پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

در دویست و چهل و یکمین برنامه سه‌شنبه‌های علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی انجام شد
۱۴۰۴-۰۲-۱۶

رونمایی از تابلوی خوشنویسی فاطمی «مرحوم استاد فضائلی» در موزه رضوی

دویست و چهل و یکمین برنامه سه‌شنبه‌های علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با محوریت رونمایی از تابلوی خوشنویسی «لوح حضرت فاطمه(س)»، یکی از آثار ماندگار مرحوم استاد حبیب‌الله فضائلی، در موزه حرم مطهر رضوی، برگزار شد. 

به گزارش آستان نیوز، این برنامه به مناسبت دهه کرامت و با حضور مهدی قیصری‌نیک، معاون موزه‌ها و گنجینه‌های فرهنگی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و جمعی از مدیران و کارشناسان این سازمان،استادان و هنرمندان اصفهانی و مشهدی، 16 اردیبهشت‌ماه 1403، در نگارخانه موزه رضوی،اجرا شد.
این تابلوی نفیس فاطمی، از طرف حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمد امامی به موزه آستان قدس رضوی اهدا شده است که از آن در این برنامه و هم‌زمان با برگزاری آیین گشایش نمایشگاه خوشنویسی «گلبانگ سربلندی»، با همکاری هیئت کتاب الثقلین اصفهان، رونمایی شد.
تابلوی خوشنویسی لوح حضرت فاطمه(س)، در ابعاد ۱۰۰ در ۷۰ سانتی‌متر و به‌خط نستعلیق 19سطری، یکی از آثار ارزشمند اواخر عمر گران‌قدر استاد فضائلی است که به‌مناسبت چهاردهمین قرن میلاد حضرت زهرا(س) نگاشته و توسط استادان برجسته اصفهان، تذهیب‌شده است. 
این اثر فاخر، حاوی حدیثی قدسی منقول از پیامبر اسلام(ص) است که در اثبات امامت ائمه دوازده‌گانه شیعه، جایگاه ویژه‌ای دارد. 
خداوند لوح ،حاوی این حدیث را به‌عنوان هدیه تولد امام حسین(ع) به پیامبر اکرم(ص) اهدا کرد و پیامبر(ص) برای شادشدن حضرت زهرا(س)، به ایشان بخشید.

معرفی استاد فضائلی
زنده‌یاد حبیب‌الله فضائلی، پژوهشگر و یکی از چهره‌های ماندگار هنر خوشنویسی اسلامی بود.
 او نه‌تنها در نگارش خطوط نسخ و ثلث مهارت داشت، بلکه پژوهش‌های ارزشمندی را در این حوزه، ارائه داد. 
استاد فضائلی، هنر خوشنویسی را صرفاً مهارت قلم نمی‌دانست، بلکه آن را با معنویت و اخلاص درآمیخته بود. 
وی کتیبه‌های بسیاری نیز در اماکن مذهبی از جمله حرم امام رضا(ع)، حرم حضرت زینب(س)، حرم حضرت رقیه(س)و حرم امام حسین(ع)،نگاشته است.
یکی از برجسته‌ترین آثار این هنرمند برجسته، کتابت سوره یس به‌خط ثلث بر روی صفحاتی از طلاست که مفتخر به نصب بر روی ضریح «شیر و شکر»حرم مطهر امام رضا(ع) شده است.
 همچنین کتابت کامل قرآن به خط نسخ، با ترجمه عبدالمحمد آیتی،از دیگر شاهکارهای وی به شمار می‌رود.
مرحوم فضائلی در کنار فعالیت‌های هنری، تألیفات ارزشمندی نیز در زمینه خوشنویسی از خود به‌جای گذاشته که امروزه به‌عنوان منابع معتبر،مورد استفاده پژوهشگران، قرار می‌گیرد. 
از جمله این آثار می‌توان از «اطلس خط (1350)، دانشنامه‌ای جامع در خوشنویسی که تاریخ، شیوه‌ها و مشاهیر این هنر را بررسی می‌کند»، «تعلیم خط (1355)، اثری آموزشی درباره خطوط متداول و مرکب‌سازی» و «بوستان هنر خط، مجموعه‌ای از نمونه‌های خطوط اسلامی، شامل کوفی، محقق، ریحان، ثلث، نسخ و نستعلیق»، نام برد. 
فضائلی علاوه بر خوشنویسی، آثار متعددی در زمینه تاریخ و ادبیات ارائه داده که می‌توان به عناوین «مردآفرین روزگار: درباره زندگی حضرت زینب(س)»، «گنجینه‌الاسرار: کتابت دیوان عمان سامانی به خط نستعلیق»، «آیه نور یا گنج حقیقی: تفسیری هنری از آیه نور» و «دیوان اشعار: مجموعه‌ای از اشعار فضائلی با تخلص (فضائل)»، اشاره کرد. 
گفتنی است، تابلوی خوشنویسی فاطمی مرحوم استاد فضائلی در کنار آثار خوشنویسی منتخب هیئت کتاب الثقلین اصفهان در نمایشگاه گلبانگ سربلندی تا شنبه، 20 اردیبهشت‌ماه 1404، همه‌روزه از ساعت 8 تا 17، در محل نگارخانه موزه رضوی، واقع در صحن کوثر حرم مطهر رضوی، در معرض دید اهل هنر و معرفت قرار دارد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

سیره امام رضا(ع) الگوی حفظ کرامت در خدمات اجتماعی آستان قدس است
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه خدمات اجتماعی آستان قدس باید با تمرکز بر حفظ کرامت انسان‌ها باشد، حفظ کرامت انسانی…

تلویزیون اینترنتی