پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

در چهارمین نشست تخصصی اجلاسیه بین‌المللی ششمین کنگره جهانی امام رضا (ع) مطرح شد
۱۴۰۴-۰۲-۱۷

آموزه‌های امام رضا (ع) الهام‌بخش جامعه انسانی برای عدالت و خدمت به مردم است

هم زمان با دهه کرامت رضوی و به همت سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، اجلاسیه  بین‌المللی  ششمین  کنگره  جهانی  امام رضا (ع) با برگزاری ۷ نشست  تخصصی  برگزار شد. 

به گزارش آستان نیوز، در چهارمین  نشست  تخصصی  اجلاسیه بین‌المللی ششمین کنگره جهانی امام رضا (ع)  که  در سالن ریاست سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی  برگزار شد، دکتر بولات سارسن بایف رئیس هیئت‌مدیره مرکز نظر بایف توسعه گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌ها در قزاقستان؛ الياس سادولین، رئیس بخش علمی اداره دینی مسلمانان فدراسیون روسیه و رئیس دبیرخانه مجمع بین‌المللی اسلامی روسیه و مراد او عباس روزنامه‌نگار الجزایری، حضور داشتند.

سیره امام رضا (ع) دعوت به گفت‌وگو و احترام به آزادی عقیده بود
رئیس هیئت‌مدیره مرکز نظر بایف توسعه گفتگوی ادیان و تمدن‌ها در قزاقستان در این نشست گفت: ششمین کنگره جهانی امام رضا (ع)، به بیان ابعاد مختلف میراث عمیق و جهانی امام رضا (ع) اختصاص دارد که در آن، به یکی از مهم‌ترین و روزآمدترین مباحث عصر حاضر یعنی کرامت انسانی و حقوق بشر در پرتو سنت‌های دینی و فلسفی، می‌پردازد.
دکتر بولات سارسن بایف، با اشاره به سخن امام رضا (ع) که «نیکی به مردم نیمی از عقل و مهربانی با آنان نیمی از زندگی است»، اظهار کرد: این سخنان جوهره‌ فهم متقابل، مهربانی و احترام دوجانبه است که ما در گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها، در پی آن، هستیم. 
وی ادامه داد: امام رضا (ع) آموزش می‌دادند که انسان باید در طلب دانش، عدالت و مفیدبودن برای جامعه بکوشد. 
ایشان بر ارزش عقل و اخلاق تأکید می‌کردند و می‌فرمودند: «عاقل کسی است که هر چیز را در جای خود قرار دهد»، به بیان دیگر، ضروری است که انسان شرایط را به‌درستی بشناسد، حق را از باطل تشخیص دهد و خردمندانه عمل کند.
سارسن بایف، با تأکید بر اینکه آموزه‌های امام رضا (ع) امروزه نیز الهام‌بخش ما در تلاش‌مان برای عدالت، یادگیری، خدمت به مردم و گفت‌وگو است، تصریح کرد: امام رضا (ع)، اندیشمندی برجسته از تمدن اسلامی، در سخنان و رفتارهای خود بر آرمان‌های عدالت، رحمت، احترام متقابل و به‌رسمیت‌شناختن کرامت انسانی هر فرد، فارغ از نژاد، دین یا جایگاه اجتماعی او، تأکید می‌ورزیدند. 
سخنان و سیرهٔ زندگی ایشان، دعوتی به‌سوی گفت‌وگو، روشنگری، انسانیت و احترام به آزادی عقیده و حقوق فردی، بود.
وی، یادآور شد: این آموزه‌ها که در سده‌های دوم و سوم هجری (هشتم و نهم میلادی) تدوین شده‌اند، امروز نیز در عرصه‌های بین‌المللی که به ترویج گفت‌وگوی میان تمدن‌ها و ادیان می‌پردازند، طنین‌انداز است.

تأکید قرآن و ائمه معصومین (ع) به انسان‌دوستی و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز 
دكتر الياس سادولین، رئیس بخش علمی اداره دینی مسلمانان فدراسیون روسیه نیز، گفت: چالش‌ها و تهدیدهای جهان امروز، چهره‌ها و اشکال گوناگونی به خود گرفته‌اند. 
 این تهدیدها هدفشان ایجاد تفرقه در میان جوامع انسانی و نقض توصیه‌های قرآن کریم، است.
وی با اشاره به آیه  13 سوره حجرات «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ» اظهار کرد: این آیات به‌روشنی اصل بنیادین انسان‌دوستی و همزیستی مسالمت‌آمیز میان اقوام و ادیان مختلف در سرزمینی واحد را بازتاب می‌دهد. 
احترام به تکثرگرایی صرفاً یک واقعیت تحمیلی یا انتخابی مبتنی بر مصلحت‌اندیشی نیست، بلکه ارزشی درونی و وظیفه‌ای دینی است که دین مبین اسلام، آن را ،به ما، آموخته است. 
سادولین، اذعان کرد: کتاب آسمانی ما و سنت پیامبر اکرم (ص) اصل بنیادین انسان‌دوستی و هم زیستی مسالمت‌آمیز میان اقوام و ادیان مختلف را، در قلب ساختار جامعه، جای‌داده‌اند.
 این نگرش، در راستای اهداف شریعت از جمله حفظ دین، حفظ حیات و زندگی، برقراری عدالت و احترام به کرامت انسانی است.
 جامعه‌ای که تنوع را نادیده بگیرد، وحدت خود را از دست می‌دهد و کشوری که به ارزش‌های پذیرش متقابل (تسامح و احترام به تفاوت‌ها) باور نداشته باشد، پیش از فروپاشی رسمی، سست و ضعیف، خواهد شد.  
وی ادامه داد: نظام سرمایه داری غرب جایگزین مفاهیم ارزشی شده است و اکنون شاهد بحران ارزش های لیبرال هستیم. 
 آموزه‌های امام رضا (ع) به پرسش‌های مهمى مدرنیته پاسخ دارد. 
ايشان اندیشه‌های تمدنی مهمی را مطرح کرد که زندگی انسان بالاتر از هر چیز دیگری است و همزیستی مسالمت آمیز و شکوفایی جوامع، مبتنی بر رعایت حقوق بشر و عشق به افراد مختلف، است.

آزادی بیان در آموزه‌های اهل بیت(ع) 

روزنامه نگار الجزایری نیز، در این نشست گفت: آزادی بیان یکی از اساسی‌ترین حقوقی است که کنوانسیون‌های بین‌المللی حقوق بشر داعیه دار آن هستند و به معیاری برای سنجش میزان احترام دولت‌ها به کرامت انسانی و اندیشه آزاد بدل گشته ؛ گرچه این مفهوم ،زاییده مدرنیته غربی است.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

سیره امام رضا(ع) الگوی حفظ کرامت در خدمات اجتماعی آستان قدس است
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه خدمات اجتماعی آستان قدس باید با تمرکز بر حفظ کرامت انسان‌ها باشد، حفظ کرامت انسانی…

تلویزیون اینترنتی