گزارش/این زنگ، با همه زنگهای مدرسه فرق میکند. شاید آن دانشآموزانی که از کلاس و درس گریزان بودند، با عشق و علاقه این کلاس را انتخاب کردند و آمدند.
رشد مهارت، آگاهی و خلاقیت در «زنگ نبوغ»
به گزارش آستان نیوز، دورههای مهارتآموزی «زنگ نبوغ» که به تدبیر متوسطه دوره اول امام رضا(ع) واحد6، در طول سال تحصیلی اخیر به مرحله اجرا گذاشته شد، زمینه توانمندسازی دختران دانش آموز در رشتههای مورد علاقه و استعداد آنها را فراهم کرد.
آموختن یک مهارت کاربردی
وجیهه رفائی، مدیر این دبیرستان درخصوص کیفیت اجرای طرح فوق برنامه آموزشی مهارتی «زنگ نبوغ» توضیحاتی داد: هدف از تدوین و اجرای این طرح این بود که هر یک از دانش آموزان، یک مهارت کاربردی را پیش از پایان دوره اول متوسطه بیاموزند.
وی اضافه کرد: از ابتدای سال تحصیلی، بعد از انجام نظرسنجی از دانش آموزان، از 18 عنوان مهارت پیشنهادی، بر اساس استقبال اکثریت، چهار کلاس فن بیان و نیز کلاسهای آموزش بازیگری، برنامهنویسی، فتوشاپ، خط تحریری، رزین، هوش ادبی و هوش ریاضی تشکیل شد. ترم دوم نیز 20 کلاس مهارتی شامل آموزشهای جدید و نیز دورههای تکمیلی تشکیل شد.
بازی، لذت، خلاقیت
«بازی و خلاقیت»، نام جذابِ اولین کلاس «زنگ نبوغ» است که مخاطبان زیادی هم از جمع دانش آموزان مدرسه دارد. کلاس بیشتر از ظرفیت معمولش، با دانش آموزان پر شده و همگی گرم بازی و فعالیت هستند.
اینجا تعریف بازی و اسباب بازیها، با ذهنیت همیشه ما و بچهها فرق دارد. روی میز معلم، با یک سری لیوان کاغذی پر شده و بچهها دوتا دوتا، برای انجام بازیهای خلاقانه داوطلب میشوند. با شروع مسابقه، شور و نشاط، کلاس را پر میکند.
نرگس رئوفی فر، یکی از حاضران کلاس است که میگوید: بازی فواید زیادی دارد. مخصوصاً اگر هدفی از آموزش را دنبال کند و در کنار همکلاسیها باشد. احساس دوستیها را محکمتر میکند و باعث رشد جمعی ما میشود. ما از بعضی بازیهای فکری و خلاق، میتوانیم چیزهای زیادی یاد بگیریم. ما از طریق بازی، تجربههای زیسته خودمان را به اشتراک میگذاریم.
راه و رسم اجتماعی شدن
ساینا عادل پور، یکی دیگر از دانشآموزان کلاس معتقد است: یکی از مهمترین فواید بازیهای گروهی این است که دانش آموزان برای ساعتی هم شده، از توی گوشی و فضای مجازی خارج میشوند و میتوانیم بیشتر دور هم باشیم.
عسل عبادی هم در ادامه میگوید: ما هر جلسه، دو، سه بازی جدید انجام میدهیم که خوبیاش این است که نظر ما را هم درباره انتخاب نوعش میپرسند. این طوری میتوانیم طراحی جدیدی برای یک بازی پیشنهاد دهیم که خودش خلاقیت ما را فعال میکند. بازیهای گروهی، موجب تقویت اعتماد به نفس و تمرین کار گروهی میشود.
ساینا، چیزی را به گفتههایش اضافه میکند: ما در این کلاس با دانش آموزان پایههای بالاتر آشنا و دوست میشویم و این طوری اجتماعیتر میشویم.
قدم به دنیای ناشناخته
کلاس بعدی «سواد رسانه» است که مشتریان پروپاقرص زیادی هم در آن حضور دارند. اسما شیری، درباره این دوره آموزشی به ما میگوید: تا پیش از این کلاس، آنطور که باید گوشی و فضای مجازی را نمیشناخته. اما در همین دوره کوتاه، با عصر اطلاعات، موضوعات روز جهانی، اهداف فیلمسازی و تولید انیمهها، آشنایی پیدا کرده است.
اسماعیلی، دیگر دانش آموز این دوره است که میگوید: این کلاس، دیدگاه او را نسبت به جهان پیرامونش عوض کرد. قدرت تحلیلش بیشتر شد. او اضافه میکند: با آموزش سواد رسانه، گستره دید ما کمکم بیشتر و بهتبع آن، اعتماد به نفس و قدرت اظهارنظرهای ما دقیقتر میشود.
چند گام تا نویسنده شدن
گوشهای از مدرسه هم پاتوق علاقهمندان به نوشتن و کلاس نویسندگی شده. سمانه ناجی مدرس کلاس، هدف از آن را استعدادیابی و پرورش توان تخیل و نوشتن دانش آموزان عنوان میکند. محیا مولایی از آموختههایش برای ما و دوستانش در این پنج جلسه چنین میگوید: یاد گرفتیم که چطور شخصیتها را بشناسیم؛ از خوراکی گرفته تا انسان؛یکبعدی به شخصیتها و جهان پیرامون آنها نگاه نکنیم. حالا عناصر داستاننویسی را میشناسیم.
پرنیان صراف هم دست بلند میکند و میگوید: برای نویسنده شدن باید از همه لحظات و عناصر استفاده کنیم. بیشتر نویسندهها آنچه در اطرافشان میگذشت را خوب دیدند و روایت کردند.
فراتر از کلاس و کتاب
کلاس به کلاس جلو رفتیم، اما هر چه پرسیدیم، باز هم کلاس و دوره آموزشی از قبیل کلاسهای گویندگی، طراحی، مکرومهبافی، هوش ادبی و هوش ریاضی و... برای دیدن و شنیدن بود. اما همین چند کلاس از زنگ نبوغ، برای فهمیدن اینکه زنگ پربار و در عین حال لذتبخشی برای بروبچههای دبیرستان امام رضا(ع) است، کافی بود. یک زنگ مهارتی که دانش آموزان را یک قدم فراتر از کلاس و کتاب، به تجربه زیستن نزدیک تر میکند.
گزارشگر: سارا صالحی
تولیت آستان قدس رضوی
