به همت مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی، برنامه دارالعلم، از شبکه ۴ سیما پخش می شود.
«دارالعلم»، برنامه ای برای شناخت و نشر سیره عالم آل محمد(ص) از زبان عالمان دین
به گزارش آستان نیوز، کارشناس و مجری برنامه تلویزیونی دارالعلم، با اشاره به اینکه ائمه اطهار(ع) چهرههای تابناک عرصه معرفت هستند و مبنای سخنان این بزرگان و نکاتی که جامعه انسانی را به آن توجه دادند، در جهت ارتقای معرفت جامعه است به خبرنگار ما گفت: بهرهمندی از معرفت دینی و معرفت توحیدی رویکردی است که در همه اعصار و دورهها برای نوع انسان قابل استفاده و پیگیری است و مروری بر زندگی پیشوایان معصوم(ع) نیز نشان میدهد که همواره یک نگاه دانشی و معرفت افزایی در سیره این بزرگواران جاری بوده است.
محمد جواد استادی وجود بارگاه منور رضوی در مشهد را توفیق و افتخار بزرگی برای ایرانیان دانست و افزود: این امام همام به عالم آل محمد(ص) شهرت دارند و در اندیشه ایشان، توجه به معرفت و علماندوزی جاری است؛ به گونهای که در سیره آن حضرت نمونههای متعددی را از توجه به دانش شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه در روایات متعددی که از امام هشتم(ع) به ما رسیده، به ویژگیهای انسان عاقل و موضوع علم و معرفت تاکید شده است اضافه کرد: همچنین مناظرات حضرت رضا(ع) مبتنی بر معرفت و نمونههای بسیار جدی هستند که باید به آنها توجه کرد.
معرفی سیره حضرت رضا(ع)، مهمترین وظیفه آستان قدس رضوی
استادی تصریح کرد: آستان قدس رضوی یکی از مهمترین وظایف خود را بازنمایی و معرفی شخصیت و ویژگیهای حضرت رضا (ع) ، نه فقط برای مردم ایران زمین بلکه برای همه تشنگان معرفت و جهانیان قرار داده است و در سالهای اخیر این امر مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است؛ از جمله در بیاناتی که ایشان برای اعضای شورای علمی پنجمین کنگره جهانی امام رضا(ع) ارائه کردند به این مسئله توجه ویژهای داشتند.
کارشناس و مجری برنامه تلویزیونی دارالعلم، خاطر نشان کرد: تولیت معزز آستان قدس رضوی نیز عالم آل محمد بودن حضرت رضا(ع) را همواره مورد توجه قرار داده و یکی از ویژگیهایی که بارگاه منور رضوی در طول سالیان گذشته و پس از شهادت ایشان داشته، امتداد نگاه دانش محور و معرفت افزا بوده است. وی ادامه داد: کرسیهای متعدد دانشی، معرفتی و علمی که پیرامون مضجع شریف حضرت رضا(ع) شکل گرفته و یادگارهای فراوانی از جمله مدارس علمیه و مکاتب دانش افزایی که در دل حرم مطهر قرار دارد نشان میدهد که از گذشته های دور، علاقمندان و تشنگان حوزه علوم اسلامی گرداگرد مضجع شریف حضرت رضا(ع) جمع میشدند و به مباحثات علمی میپرداختند.
مشاور مدیر عامل موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی تاکید کرد: این نگاه از دوران گذشته حاکم بوده که همواره بتوانیم با معرفت افزایی از علوم، برای کاربستهای زیست معاصر و زندگی خود استفاده کنیم؛ در همین راستا آستان قدس رضوی فعالیتهایی را مد نظر قرار داده که از جمله این ابتکارات، برگزاری مدارسی تحت عنوان دارالعلم است.
استادی بیان کرد: این مدارس رویکرد علمآموزی و معرفت افزایی را با جمع زیادی از طلاب و دانشمندان و علاقمندان به حوزه علوم اسلامی دنبال میکنند و کرسیهایی ذیل مجموعه دارالعلم به طرح مباحث علمی و تحولات علوم اسلامی می پردازد.
مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس، مجری برنامه تلویزیونی دارالعلم
وی ادامه داد: مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی، به عنوان نهادی که مسئولیت پیوست فعالیتهای رسانهای را به عهده دارد در کنار برنامه علمی دارالعلم که از سوی آستان قدس رضوی پیگیری میشود، یک برنامه تلویزیونی را تحت عنوان «دارالعلم» طراحی کرده که با حضور استادان و چهرههای نخبه در حال اجراست و تلاش دارد مباحث علمی را در سطح رسانه مطرح کند.
مدیر کلان پروژه مکتب هنر رضوی خاطر نشان کرد: امروزه رسانه نقش بسیار مهمی در تغییر نگرش جامعه بویژه سطوح مختلف مسئولین و تودههای مردم دارد و برای اینکه بتوانیم مباحث علمی را در جامعه ارتقا دهیم، باید به زبان ساده و با استفاده از حوزه رسانه برای تودههای مردم مطرح کنیم که این مساله مهم امروز به عنوان ژورنالیسم علمی مطرح است.
استادی ابراز کرد: ژورنالیسم علمی تلاش دارد از همه ابزارهای رسانهای برای انتقال ساده مفاهیم معرفتی و دانشی به جامعه استفاده کند.
جزئیات پخش برنامه دارالعلم
کارشناس و مجری برنامه تلویزیونی دارالعلم بیان کرد: این برنامه در ۲۰ قسمت تهیه شده است و به همت مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی در روزهای شنبه تا چهارشنبه، هر شب از ساعت ۲۱ شب به روی آنتن شبکه چهار سیما خواهد رفت.
استادی با بیان اینکه در این برنامه تلاش شده است وضعیت امروز علوم اسلامی در کشور و تحولات آن در آینده مورد بررسی قرار گیرد یادآور شد: قسمت اول برنامه دارالعلم، سه شنبه ۲۶ فروردین، با حضور حجت الاسلام والمسلمین مهدوی راد، از شبکه چهار سیما پخش شد و مبحث «وضعیت مطالعات قرآنی و کار بست آن در سیستم معاصر» مورد بررسی قرار گرفت.
وی خاطر نشان کرد: مباحث قابل بحث در شبهای آینده به موضوعاتی در حوزههای مختلف علوم اسلامی؛ اعم از حقوق، نسخه شناسی، فقه، کلام اسلامی، زبان شناسی و مواردی از این دست اختصاص دارد و جمعی از دانشوران و دانشمندان علوم اسلامی از جمله حجت الاسلام حمید پارسانیا، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی، آیت الله علی اکبر رشاد، آیتالله ابوالقاسم علیدوست، دکتر احمد پاکتچی، دکتر احد فرامرز قراملکی و... به ایراد سخن خواهند پرداخت.
استادی در پایان ابراز امیدواری کرد: این برنامه تلویزیونی که در ۲۰ قسمت ۵۵ دقیقهای با حضور چهرههای برجسته علوم اسلامی ایران تدارک دیده شده است، بتواند در آگاهی بخشی به جامعه مثمر ثمر باشد و روزنههایی را در مردم به ویژه حوزویان و دانشگاهیان در زمینه مطالعات علوم اسلامی ایجاد کند.
تولیت آستان قدس رضوی
