مدیرعامل بیمارستان فوقتخصصی رضوی در پیامی، به مناسبت روز جهانی بهداشت، بر گسترش خدمات این بیمارستان در حوزه بهبود سلامت مادر و نوزاد و حمایت از خانواده و فرزندآوری، تأکید کرد.
پیام مدیرعامل بیمارستان فوقتخصصی رضوی به مناسبت روز جهانی بهداشت
به گزارش آستان نیوز، متن پیام دکتر محسن محور، به شرح زیر است:
شعار امسال روز جهانی بهداشت (18 فروردین سال 1404 مقارن با 7 آوریل سال 2025)، «Healthy، beginnings, hopeful futures (شروع سالم، آیندهای امیدوارانه با تمرکز بر بهبود سلامت مادر و نوزاد)» است.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) با محوریت این شعار، یک پویش یکساله در مورد سلامت مادران و نوزادان را آغاز کرده است و از دولتها و جامعه سلامت میخواهد تا تلاشها را برای پایاندادن به مرگ قابلپیشگیری مادر و نوزاد افزایش داده و سلامت و رفاه درازمدت زنان را در اولویت قرار دهند، زیرا اولویتدادن بهسلامت زنان به طور کلنگر، قبل، در طول و بعد از سالهای باروری، راهی بهسوی جهانی سالم و برابر، است.
این تلاش، کمک به یک هدف بزرگ، یعنی «حق برابری دسترسی به خدمات سلامت» در سطح جهانی است، زیرا زنان در همهجا به مراقبتهای بهداشتی باکیفیت بالا و مبتنی بر شواهد در قبل، حین و بعد از زایمان و همچنین تلاش برای پیشگیری و درمان سایر بیماریهای زمینهای و سوءتغذیه که سلامت آنها را به خطر میاندازند، نیاز دارند.
آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد، خونریزی بسیار شدید و اختلالات فشارخون بالا در دوران بارداری، علل اصلی مرگومیر مادران در سراسر جهان هستند.
عفونت، آمبولی ریه، عوارض ناشی از سقطجنین خودبهخود و القایی، حاملگی خارج از رحم و مسائل مربوط به سقطجنین ناایمن و عوارض بیهوشی و آسیبهایی که در طول زایمان رخ میدهد نیز، از علل دیگر به شمار میآیند.
یافتههای بالینی نیز نیاز به تقویت جنبههای کلیدی مراقبتهای حین زایمان و بارداری که خطرات را در اوایل بارداری تشخیص میدهند و از عوارض شدید جلوگیری میکنند، را تأیید کرده، زیرا اکثر مرگومیرهای مادران در یک پنجره حیاتی برای نجات زندگی، یعنی حین یا اندکی پس از زایمان، اتفاق میافتد.
آمارهای جهانی نشان میدهد، بسیاری از زنان هنوز به درمانهای نجاتدهنده و مراقبتهای مؤثر در دوران بارداری و بعد از تولد دسترسی ندارند، بنابراین سیستمهای بهداشتی باید برای مدیریت بسیاری از مسائل بهداشتی که بر سلامت مادر و نوزاد تأثیر میگذارند، تکامل یابند، زیرا رویکرد جامعتر بهسلامت مادر، به زنان بهترین شانس را برای بارداری و تولد سالم و لذتبردن از کیفیت زندگی پایدار، پس از زایمان میدهد.
بدیهی است، اهداف بقای مادر، نوزاد و کودک، بدون دسترسی همگانی به خدمات مراقبتهای بهداشتی باروری، بارداری و حین و پس از زایمان، قابلدستیابی نیستند.
بیمارستان رضوی ازیکطرف، با ارائه خدمات مراقبتهای بارداری، حین و پس از زایمان توسط همکاران محترم ماما و متخصصین مجرب زنان و مامایی، خدمات «اتاقهای ویژه زایمان در کنار خانواده» مشهور به LDR، کلینیک شیردهی و سایر حمایتهای تخصصی جسمی و روانی در این دوران خاص، مسئولیت تخصصی خود را در این زمینه به جامعه در داخل بیمارستان اعم از کلینیکها، بخش زنان و بلوک زایمان و محیط خارج از بیمارستان با حضور در مناطق محروم با بهترین شکل ممکن، ارائه کرده است.
همچنین این بیمارستان، با گسترش خدمات مربوط به بخش درمان ناباروری خود در قالب «افتتاح بزرگترین مرکز تخصصی درمان ناباروری شرق کشور»، بر سطح ارائه خدمات پزشکیاش در حوزه حمایت از خانواده و فرزندآوری در جامعه ایرانی و کشورهای اسلامی منطقه، افزوده است.