نشست نقد و بررسی کتاب «دسیسه در کریا»،در فروشگاه مرکزی کتاب و محصولات فرهنگی انتشارات بهنشر در مشهد، برگزار شد.
نیازمند خلق آثار داستانی در زمینه روایت فلسطین و چرایی مقاومت هستیم
به گزارش آستاننیوز، در این نشست محمد حسین واسعی نویسنده اثر، محمد حسین زاده و علیرضا ظفر کارشناس کتاب و حجمی از علاقهمندان به حوزه مقاومت و ادبیات پایداری، حضور داشتند.
نگارش وقایع مبتنی بر واقعیت در کتاب"دسیسه در کریا"
محمد حسین واسعی، نویسنده این کتاب، گفت: کتاب "دسیسه در کریا" به واقعه ۷ اکتبر و حوادثی که پس از آن در اسرائیل رخ داد اشاره دارد .
وی به رمز انجام عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر اشاره کرد که مقام معظم رهبری از آن به عنوان عملیات شکست ناپذیر تعبیر کردهاند و افزود: عدد ۷ و روز شنبه در رژیم صهیونیستی مقدس است، از این رو نیروهای مقاومت این روز را برای انجام عملیات اختصاص دادند.
پژوهش گر مسائل استراتژیک با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در پی عملیات طوفان الاقصی و لزوم اقدامات فرهنگی پژوهشی در حوزه فلسطین اظهار کرد: نگارش این اثر با همکاری سید محمد سلیم بهرامی انجام شد. ایشان به مدت چند ماه در مشهد ساکن شدند و محورهای نگارش کتاب، بر اساس گشتهای رصدی در رژیم صهیونیستی از «کریا»، منطقه نظامی در تل آویو و شنیدههایی از اتاق فکر آنها تحت عنوان دسیسه مشخص شد که با رویکردی مبتنی بر بیان واقعیت، نوشته شده است.
وی اضافه کرد: از آن جایی که اسرائیل اصرار دارد اطلاعات خود را فاش نکند دستیابی به هر گونه اطلاعات درباره آن جذاب است. این کتاب، یک اثر زنده است که مخاطب همراه با خوانش آن، جنایات رژیم صهیونیستی و تبعات تصمیمگیری آنها در غزه ، حماسه ۷ اکتبر و... که در کتاب بیان شده را در نوار غزه مشاهده کند.
وی یادآور شد: آثار کمی درباره غزه، جبهه مقاومت فلسطین و شکست عملیاتی اسرائیل نوشته شده است، امید میرود چاپ این اثر سرآغازی باشد برای نویسندگان تا در این حوزه شروع به نوشتن کنند.
لزوم نگارش داستان و رمان در موضوع فلسطین
محمد حسین زاده، کارشناس حوزه کتاب نیز در این نشست گفت: نگارش این اثر نسبت به سایر آثار ادبی در موضوعات مختلف تاریخی یا انتزاعی بسیار سختتر است؛ چرا که سوژه کتاب، قهرمانها و ضد قهرمانها برای مخاطب آشنا هستند، از این رو قلمی را میطلبد که بتوانند خواننده جذب کند و تا پایان داستان با خود همراه کند.
وی ادامه داد: در این اثر نویسنده به سراغ شخصیتی زنده و در حال کنش و فعالیت رفته است که در نمود رفتارش در فضای مجازی و رسانهها بازتاب زیادی دارد.
حسین زاده با اشاره به اینکه عملیات طوفان الاقصی شروع عملیاتی بزرگ بود که در ۷ اکتبر آغاز شده، اظهار کرد: پس از گذشت بیش از یک سال، هنوز تبعات این عملیات در سوریه، لبنان و غزه به شکلی دیگر ادامه دارد. حماسه ۷ اکتبر تمام نشده و در جریان است و میتوان گفت سوژه کتاب باز است. قهرمانان داستان شهیدان سید ابراهیم رئیسی، سید حسن نصرالله، اسماعیل هنیه و ...در این ایام به شهادت رسیدند و در آینده نیز اتفاقات بسیاری رخ خواهد داد.
وی ادامه داد: ما در حوزه فلسطین و ادبیات مقاومت، نیازمند نگارش کتاب ژانرهای مختلف هستیم؛ چرا که فلسطین یک نقطه در جغرافیا نیست. امروز در سراسر جهان تجمع های اعتراضی در حمایت از فلسطین برگزار و دانشجویان و استادان دانشگاههای مختلف حامی جریان مقاومت فلطسین هستند.
وی خاطر نشان کرد: شروع عملیات طوفان الاقصی به نوعی شکست رژیم صهیونیستی در فضای تحلیلی سیاسی و نظامی بود و ما نیازمند خلق آثار در زمینه روایت تاریخ سرزمین فلسطین، چرایی مقاومت، نحوه مقاومت مظلومین فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی، پیروزی جبهه حق بر باطل و ارتباط فلسطین با دیگر کشورها در قالبهای متنوع از جمله رمان و داستان برای مخاطبان به ویژه نوجوانان هستیم.
نبود روایت خطی در کتاب "دسیسه درکریا"
علیرضا ظفر دیگر کارشناس حوزه کتاب در این نشست با اشاره به نقاط قوت کتاب "دسیسه در کریا" گفت: شخصیت پردازی چند بعدی در داستان و روایت داستان بر پایه گفتوگو، پرداختن به شخصیتهایی همچون یحیی سنوار، سید حسن نصرالله، اسماعیل هنیه و... به عنوان چهرههای مقاومت دارای هوش و شجاعت از جمله نقاط قوت این اثر است.
ظفر ادامه داد: این کتاب روایت خطی ندارد، راوی و دیالوگها به فراخور زمان و بیان وقایع در داستان مختلف میشود. داستان فلش بگ به گذشته دارد و روایتهایی مختلفی را بازگو میکند که زمان و تاریخ وقایع را نشان میدهند. القای باور شکست امنیتی اسرائیل و نمایش قدرت مقاومت فلطسین از دیگر نقاط قوت اثر است
وی، شتاب در چاپ کتاب، اغراق گویی در روایتها بدون استناد به فکتها، کاربرد برخی گفتار و الفاظ عامیانه را از نقاط ضعف اثر برشمرد.
کارشناس کتاب یادآور شد: این اثر،نتوانسته مخاطب خود را پیدا کند . اگر مخاطب نوجوان است باید نوع ادبیات باید متفاوت باشد. اگر اثر برای مخاطب قشر تحصیل کرده است باید اغراق در کتاب به نحوی باشد که مخاطب قبول کند که برخی وقایع رخ داده، واقعیت دارد.
معرفی مطلوب اثر در فضای مجازی
مهدی سیمریز، مدیر انتشارات بهنشر نیز در این نشست، گفت: معرفی مطلوب اثر در فضای مجازی توسط ناشرو نویسندگان اثر و وجود دامنه مخاطب گسترده نویسنده سبب شده است که در مدت دو هفته کتاب "دسیسه در کریا"،به چاپ دوم برسد که در نوع خود، بیسابقه است
گفتنی است "کتاب «دسیسه در کریا»،مجموعهای از شکستهای پی در پی رژیم صهیونیستی را به تصویر میکشد. این کتاب به قلم محمد حسین واسعی و سید محمد سلیم بهرامی نوشته شده که با ساختاری داستانی اما بر اساس واقعیت پشت پرده اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی در آستانه و حین عملیات طوفان الاقصی را افشا میکند.
این اثر در انتشارات بهنشر منتشر شده است.
تولیت آستان قدس رضوی
