پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

در دویست و سی و هشتمین برنامه سه‌شنبه‌های علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی انجام شد
۱۴۰۴-۰۱-۲۶

رونمایی از 3 بازوبند پهلوانی اهدایی به موزه حرم مطهر رضوی

در دویست و سی و هشتمین برنامه سه‌شنبه‌های علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، از سه بازوبند پهلوانی اهدایی قهرمانان ورزشکار نام‌آور کشور به موزه این آستان مقدس، رونمایی شد.

به گزارش آستان نیوز، این مراسم رونمایی در آستانه روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای، با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و جمعی از مدیران و کارشناسان این سازمان و همچنین رضا رمضان‌زاده و جابر صادق‌زاده، از پهلوانان و قهرمانان رشته کشتی کشور، ۲۶ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، در محل ساختمان موزه قرآن و نفایس حرم مطهر رضوی، برگزار شد.

در این مراسم، از سه بازوبند پهلوانی شامل؛ «بازوبند پهلوانی کشور در سال‌های 1335، 1336 و 1337، اهدایی مرحوم جهان پهلوان غلامرضا تختی»، «بازوبند مسابقات کشتی پهلوانی مدارس کشور در سال 1373، اهدایی عبدالرضا کارگر» و «بازوبند پهلوانی کشور در سال 1395، اهدایی جابر صادق‌زاده»، رونمایی شد. 

 

حضرت علی (ع)؛ الگوی شجاعت، گذشت و حق باوری

 

عبدالحسین ملک جعفریان، رئیس اداره گنجینه‌های موزه آستان قدس رضوی، در این مراسم با اشاره به اینکه، سال روز کشته‌شدن عمرو بن عبدود به دست حضرت علی (ع) در 17 شوال در جنگ خندق، روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای در کشور، نام‌گذاری شده است، اظهار کرد: در واقع، این مناسبت، سالروز مبارزه دلاورانه و جوانمردانه حضرت علی (ع)، شکست دشمن و سربلندی اسلام، است. 

وی گفت: فرهنگ پهلوانی ایران باستان با ورود اسلام و تأثیرپذیری از سرشت جوانمردی حضرت علی (ع)، اکنون به‌عنوان میراث اصیل ایرانی – اسلامی، در جهان مطرح است.

 این امام همام، همان‌گونه که الگوی شجاعت، جهاد و مبارزه هستند، الگوی تسامح، عفو و گذشت، نیز به شمار می‌آیند و الگوی غیرت دینی، حق باوری و قاطعیت نیز، هستند.

ملک جعفریان، با تأکید بر اهمیت ترویج فرهنگ پهلوانی در عرصه ورزش و همچنین در فرهنگ عمومی جامعه، افزود: موزه‌ آستان قدس رضوی نیز با دارابودن 18 گنجینه تخصصی، تلاش کرده رسالت خود را در این زمینه انجام دهد، چنان‌که، دو گنجینه آن، اعم از موزه مدال و موزه مردم‌شناسی، محل بروز و ترویج فرهنگ پهلوانی، می‌تواند باشد. 

وی ادامه داد: در موزه مردم‌شناسی، مجموعه‌ای از ابزار و آلات کم‌نظیر مربوط به ورزش باستانی همچون میل، کباده، زنگ و...، در یک ویترین ویژه به همراه بنر معرفی این ورزش، به‌نمایش‌درآمده است. 

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه در حال حاضر، بیش از دو هزار مدال، نشان، جام، کاپ و تندیس در خزانه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود، گفت: موزه مدال این آستان مقدس نیز که با اهدای مجموعه مدال‌های پهلوان غلامرضا تختی، بنیان نهاده شده است، در مجموع دربردارنده 386 مدال از ورزشکاران و مدال‌آوران کشور در 6 ویترین نمایشی است.

وی با اشاره به اینکه سه ویترین موزه مدال، مربوط به نمایش مدال‌ها، بازوبندها و...، اهدایی ورزشکاران در رشته کشتی و ورزش باستانی و پهلوانی است، خاطرنشان کرد: بی‌تردید، موزه مدال حرم مطهر رضوی، می‌تواند پیش‌گام و الگو در تسریع اشاعه فرهنگ پهلوانی در کشور، باشد.  

 

لزوم توجه بیشتر به ترویج فرهنگ پهلوانی

 

در ادامه، رضا رمضان‌زاده، مدرس دانشگاه و نائب قهرمان آسیا، ضمن تقدیر از معاونت موزه‌ها و گنجینه‌های فرهنگی آستان قدس رضوی در حوزه نمایش شایسته مدال‌های قهرمانان ورزشی در موزه رضوی، گفت: افتخار بزرگی برای ورزشکاران مدال‌آور کشور است که مدال‌های خود را به موزه بارگاه ملکوتی امام رضا(ع)، اهدا کنند. 

این شهروند برتر کشور در سال 1383، با اشاره به اینکه مایه افتخارش است که مدال‌هایش در کنار مدال‌های پهلوانانی همچون جهان پهلوان تختی در گنجینه مدال موزه رضوی در معرض دید عموم زائران و مجاوران قرار دارد، تصریح کرد: امیدوارم در این سرزمین پهلوان‌پرور، فرهنگ پهلوانی پررنگ‌تر شود و در میان اقشار مختلف جامعه، نمودهای این فرهنگ را، ببینیم. 

همچنین پهلوان جابر صادق‌زاده، قهرمان در سه رشته کشتی آزاد، پهلوانی و ساحلی کشور، ضمن معرفی بیشتر خودش و افتخاراتی که کسب کرده است، از جمله دریافت 7 بازوبند پهلوانی، بیان کرد: امیدوارم شاهد توجه بیشتر به فرهنگ پهلوانی که با فرهنگ این مرز و بوم عجین شده است باشیم تا، این فرهنگ، در کشور، همچنان حفظ شود. 

پهلوان‌باشی ایران، از ورزشکاران قهرمان به‌عنوان الگویی برای فرزندان امروز جامعه نام برد و ابراز امیدواری کرد، با ارزش‌گذاری بیشتر در حوزه ورزش و فرهنگ پهلوانی و ریشه‌یابی برخی از مشکلات فرهنگی در میادین ورزشی و کمک به برطرف کردن آن‌ها، جامعه‌ای بهتر و سالم‌تر داشته باشیم. 

وی همچنین با ذکر خاطره‌ای امام رضایی در زمان حضورش در میدان مسابقه و چگونگی اهدای بازوبند پهلوانی‌اش به موزه حرم مطهر رضوی، گفت: خادمی امام هشتم(ع)، بزرگترین افتخارم است. 

 

اهمیت الگوهای عملی در جامعه

 

در ادامه این مراسم، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره تمامی پهلوانان و قهرمانان ایران اسلامی؛ از شهدا تا ورزشکاران نامدار، اظهار کرد: بی‌شک، عیار شما ورزشکاران قهرمان در پیشگاه حضرت رضا(ع) بالاست که مدال‌های ارزشمندتان، دراین آستان مقدس، پذیرفته شده است. 

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجلال حسینی، با بیان برخی روایات تاریخی و مذهبی، افزود: اخلاق، اهمیت والایی در عرصه پهلوانی دارد، دراین‌بین، نباید فراموش کرد که اخلاق بیشتر باید در رفتار و منش افراد دیده شود، بنابراین، پهلوانان و قهرمانان کشور با رفتار و اعمال خود همچون اهدای مدال به موزه حرم رضوی، می‌توانند برای افراد جامعه، الگو شوند. 

گفتنی است، در این مراسم، با اعطای هدایایی متبرک از سوی این سازمان، از رضا رمضان‌زاده و جابر صادق‌زاده، دو قهرمان و پهلوان برجسته کشور، تقدیر شد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

معماری‌های ناهمگون، اصالت معنوی اطراف حرم را مخدوش می‌کند
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه معماری ناهمگون، چهره اطراف حرم مطهر را مخدوش کرده، گفت: معماری مشهد به ویژه بافت…

تلویزیون اینترنتی