پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

۱۴۰۴-۰۱-۱۷

برگزاری کارگاه «مزاج‌شناسی و اصلاح طبع در طب سنتی ایرانی» در کتابخانه رضوی

به همت تالار محققان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، نخستین جلسه از سلسله جلسات کارگاهی «مزاج‌شناسی و اصلاح طبع در طب سنتی ایرانی» در این کتابخانه، برگزار شد. 

به گزارش آستان نیوز، این جلسه با تدریس بهنام فیوضی، دکتری علوم و صنایع غذایی و با حضور جمعی از محققان و کارشناسان سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و همچنین علاقه‌مندان، یکشنبه، 17 فروردین‌ماه 1404، در تالار اندیشگاه رضوی کتابخانه مرکزی بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع)، برپا شد. 
دکتر فیوضی در نخستین جلسه از این کارگاه، بیان کرد: شناخت مزاج به افراد جامعه کمک می‌کند تا عادات غذایی اشتباه خود را اصلاح کنند و زندگی سالم‌تری داشته باشند. بی‌تردید شناخت طبع فردی در موفقیت ازدواج افراد و ارتباط آنان با یکدیگر در محیط‌های اجتماعی از جمله محیط کاری، مؤثر است.
وی با اشاره به اینکه طبع در ذات موجودات؛ چه جاندار و چه بی‌جان قرار دارد، گفت: همچنین یک دمای طبعی و یک دمای ظاهری وجود دارد. به‌طور مثال، ممکن است میوه‌ای از نظر ظاهری، به دلیل قرار دادن در یخچال، دمای سردی داشته باشد، اما دمای طبعی و ذاتی آن میوه، گرم باشد.
این مدرس با معرفی چهار رکن پایه «آتش»، «هوا»، «آب» و «خاک»، گفت: برمبنای این چهار رکن، چهار طبع گرم و خشک، گرم و تر، سرد و تر و سرد و خشک، وجود دارد. 
وی با اشاره به اینکه از تأثیر ارکان چهارگانه، مزاج ایجاد می‌شود، افزود: براین‌اساس، افراد در چهار مزاج شاخص صفراوی(گرم و خشک)، دموی(گرم و تر)، بلغمی(سرد و تر) و سودایی(سرد و خشک)، طبقه‌بندی می‌شوند. 
دکتر فیوضی در ادامه به معرفی برخی از ویژگی‌های ظاهری و شخصیتی اغلب افرادی که مزاج صفراوی دارند، پرداخت و به مواردی نظیر لاغری اندام، پوست تیره، دهان خشک، تمایل داشتن به خوردن غذاهای ترش و ملس، کم‌خواب بودن، پرجوش و پرانرژی بودن، زود عصبانی و زود آرام شدن و تمایل بیشتر به انجام کارهای عملی، اشاره کرد. 
وی تصریح کرد: افرادی که مزاج صفراوی دارند باید برای جلوگیری از صفرا، از بی‌خوابی و بدخوابی خودداری کنند، از زیاد صحبت کردن و هیجانات روانی بپرهیزند و از هوای تازه و خنک بهره‌مند شوند. 
مدرس کارگاه مزاج‌شناسی و اصلاح طبع در طب سنتی ایرانی، ادامه داد: در جلسات بعدی این کارگاه به ویژگی‌های سایر مزاج‌ها و همچنین تأثیر محیط و آب و هوا محل سکونت افراد بر طبع و مزاج آنان و دیگر مباحث مرتبط، خواهیم پرداخت.  
وی در این جلسه با ارائه مثال‌های متعدد بر اهمیت مزاج‌شناسی نیز تأکید کرد و به پرسش‌های گوناگون تنی چند از حاضران، پاسخ داد. 
گفتنی است، این جلسات با هدف آشنایی علاقه‌مندان با مفهوم مزاج در طب سنتی، اصول مزاج‌شناسی و کار عملی و کاربرد مزاج در حفظ و ارتقاء سلامت، در سال جاری در حال برگزاری است.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

معماری‌های ناهمگون، اصالت معنوی اطراف حرم را مخدوش می‌کند
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه معماری ناهمگون، چهره اطراف حرم مطهر را مخدوش کرده، گفت: معماری مشهد به ویژه بافت…

تلویزیون اینترنتی