شرکت فرش آستان قدس رضوی، در سال 1403 اقدامات مهمی را در زمینه بهینهسازی و نوسازی فرآیند شستوشوی فرشهای حرم مطهر رضوی انجام داد، اقداماتی که تحول در فرآیند قالیشویی را به دنبال داشت.
تحول در فرایند قالیشویی و بهینهسازی شستوشوی فرشهای حرم مطهر رضوی
به گزارش آستان نیوز، مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی در این باره گفت: این اقدامات شامل نوسازی تجهیزات قالیشویی پس از یک دهه و ارتقای استانداردهای شستوشو برای افزایش کیفیت و بهبود بهرهوری این عملیات، بوده است.
حمید کارگر، اظهار کرد: طی انعقاد قرارداد با یکی از شرکتهای دانشبنیان، جدیدترین دستگاههای شستوشوی خودکار با سرعت و کیفیت مطلوب و با توان برنامهریزی دقیق در مجتمع مرکزی شرکت، نصب و به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: علاوه بر این، دستگاههای آبگیر (سانتریفیوژ) نیز به تجهیزات قالیشویی اضافه شدند تا فرایند خشکشدن فرشها، سریعتر و بهینهتر، انجام شود.
مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی با اشاره به اهمیت این اقدامات، گفت: یکی از دغدغههای همیشگی ما، حفظ کیفیت و افزایش طول عمر فرشهای نفیس حرم مطهر است، از همین رو، بهکارگیری فناوریهای نوین در شستوشوی فرشها میتواند تأثیر قابلتوجهی در کاهش آسیبهای احتمالی به این آثار ارزشمند، داشته باشد.
وی با بیان اینکه، نوسازی دستگاهها موجب بهبود عملکرد دستگاهها و افزایش سرعت عملیات شستوشو شده است، افزود: این دستگاهها بهگونهای طراحی شدهاند که میتوانند نیاز به زمان کمتری برای شستوشو و خشککردن فرشها داشته باشند و همین امر، باعث بهینهسازی کل فرایند میشود.
کارگر، ادامه داد: شرکت فرش آستان قدس رضوی با این تغییرات، گامی بزرگ در راستای ارتقای کیفیت خدمات خود و حفظ فرشهای نفیس حرم مطهر برداشته و نهتنها توانسته است نیازهای داخلی حرم مطهر را برآورده کند، بلکه با ارتقای سطح کیفیت شستوشو و فرایندها، استانداردهای جهانی را نیز، مدنظر قرار داده است.
گفتنی است، شرکت فرش آستان قدس رضوی با بیش از چهار دهه سابقه فعالیت و داشتن دو مجتمع در مشهد و کاشمر، بزرگترین و تنها مجموعه متمرکز تولید فرش دستباف در کشور است که سالانه حدود 4 هزار مترمربع فرش دستباف تولید و به حرم مطهر رضوی و دیگر خریداران داخلی و خارجی، عرضه میکند.