جمعی از پژوهشگران و اندیشمندان حوزه بینالملل اسلامی و مهمانان اجلاسیه بین المللی ششمین کنگره جهانی امام رضا(ع)، ضمن حضور در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، با فعالیتهای علمی و پژوهشی این مجموعه آشنا شدند.
بازدید میهمانان خارجی اجلاسیه کنگره جهانی امام رضا(ع) از بنياد پژوهشهای اسلامی
به گزارش آستاننیوز، این گروه که از کشورهای اندونزی، پرتغال، ترکیه، تونس، لبنان، کانادا و روسیه به منظور شرکت در اجلاسیه بین المللی ششمین کنگره جهانی امام رضا(ع) به شهر مشهد سفر کردهاند، صبح امروز ۱۷ اردیبهشت ماه در محل تالار دائمی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، حضور یافتند و از نزدیک با فعالیت های مختلف این مجموعه در حوزه های مختلف قرآنی، حدیث، تاریخی، سیره معصومین، هنر و معماری اسلامی و.... آشنا شدند.
دکتر احد فرامرز قراملکی، رئیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در ابتدای این مراسم، ضمن عرض خیر مقدم به همه مهمانان، به ارائه گزارشی از فعالیت های این مرکز پرداخت و گفت: بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، قدمت ۴۱ ساله دارد و در زمینه های مطالعات اسلامی، تمدنی و اجتماعي به پژوهش مشغول است .
وی ادامه داد: در این مرکز، در زمینه احیای میراث مکتوب و تحقیق و انتشار آثار دانشمندان بزرگ در زمینه تاریخ اسلام، آثار فراونی به چاپ رسیده است که برای نمونه میتوان به مجموعه آثار سید مرتضی اشاره کرد.
دکتر قراملکی، ادامه داد: از دیگر فعالیت های این مرکز میتوان به کتاب «عبقات الانوار» اشاره کرد که طبق برنامه ریزی ها، در ۴۵ جلد تدوین خواهد شد و تا کنون ۱۲ جلد از آن به چاپ رسیده است.
به گفته وی، بخش دیگر فعالیتهای این مرکز مربوط به معرفی و تحلیل زندگانی پیامبر اسلام(ص) و اهل بیت (ع) میشود و در همین راستا گروه سیرهشناسی بنیاد پژوهشهای اسلامی، در زمینه تحلیل سخنان پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) و عصری سازی زندگی آنان آثاری را به چاپ رسانده است.
رئيس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در ادامه یکی از مصادیق سیره پژوهی را تحلیل گفتگوهای امام رضا(ع) با عالمان ادیان مختلف یهود، مسیحیت، زرتشت و سایر فرق اسلامی ذکر کرد و افزود: تحقیقات فراوانی در این حوزه انجام شده که به صورت مجموعهای ۵ جلدی به زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده است.
وی ادامه داد: در روزگاری که انسان ها نمیتوانند با هم به گفتگو بنشینند و غالبا به جنگ کلامی منجر میشود، الگو قرار دادن گفتگوهای امام رضا(ع) بسیار مهم است، در گفتگوی امام با ملحدان و عالمان ادیان دیگر، چیزی با عنوان دست کاری احساسی و دستکاری در باورها وجود ندارد هر چه هست تلاش برای فهم جدید است.
قراملکی افزود: ما در جهان امروز به این مدل گفتگو و تلاش برای فهم جدید به شدت نیاز داریم.
وی اضافه کرد: یکی از تاکیدات تولیت آستان قدس رضوی، پیوست علمی در طرح ها و برنامههاست و هیچ کاری بدون پيوست علمی نباید انجام نشود.همچنین تولیت معتقد است با توجه به لقب امام رضا که عالم آل محمد(ص) است، باید علم و تحقيق و پژوهش، در رتبه اول قرار گیرد و ما با چنین علمی با دنیا در ارتباط باشيم.
رئيس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در ادامه خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت مباحث علمی و فرهنگی در آستان قدس رضوی، سازمان بزرگی با نام سازمان علمی و فرهنگی متشکل از
دو دانشگاه، با عناوین امام رضا(ع) و علوم اسلامی رضوی، بنیاد پژوهشهای اسلامی و ۱۱ موسسه فرهنگی وهنری دیگر، مشغول به فعالیت هستند.
وی تصریح کرد: ما به پژوهشها و آثار شما اندیشمندان به شدت نیاز داریم و میتوانیم آثار شما را منتشر کنیم و در اشاعه فرهنگ گفتو گو با هم فعالیتهای مشترک داشته باشیم.
قراملکی گفت: از کارهای بسیار مهم بنیاد پژوهشهای اسلامی در سطح جهانی، مطالعات مربوط به زیارت است که به بررسی زیارت از منظر اجتماعی، روانشناسی، جامعه قدسی و ....می پردازیم.
تولیت آستان قدس رضوی
