نشست دورهای مشاوران دفاتر راهنما و مشاوره وقف و نذر آستان قدس رضوی، با هدف همافزایی در جهت بهرهبرداری اثربخش از موقوفات و صیانت از نیات واقفین، در محل ساختمان ستاد بنیاد بهرهوری موقوفات، برگزار شد.
بهرهوری موقوفات در امتداد پاسداشت نیات واقفین
به گزارش آستان نیوز ، در این نشست، معاون امور شرکتهای تابعه بنیاد بهرهوری موقوفات عنوان کرد که، تمامی شرکتهای وابسته به این نهاد ، اکنون سود ده هستند و گامهای مؤثری برای صیانت، تثبیت و توسعه داراییهای وقفی، برداشته شده است.
محمدصادق مروارید، معاون امور شرکتهای بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی، در این نشست به بررسی عملکرد شرکتهای تحت نظارت این بنیاد پرداخت و گفت: در حال حاضر، بنیاد بهرهوری موقوفات در قالب چندین شرکت تجاری فعالیت میکند که نهتنها در حوزه اقتصاد فعال هستند، بلکه مسئولیت بهرهوری از موقوفات را نیز، به بهترین شکل بر عهده دارند.
هیچیک از این شرکتها زیانده نیستند و پایش سهماهه آنها، تضمینی برای حفظ سوددهی و رشدشان است.
وی با اشاره به تغییرات راهبردی سال گذشته افزود: در سال ۱۴۰۳ با تغییر ریلگذاری، شرکتهایی که عملکرد مناسبی نداشتند، اصلاح شدند و اکنون در مسیر سوددهی، قرار دارند. پیشبینی میشود در سال ۱۴۰۴ نیز، روند بهبود بهرهوری، با شتاب ادامه یابد.
در این نشست همچنین، بر اهمیت بالای جذب منابع موقوفات و تنوع در ارائه خدمات مطلوب در بخشهای مختلف، مانند امور حرم مطهر رضوی، بنیاد کرامت و خدمات عامالمنفعه تأکید شد. معاون امور شرکتها بنیاد بهرهوری موقوفات تصریح کرد:
باتوجهبه تنوع خدمات ارائه شده به زائرین و مجاوران مطابق نیت واقفین، مسئولیت ما در صیانت و بهرهوری مطلوب از اموال موقوفه سنگینتر شده و باید هر روز بیش از گذشته برای حفظ این داراییهای، ارزشمند تلاش کنیم.
در ادامه، مهندس حسنی، مدیر املاک و اراضی شهرستانهای آستان قدس رضوی، گزارشی از وضعیت اموال غیرمنقول وقفی، ارائه کرد
وی درباره مأموریتهای حوزه معاونت بهرهوری املاک و اراضی موقوفات، عنوان کرد: از مأموریتهای مهم این حوزه میتوان به حفاظت و صیانت حقوقی و فیزیکی از موقوفات، تثبیت مالکیت از طریق اخذ اسناد رسمی رقبات، استیفای حقوق موقوفات و وصول مطالبات، تعیین تکلیف تصرفات در حوزههای شهری و کشاورزی، افزایش ارزش افزوده از طریق تغییر کاربری املاک مستعد، احیای منابع آبی و تسریع در ارائه خدمات به مستأجرین از طریق سامانههای غیرحضوری اشاره کرد که باید تمام تلاش خود را در پیگیری این وظایف، به کار ببندیم.
در بخش دیگر این نشست، مشاوران دفاتر رهنما و مشاوره وقف و نذر حرم مطهر نیز، به بیان دیدگاهها و پیشنهادهای خود پرداختند و خواستار تمرکز بیشتر بر وقف منفعتی و تولید محور شدند.
آنها با تأکید بر اهمیت بهرهگیری از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، بر ضرورت ارتقای اعتماد عمومی به حوزه وقف و اجرای دقیق نیات واقفین، تأکید کردند.
همچنین معرفی قلمرو های نوین برای وقف از جمله در زمینه وقف سلامت، وقف علموفناوری، وقف توانمندسازی نیازمندان، وقف عمران حرم مطهر، وقف خدمات رفاهی و پروژههای ویژه نظیر توسعه زیرساختهای از جمله نمازخانهها و مجتمعهای بینراهی، ساخت سوئیتهای زائرسرا و گسترش مراکز درمانی در برنامههای آتی، مطرح شد.
در پایان این نشست، با تأکید بر لزوم تسهیل ارتباط میان زائرین و مجاورین و دفاتر مشاوره و راهنمای وقف و نذر، راههای ارتباطی جهت ارائه مشاوره، دریافت اطلاعات و مشارکت در پروژههای وقفی، اعلام شد.
برایناساس، علاقهمندان میتوانند برای دریافت مشاوره و پیگیری امور مرتبط با وقف، از طریق شمارهتلفن همراه مشاور به شماره ۰۹۳۸۸۰۱۸۰۸۸ یا تلفن پیامگیر ۲۴ ساعته به شماره ۰۵۱-۳۷۶۵۷۵۸۸ تماس حاصل کنند.
همچنین مدیریت توسعه وقف از طریق شماره ۰۵۱-۳۷۵۰۶۱۲۷ پاسخگوی مراجعان است.
در حوزه ارتباطات الکترونیکی نیز، دو کانال مجزا در پیامرسان ایتا جهت اطلاعرسانی و دریافت پیامهای مردمی راهاندازی شده است.
علاقهمندان میتوانند از طریق آدرس vaghf_razavi@ اقدام نمایند.
همچنین وبسایت رسمی حوزه وقف آستان قدس رضوی نیز به نشانی www.vaghf.razavi.ir در دسترس عموم قرار دارد تا اطلاعات جامعتری در زمینه پروژهها، فرصتهای مشارکت و فرایندهای مرتبط با وقف، ارائه دهد.
گفتنی است، نشست اخیر مشاوران دفاتر راهنما و مشاوره وقف و نذر آستان قدس رضوی، نقطه عطفی در رویکرد شفاف، کارشناسی و آیندهنگرانه این مجموعه نسبت به اموال وقفی بود.
با تدوین برنامههای دقیق، پایش مستمر و اتکا به سرمایه اجتماعی وقف، آستان قدس رضوی، گام بلندی در جهت بهرهوری پایدار، توزیع عادلانه خدمات و خدمترسانی اثربخش به مردم، برداشته است.
تولیت آستان قدس رضوی
