پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

در گفت وگو با دبیر اجرایی این دوره عنوان شد
۱۴۰۴-۰۱-۱۳

«احیا»، حرکتی نوین در مسیر تربیت کنشگران آگاه فرهنگی

در دل فضای معنوی مشهدالرضا (ع)، جایی در نزدیکی حرم مطهر رضوی، "مجتمع دانشجویی امام رضا (ع)"، میزبان یکی از مهم‌ترین رویدادهای آموزشی کشور است؛ "دوره تربیت مربی احیا"، که با هدف تربیت مربیان جوان و توانمند در عرصه‌های انسان‌شناسی، خداشناسی و مواجهه با شبهات اعتقادی،تدارک دیده شده است.

به گزارش آستان نیوز، این دوره که به همت "مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی" از ابتدای فروردین آغاز شده، به مدت چهارده روز میزبان حدود ۲۵۰ دانش‌پژوه، از سراسر کشور است.

 

از شناخت تا کنشگری

سجاد آبکار، دبیر اجرایی این رویداد، در گفت‌وگو با خبرنگار ما به تشریح اهداف و محتوای این دوره پرداخت و گفت: دوره تربیت مربی احیا، برنامه‌ای تربیتی و مهارتی است که در آن، شرکت‌کنندگان از میان فارغ‌التحصیلان دوره‌های پیشین "بی‌نهایت" و دیگر برنامه‌های تکمیلی انتخاب شده‌اند. 

مخاطبان این دوره، جوانان دهه هشتادی هستند که درمدت ۱۴ روز، با مباحث بنیادین انسان‌شناسی و خداشناسی آشنا شده و هم‌زمان، مهارت‌هایی چون دشمن‌شناسی، شیوه‌های پاسخ‌گویی به شبهات و اصول مباحثه و مناظره را، فرا می‌گیرند.

وی با اشاره به شیوه آموزشی این دوره، افزود: مدل آموزشی ما، شباهت زیادی به روش‌های سنتی حوزه‌های علمیه دارد؛ مطالعه، مباحثه و مناظره؛ اما تفاوتی ویژه که با نگاه نوجوانانه و حضور نوجوانان، ایجاد می شود. 

وی اضافه کرد:این روش نه تنها به درک عمیق مطالب کمک می‌کند، بلکه دانش‌پژوهان را برای ایفای نقش فعال در جامعه و کنشگری فکری و فرهنگی، آماده می‌سازد.

آبکار، ادامه داد: شرکت‌کنندگان باید بتوانند در بحث‌ها و مناظرات، استدلال کنند و مخاطبان خود را اقناع نمایند.

 از این رو، توانمندسازی آنها در حوزه سخنوری و فن بیان نیز،بخشی از برنامه‌های این دوره است.

 

منابع آموزشی دوره 

محتوای آموزشی این دوره بر پایه مجموعه کتب هفت‌جلدی موسسه(برترین آرزو) تدوین شده و به‌رغم آنکه این منابع به‌صورت خودخوان طراحی شده‌اند، با ترکیب تدریس استاد، مطالعه فردی، مباحثه و مناظره، به رویکردی عملیاتی و تعاملی تبدیل شده‌اند.

 

افق پیش روی ما 

وی تاکید کرد:این دوره، آغاز یک مسیر شش‌ماهه است که شرکت‌کنندگان پس از مرحله حضوری، وارد مرحله‌ای پنج‌ماهه به‌صورت مجازی خواهند شد و در شهریورماه بار دیگر برای جمع‌بندی نهایی به مشهد بازمی‌گردند. آبکار درباره اهداف این طرح گفت: هدف ما این است که در پایان این فرآیند، دانش‌پژوهان به کنشگرانی توانمند در سطح کشور تبدیل شوند. این دوره علاوه بر اعطای گواهینامه رسمی، فرصتی را برای نخبگان برتر فراهم می‌کند تا به کارگروه محتوایی مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی پیوسته و در فعالیت‌های علمی و فرهنگی مشارکت داشته باشند.

 

حمایت مسئولان 

آبکار خاطرنشان کرد: ۱۰ فروردین‌ماه، مصطفی فیضی، قائم‌مقام تولیت آستان قدس رضوی، و عبدالحمید طالبی، رییس سازمان علمی آستان قدس رضوی، از روند این دوره بازدید کرده و در یک گفت‌وگوی دوطرفه با دانش‌پژوهان شرکت داشتند. همچنین، مجتبی مختاری، مدیرعامل مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی، به عنوان میزبان اصلی این رویداد، دو بار به طور ویژه در جمع شرکت‌کنندگان حاضر شد و به بررسی روند اجرایی این دوره تربیتی، پرداخت.

 وی، یادآور شد:دوره تربیت مربی احیا، گامی نوین در مسیر تربیت مربیان متعهد و آگاه است که می‌توانند در آینده، نقش مهمی در هدایت فکری و فرهنگی جامعه ایفا کنند. 

وی تصریح کرد: این برنامه، نه‌تنها یک تجربه علمی و آموزشی، بلکه سفری معنوی و تربیتی برای شرکت‌کنندگان است که با حضور در جوار بارگاه منور رضوی، در مسیر علم ومعرفت، گام برمی‌دارند.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

 مصرف بهینه انرژی باید به یک ارزش اجتماعی تبدیل شود
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به محدودیت منابع انرژی و تأکید بر ضرورت ایجاد احساس مسئولیت در افراد جامعه در جهت کاهش…

تلویزیون اینترنتی