به مناسبت روز قدس ، در تالار گفت و گوی علمی نمایشگاه نوروزی «گذر علم و معرفت» در جوار حرم مطهر رضوی، محفلی با یاد شهدای مظلوم غزه و رونمایی دو اثر از انتشارات بهنشر با موضوع فلسطین و جبهه مقاومت بر پا شد.
محفلی با یاد شهدای مظلوم غزه و روایتهایی از خاک تب دار فلسطین
به گزارش آستان نیوز، میهمان ویژه این نشست فرهنگی، غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود. جمعی از مدیران علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و زائران و مجاوران نیز در این مراسم حضور داشتند.
اهمیت حمایت از فلسطین
دبیری این برنامه را محمد جواد استادی، پژوهشگر اجتماعی به عهده داشت. در ابتدای نشست دکتر حداد عادل درخصوص اهمیت و لزوم اقدامات فرهنگی در حمایت از مردم مظلوم غزه گفت : پس از پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) جمعه آخر ماه رمضان را روز قدس اعلام کردند که این سنت حسنه هنوز برقرار است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: امام خمینی(ره) در ماه مبارک رمضان، سیاسیترین وظیفه مسلمانان را حمایت از مردم مظلوم فلسطین و برگزاری راهپیمایی روز قدس دانستهاند، روز قدس، برای همه امتهای اسلامی و مسلمانان قابلیت تعمیم دارد و تنها مخصوص ایران نیست. غربیها و اسرائیل از برگزاری راهپیمایی روز قدس وحشت دارند . همه ما باید با شرکت در این راهپیمایی به وظیفه خود عمل کنیم.
مدیرعامل انتشارات بهنشر نیز با اشاره به کتابهای « رنجانههای غزه» و «دسیسه در کریا» از جدیدترین آثار انتشارات بهنشر با موضوع فلسطین، گفت: کتاب «رنجانههای غزه» ترجمه کتاب «عذابات غزه، قصص صغیره جداً» اثر احمد عبدالملک؛ نویسنده قطری است که با همکاری رایزن فرهنگی ایران در قطر مالکیت معنوی آن به انتشارات بهنشر واگذار شده است.
مسعود فرزانه با اشاره به اینکه کتاب «رنجانههای غزه» شامل روایت داستانهای کوتاه، عکسها و عکس نوشتهایی به زبان عربی و فارسی است و نثر آن به شعر نزدیک است، ادامه داد: این اثر توسط حمیدرضا آژیر در مدت کوتاهی قریب به پنج ماه به فارسی ترجمه شده است که به زودی به زبان انگلیسی منتشر خواهد شد.
وی ادامه داد: کتاب «دسیسه در کریا» اثری امام رضایی مرتبط با حماسه ۷ اکتبر است که به قلم محمد حسین واسعی و سید محمد سلیم بهرامی نوشته شده است. تاثیر حماسه ۷ اکتبر در هیات حاکمیتی اسرائیل و اتفاقاتی که پس از آن رخ داده در قالب رمان با نثری خوشخوان، ویژه مخاطب جوان از ویژگیهای این اثر است.
روایت جنایات رژیم صهیونیستی در قالب داستانهای کوتاه
حمیدرضا آژیر، پژوهشگر و مترجم کتاب «رنجانههای غزه» در حاشیه برگزاری این نشست گفت: کتاب «رنجانههای غزه»، یک نگاه عاشقانه، احساسی، غیر عقلی و یک نگاه حقیقی به ماجرای غزه و جنایاتی که در این باریکه میگذرد دارد.
وی ادامه داد: این کتاب را به چشم سر نمیتوان دید؛ بلکه باید آن را باید با چشم سِر خواند تا به ژرفهای جنایاتی که در این باریکه میگذرد آگاهی پیدا کرد. این مترجم افزود: این اثرشامل داستانهای بسیار کوتاه از قضایایی است که ساکنان نوار غزه بیش از یک سال است با آن دست و پنجه نرم میکنند و هر داستان کوتاه قابلیت تبدیل شدن به یک کتاب را دارد. همراه داستانهای کتاب، تصاویر تکان دهندهای نیز منتشر شده است که دیدن آنها بیش از پیش لرزه به تن خواننده اثر میآورد.
محمد حسین واسعی، پژوهش گر مسائل استراتژیک و نویسنده کتاب «دسیسه در کریا» نیز در حاشیه برگزاری این مراسم با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در پی عملیات طوفان الاقصی و لزوم اقدامات فرهنگی پژوهشی در حوزه فلسطین اظهار کرد: نگارش این اثر با همکاری سید محمد سلیم بهرامی انجام شد. ایشان به مدت چند ماه در مشهد ساکن شدند و محورهای نگارش اثر بر اساس گشتهای رصدی در رژیم صهیونیستی از «کریا»، منطقه نظامی در تل آویو و شنیدههایی از اتاق فکر آنها تحت عنوان دسیسه مشخص شد.
مظلومیت فلسطین در حوزه ادبیات
وی با اشاره به اینکه نگارش کتاب «دسیسه در کریا» در سال۱۴۰۲ آغاز و به مدت یک سال و نیم طول کشید، ادامه داد: موضوع اثر ژانر امنیتی است و به معرفی دسیسههای پلید رژیم صهیونیستی در امورات این کشور پس از حادثه ۷ اکتبر میپردازد.
این نویسنده تصریح کرد: مطالعه درست بالینی اسرائیل نشان میدهد که گالانت و دیگر روسای اسرائیل مسیر اشتباهی را انتخاب کردند و به حرمت خون شهدای پاک، فلسطین آزاد خواهد شد. وی اضافه کرد: از آن جایی که اسرائیل اصرار دارد اطلاعات خود را فاش نکند دستیابی به هر گونه اطلاعات درباره آن جذاب است. این کتاب، یک اثر زنده است که مخاطب همراه با خوانش آن، جنایات رژیم صهیونیستی و تبعات تصمیمگیری آنها در غزه ، حماسه ۷ اکتبر و... که در کتاب بیان شده را در نوار غزه مشاهده کند.
وی با اشاره به اینکه فلسطین در ادبیات مظلوم واقع شده و آثار کمی درباره آن نوشته شده است، ادامه داد: این اثر برای مخاطب بزرگسال نوشته شده و از دل آن میتوان آثاری را برای مخاطب نوجوان و جوان نوشت.
کلکسیونی از شکستهای پیاپی اسرائیل
سید محمد سلیم بهرامی نویسنده و پژوهشگر حوزه امنیتی نیز به خبرنگار ما گفت: کتاب «دسیسه در کریا» کلکسیونی از شکستهای پیاپی رژیم صهیونیستی را به تصویر کشیده است.
پژوهشگر حوزه امنیتی ، هدف از نگارش این اثر را عمل به تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب، مبنی بر لزوم نگارش اثر درباره غزه، بیان مظلومیت مردم غزه پس از ۷۰ سال مقاومت، مبارزه با رژیم صهیونیستی و تهاجم نرم علیه رژیم صهیونیستی عنوان کرد و افزود: مقام معظم رهبری فرمودهاند: فلسطین کلید رمز آلود فرج است و ما اگر اعتقاد داریم که از منتظران ظهور هستیم باید در این حوزه فعال باشیم . یک روز ابزار مبارزه با دشمن سلاح است و روزی دیگر قلم سلاح میشود.
در پایان این نشست علمی با حضور دکتر حداد عادل، مدیر انتشارات به نشر و دیگر مدیران فرهنگی آستان قدس رضوی کتاب های دسیسه در کریا» و «رنجانه های غزه» رونمایی شدند.
گفتنی است، تالار گفتوگوی علمی، یکی از رویدادهای تعاملی و نوروزی نمایشگاه «گذر علم و معرفت» است که به ابتکار بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و باهدف تشریح دستاوردهای علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و همچنین اجتماعیسازی معارف و سیره رضوی، برای عموم زائران و مجاوران عالم آل محمد (ص)، راهاندازی شده است.شایانذکر است، نمایشگاه گذر علم و معرفت به همت سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در پیادهراه آیتالله واعظ طبسی برپا شده و تا 14 فروردینماه 1404، در ساعات ۱۷ تا ۲۳، در بخشهای مختلف، پذیرای علاقهمندان است.
تولیت آستان قدس رضوی
