیمارستانهای کشور یعنی نشان درجه عالی برای دومین دوره پیاپی، کسب عنوان واحد نمونه «حمایت از تشکیل خانواده و فرزندآوری» خراسان رضوی در سی و پنجمین جشنواره ملی «امتنان» و همچنین واحد نمونه «دوستدار خانواده» استان، اشاره کرد.
علاوه بر این افتخارات، گواهینامه «بیمارستان بدون دخانیات»بیمارستان رضوی برای چهارمین سال متوالی، از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تمدید شد.
از سوی این دانشگاه از بیمارستان رضوی بهعنوان بیمارستان برتر در زمینه رعایت بهداشت دست و بیمارستانی ایمن نیز تقدیر شد.
همچنین مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران از تلاشهای بیمارستان رضوی در راستای ارائه خدمات مطلوب به بیماران و بیمهشدگان، از جمله آغاز فرآیند الکترونیکیسازی پروندههای بیماران و حذف کامل کاغذ در این بیمارستان، تجلیل کرد.
بیمارستان رضوی، با انجام رویکردهای مختلف در حوزه حفظ محیط زیست در سالهای اخیر بهعنوان یک بیمارستان سبز، شناخته شده که کاشت بیش از 4 هزار اصله درخت و نهال در سال 1403، به مناسبت روز درختکاری، یکی از اقدامات اثرگذار آن در راستای ایجاد فضای سبز پایدار، بود.
تولیت آستان قدس رضوی
