رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: غرب با حمایت از رفتارهای وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم بیدفاع غزه، تلاش میکند که دین اسلام به عنوان قدرت سیاسی در دنیا مطرح نشود.
غرب تلاش دارد اسلام به عنوان قدرت سیاسی دنیا مطرح نشود/سیاسیترین وظیفه مسلمانان حمایت از مردم مظلوم فلسطین است
به گزارش آستاننیوز، دکتر غلامعلی حداد عادل در نشست رونمایی از دو کتاب جدید انتشارات بهنشر باموضوع فلسطین و جبهه مقاومت، با عنوانهای «دسیسه در کریا» و «رنجانههای غزه»، که با حضور جمعی از مدیران آستان قدس رضوی، در تالار گفتوگوی علمی نمایشگاه نوروزی «گذر علم و معرفت» در جوار حرم رضوی برگزار شد، اظهار داشت: امام خمینی(ره) از آغاز نهضت انقلاب اسلامی، صهیونیستها و اسرائیل را هدف اصلی مبارزه قرار دادند.
مخالفت امام(ره) با توطئه آمریکا و اسرائیل
وی با اشاره به اینکه شروع نهضت امام خمینی(ره) از مخالفت با لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی که با توطئه آمریکا و اسرائیل تصویب شده بود آغاز شد گفت: به موجب قانون انجمنهای ایالتی و ولایتی در متمم قانون اساسی مشروطیت، برای تنظیم نیازمندی های محلی و مراقبت در تأمین آنها، در مرکز هر استان، انجمن ایالتی و در هر شهرستان انجمن ولایتی تشکیل می شد.
وی افزود: تدیّن به اسلام و سوگند به قرآن به هنگام تحلیف ازجمله شرایط قانونی این لایحه بود که در بازنگری این قانون در سال ۱۳۴۱، قید اسلام حذف و در مراسم تحلیف، به جای قرآن «کتاب آسمانی» گذاشته شد.
وی ادامه داد: امام خمینی (ره) در جلسه مشورتی با علما، دربارۀ تصویب این لایحه و اهداف رژیم در مبارزه با مذهب اسلام اعلام خطر کرد و مقابله قاطع با آن را لازم دانست که موضعگیریهای ایشان و فراگیرشدن مخالفتها که به تظاهرات و تحصن نیز انجامید، سرانجام بعد از یک ماه دولت علم را مجبور به لغو این تصویب نامه کرد.
حداد عادل خاطر نشان کرد: امام خمینی (ره) معتقد بود حذف قسم به قرآن درتصویب نامه انجمنهای ایالتی و ولایتی برای این است که بهائیت به شورا و مجلس راه یابند و این امر به نوعی مشروعیت دادن به ادیان غیر اسلام است و سبب میشود دین اسلام در حد ادیان منسوخه و کاذبه قرار گیرد.
بهائیت، دست و بازوی اسرائیل
وی با تاکید بر اینکه بهاییت دست و بازوی اسرائیل است و اسرائیل نفوذ خود را از طریق بهاییت گسترش میدهد، ادامه داد: مخالفت با اسرائیل و گسترش بهائیت برای امام خمینی (ره) مسئلهای کاملا هویتی و اسلامی بود. مردم نیز به تبعیت از امام خمینی (ره) در راهپیمایی روز عاشورا که بزرگترین راه پیمایی بعد از ملی شدن صنعت نفت نیز به شمار میآمد، شعار «اسرائیل باید رسوا شود» را سردادند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) جمعه آخر ماه رمضان را روز قدس اعلام کردند که این سنت حسنه هنوز برقرار است. آنچه ضروری است باید ببینیم که چرا دنیای غرب برای اسرائیل سرمایه گذاری میکند؛ در حالیکه دنیای غرب خود را طرفدار ارزشهای انسانی و اخلاقی، حقوق بشر، آزادی، گردش آزاد اطلاعات، تنوع فرهنگی و احترام به ملتها میداند.
وی اضافه کرد: با وجود اینکه در اینسالها، اسرائیل همه این ارزشها را زیر پا گذاشته، غرب همچنان حامی این رژیم غاصب است و تمامی این حمایتها حاکی از آن است که اسلام نباید به عنوان قدرت سیاسی در دنیا قد علم کند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، اسرائیل را غدهای چرکی دانست و افزود: آمریکا با حمایت از اسرائیل، تلاش دارد پایگاهی برای عملیات خود در متن جغرافیایی دنیای اسلام ایجاد کند و از این طریق نگذارد که دوباره دین اسلام به عنوان یک واقعیت اجتماعی و مبنای سیاسی در دنیای اسلام زنده شود.عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: امام خمینی (ره) با قیام خویش اسلام را از داخل حجرهها و اعتقاد فردی و شخصی بیرون آورد و به حقیقتی اجتماعی برای همه شئون اسلامی و در راس آن حکومت که تعبیر دینی آن ولایت است، تبدیل کرد.
وی ادامه داد: در حوادث سیاسی این روزها، سستی پایه اخلاق را در تمدن غربی میبینیم. اخلاق در تمدن غربی، مبنایی هستیشناسه و وجودی برای اعتبارخود ندارد، در حالیکه تفکر دینی ما دین را ضامن اخلاق میداند.
وحشت غرب از راهپیمایی روز قدس
وی با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) در ماه مبارک رمضان، سیاسیترین وظیفه مسلمانان را حمایت از مردم مظلوم فلسطین و برگزاری راهپیمایی روز قدس دانستهاند، افزود: روز قدس، برای همه امتهای اسلامی و مسلمانان قابلیت تعمیم دارد و تنها مخصوص ایران نیست. غربیها و اسرائیل از برگزاری راهپیمایی روز قدس وحشت دارند . همه ما با شرکت در راهپیمایی به وظیفه خود عمل کنیم.وی یادآور شد: برپایی اعتراضات مردمی علیه اسرائیل و حمایت از مردم فلسطین در تمام نقاط جهان میتواند در پیروزی جبهه مقاومت موثرباشد. امروزشاهد برگزاری این اعتراضات در آمریکا و اروپا هستیم. گسترش اعتراضات مردمی در سراسر جهان سبب میشود که آمریکا در معادلات خود در منطقه تجدید نظر کند.
مسعود فرزانه، مدیرعامل انتشارات بهنشر نیز در ادامه این نشست درباره کتابهای جدید این انتشارات با موضوع مقاومت گفت: کتاب «دسیسه در کریا» به قلم محمد حسین واسعی، سید محمد سلیم بهرامی نوشته شده است و روایتی داستانگونه و متفاوت را از روزهای پرالتهاب قبل و آغاز طوفان الاقصی (۷ اکتبر ۲۰۲۳) دراسرائیل را بیان میکند. کتاب « رنجانههای غزه» نوشته احمد عبدالملک است که توسط حمیدرضا آژیر به فارسی ترجمه شده است.
گفتنی است، تالار گفتوگوی علمی، یکی از رویدادهای تعاملی و نوروزی نمایشگاه «گذر علم و معرفت» است که به ابتکار بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و باهدف تشریح دستاوردهای علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و همچنین اجتماعیسازی معارف و سیره رضوی، برای عموم زائران و مجاوران عالم آل محمد (ص)، راهاندازی شده است.شایانذکر است، نمایشگاه گذر علم و معرفت به همت سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در پیادهراه آیتالله واعظ طبسی برپا شده و تا 14 فروردینماه 1404، در ساعات ۱۷ تا ۲۳، در بخشهای مختلف، پذیرای علاقهمندان است.
تولیت آستان قدس رضوی
