کارگاه آموزشی «ابزارهای گوگل در پژوهش»، با تدریس مرضیه گلابیان مقدم، کارشناس امور خدمات کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی، در کتابخانه مرکزی حرم مطهر حضرت رضا (ع)، برپا شد.
برپایی کارگاه آموزشی «ابزارهای گوگل در پژوهش» در کتابخانه حرم رضوی
به گزارش آستان نیوز، این کارگاه با حضور جمعی از مدیران، کارشناسان و محققان سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، یکشنبه، 24 فروردینماه 1404، در تالار اندیشگاه رضوی در کتابخانه مرکزی حرم مطهر این آستان مقدس، برگزار شد. همچنین جمعی از کاربران علاقهمند، این کارگاه را بهصورت برخط(آنلاین)، دنبال کردند.
گلابیان مقدم، در این کارگاه، اظهار کرد: در دنیای پژوهش، زمان و دقت، دو سرمایه کلیدی هستند. دراینبین، گوگل با ابزارهای پیشرفتهاش، میتواند این مسیر را سریعتر و هوشمندانهتر کند.
کارشناس امور خدمات کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی، ادامه داد: در این کارگاه ضمن معرفی و چگونگی استفاده از قابلیتهای گوگل اسکالر (Google Scholar)، تکنیکهای جستوجوی حرفهای در این پایگاه و برخی از افزونههای پژوهشی کروم وب استور (chrome web store)که در گوگل اسکالر، کاربرد دارد، معرفی شد.
وی گفت: از جمله این افزونهها میتوان از Unpaywall، Papers by readcube، Excitation، Scite، Translate، Chatgpt sidebar، Scholarcy و Scispace، نام برد که از آنها در مواردی همچون بررسی و ارزیابی رتبهبندی مقالات بازیابی شده، خلاصهکردن مقالات، ترجمه آنها، اعتبارسنجی مقالات و دانلود آنها، استفاده میشود.
مدرس این کارگاه آموزشی، تصریح کرد: افزونههای کروم، برنامههای کاربردی برای افزایش قابلیتهای مرورگر کروم هستند.
کروم بیش از 140 هزار و 500، افزونه دارد که در حوزههای مختلف نظیر پژوهش، بهرهوری، امنیت، تفریح و...، دستهبندی میشوند.
وی افزونهها را همچون ابزارهای جیبی، دانست و افزود: افزونههای کروم در تسهیل جستوجوی علمی، مدیریت منابع، بهبود نگارش و صرفهجویی در زمان، کاربرد دارند.
گلابیان مقدم همچنین به محدودیتهای جستوجوی گوگل اسکالر، سایر قابلیتهای گوگل در پژوهش نظیر Google books، Google Lenz، Google Trends و Google Workspace، اشاره کرد.
و ی در پایان به پرسشهای برخی از حاضران در این کارگاه، پاسخ داد.