عضو هیئتعلمی دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع)، گفت: وجود تعارض در زندگی امری طبیعی است، اما باید مراقب بود كه این تعارضات، در مسیر اختلاف، قرار نگیرد.
تعارضات زوجین نباید در مسیر اختلاف قرار گیرد
به گزارش آستان نیوز، دكتر هادی غلام محمدی، در همایش «مدیریت تعارضات زوجین» كه با حضور كاركنان و اعضای هیئتعلمی دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) به همت مركز مشاوره و سبك زندگی دانشگاه در سالن همایشهای شهید سلیمانی، واحد خواهران برگزار شد، با بیان اینكه تعارض، یعنی دو نفر افكار یا احساس متفاوتی درباره یك موضوع داشته باشند، گفت: در روابط زوجین، همه افراد تعارضات را تجربه میكنند و وجود تعارض در زندگی امری طبیعی است و به معنای این نیست كه رابطه ما آسیبزا یا در معرض خطر است.
وی افزود: تفاوت در سبك زندگی و خواستههای هر فرد، باعث میشود كه افراد از منظری متفاوت به زندگی و دنیای اطراف خود بنگرند؛ ازاینرو وجود تعارضات در زندگی زناشویی غیرقابلاجتناب است، اما باید در نظر داشت كه این تعارضات در مسیر اختلاف، قرار نگیرد.
دكتر غلام محمدی با طرح این سؤال كه آنتیویروس ما برای سیستم خانواده چیست؟ بیان كرد: ویروسهای روانشناختی هیاهو ندارند و بدون سروصدا است، برای همین افراد كمتر آن را درك میکنند و زمانی هم كه متوجه میشوند، شاید پذیرش نداشته باشند.
این مشاور خانواده، ادامه داد: شناسایی ویروسهای روانشناختی نیازمند شجاعت است، زیرا در اكثر مواقع افراد انگشت اتهام را به سمت طرف مقابل، نشانه میگیرند.
وی با بیان اینكه، گاهی اوقات عزیزترین افراد زندگی ما، به ویروسهای روانشناختی مبتلا هستند، توضیح داد: اگر زوجین در سیستم خانواده آنتیویروس نداشته باشند، چهبسا بهخاطر دخالتها و اظهارنظرها و مشورتهای نادرست نزدیكان، با همسر خود، دچار مشكل و اختلاف شوند.
این عضو هیئتعلمی گروه روانشناسی و مشاوره دانشگاه خاطرنشان كرد: بسیاری از مشكلات زوجین در سالهای اولیه زندگی به وجود میآید و دلیل این مشكلات را عدم انتخاب درست قلمداد میکنند، درحالیکه، انتخاب، اشتباه نیست، بلكه مراقبت از انتخاب، درست اتفاق نمیافتد.
وی لذت با هم بودن، پوشش معایب هم ظرفیت بخشش، بیان خوبیهای یکدیگر و مراقبت از هم را مهمترین شاخصهای روابط سالم ذكر كرد و گفت: یك رابطه سالم، به آرامش و شادی هر دو طرف میافزاید و به حفظ ارتباط و افزایش احترام، كمك میكند.