همزمان با دهه کرامت رضوی، به همت سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، اجلاسیه بینالمللی ششمین کنگره جهانی امام رضا (ع) با برگزاری ۷ نشست تخصصی برگزار شد.
مکتب امام رضا(ع) بر گفتوگو، ارتباط و تفاهم انسانی استوار است
به گزارش آستاننیوز، در ششمین نشست تخصصی این کنگره، که در تالار شیخ طوسی سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی برگزار شد، اندیشمندانی برجسته همچون خانم «منی بعزاوی»، شاعر دیوان شعر «در مقام امام رضا(ع)» و عضو جامعه مطالعات صوفی تونس و «دکتر مفتاح فوزی رحمت» نویسنده، مترجم و رئیس اتحادیه جماعت پیروان اهل بیت IJABI و رئیس بنیاد مطهری اندونزی حضور داشتند .
حقوق بشر و کرامت، از مهمترین عناصر زندگی است
عضو جامعه مطالعات صوفی تونس در این نشست گفت: حقوق بشر و کرامت انسانی، یکی از مهمترین عناصر زندگی است؛ زیرا با آداب ارتباط اجتماعی و رابطه انسان با دیگری مرتبط است. در این چارچوب، معانی بلند و مفاهیم شایسته جلوه گر میشوند که به تبلور خود و اصلاح شخصیت آن کمک میکنند.
خانم منی بعزاوی اظهار کرد: ما مسلمانان ارتباط تنگاتنگی با ارزشها و اصول اسلامی سهل و مدارا آمیز داریم و در تعلیم و تربیت، از روشهای اهلبیت (ع) پیروی میکنیم؛ زیرا دستاوردهای وجود انسانی خود را به برکت پیوند به مکتب اهل بیت حضرت محمد (ص) و تأثیرپذیری از آن کسب میکنیم.
شاعر دیوان شعر در مقام امام رضا (ع) یادآورشد: تمام اصول انسانی حول محور ارزش اخلاق و فضایل اخلاقی میگردند و به عنوان نمونه، از مکتب جاودانه امام رضا (ع) یاد میکنیم؛ زیرا آکنده از فضایل و صفات ستودنی است.
وی یادآور شد: مکتب امام رضا(ع)، مکتبی است که از منظر فرآیند ارتباط و تفاهم انسانی و همچنین اهمیت فرآیند گفتگوی پخته، ارتباطی تنگاتنگ میان ذات انسان و ذات الهی برقرار ساخته است. پایبندی به حقوق بشر و دفاع از کرامت انسانی راهی به سوی ادامه حیات و تحقق ارتقای اخلاقی با ابعاد تربیتی ، فکری و اجتماعی است؛ زیرا ابعاد مختلف اندیشه رضوی به شکلی ژرف در حافظه فکری جمعی، متبلور شده که در همه زمانها و مکانها معتبر است.
عصر انقطاع و اختلال
رئیس اتحادیه جماعت پیروان اهل بیت IJABI و رئیس بنیاد مطهری اندونزی نیز در این نشست گفت: واقعا دلخراش و تأسفآور است که هر بار اخبار جدیدی در مورد غزه منتشر میشود. بلافاصله احساس یأس و ناامیدی، نه نسبت به مردم فلسطین، بلکه نسبت به رهبران جهان، بهویژه رهبران اسلامی در دل انسان مینشیند. انگار هیچ کاری از دستشان برنمیآید. انگار هیچ راه دیگری برای اقدام وجود ندارد. انگار حس انسانیت خود را از دست دادهاند.
دکتر مفتاح فوزی رحمت ادامه داد: این احساس بیحسی همان مرگ همدلی است. وقتی که دیگر هیچ تأثیری بر ما ندارد و دیگر از آنچه که اتفاق میافتد، رنج نمیبریم.
وی از عصر حاضر به عنوان عصر انقطاع و اختلال یادکرد و گفت: سیلاب اطلاعات، هم حقیقی و هم ساختگی، هم درست و هم دروغین، از گیرندههای ما سرازیر میشود. ذهن ما این همه اطلاعات را دریافت میکند که قادر به هضم آن نیستیم. عصر جدید در هزاره سوم با انفجاری در فناوری اطلاعات و ارتباطات، شناخته میشود که در تاریخ بشر بیسابقه است.
نویسنده و مترجم اهل اندونزی، اظهار کرد: در حال حاضر، ارتباطات دیجیتال، مرزها را از میان برداشتهاند. ما با انسانهایی از هر منطقه زمانی، در ارتباط هستیم. نگرانیهای مشترک داریم، زیاد فکر میکنیم و حتی خوابمان را بهخاطر اتفاقاتی که هزاران کیلومتر آنطرفتر رخ میدهد از دست می دهیم. در عین حال، ذهن ما با انبوهی از اطلاعات سریع و پیچیده بمباران میشود، اطلاعاتی که همه توسط الگوریتمهایی گزینش و ارائه میشوند که خوراک جستوجوهای ما را شکل میدهند.
به گفته دکتر مفتاح فوزی رحمت، در بخشهای دیگر جهان، بهجز کشورهایی مانند ایران، کره شمالی و شاید تا حدی چین، با ظهور پلتفرمهایی مانند تیکتاک، یوتیوب، اینستاگرام، اسنکویدیو و دیگر اپلیکیشنهای ویدیوی کوتاه، مغز ما فقط در عرض شصت ثانیه با رویدادها، نکات آموزشی، اخبار، نظرات، عصبانیتها، شوخیها، ترفندهای زندگی و چیزهای دیگر بمباران میشود. همه چیز دقیقاً مطابق با علایقمان تنظیم شده و ما فقط اسکرول میکنیم و ادامه میدهیم. نتیجه چیست؟ انفجاری از دوپامین به قدری شدید که حالا راهنماهایی برای «سمزدایی دیجیتال» منتشر شده تا به ما کمک کند از این چرخه بیرون بیاییم. ما به این دوران، «عصر اختلال» میگوییم. با این حال، ما از پاسخدادن به این وضعیت ناتوان ماندهایم. امروزه جهان باید نگران نقش هوش مصنوعی در زندگی روزمره باشد.
تولیت آستان قدس رضوی
