نشست رونمایی و بررسی کتاب «رنجانههای غزه» از جدیدترین آثار انتشارات به نشر، در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران،برگزار شد.
ظرفیت بیبدیل ادبیات مقاومت در افشای جنایات رژیم صهیونیستی
به گزارش آستاننیوز، نشست «ادبیات و روایت مقاومت»، با محوریت رونمایی کتاب «رنجانههای غزه»،با حضور حجتالاسلام مصطفی فقیه اسفندیاری، معاون امور بینالملل آستان قدس رضوی؛ احمد عبدالملک، نویسنده اثر و مدیر انتشارات دار نبراس قطر و ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران، در سرای اهل قلمِ سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران،برگزار شد.
سخنرانان دراین نشست از کتاب «رنجانههای غزه» رونمایی کردند که با روایاتی کوتاه و همراه با تصویر، بخشی از واقعیتهای زندگی مردم در محاصره غزه را، بازگو میکند.
جایگاه ادبیات در پشتیبانی از جبهه مقاومت
معاون امور بینالملل آستان قدس رضوی در این نشست با تأکید بر مبانی حکمت اسلامی، عقلانیت را جوهره انسانیت دانست و گفت: روایتگری مقاومت، باید مبتنی بر پرورش عقل و آگاهی باشد؛ تنها در این صورت میتوان در برابر امواج تحریف رسانهای دشمن،ایستادگی کرد.
حجتالاسلام مصطفی فقیه اسفندیاری در ادامه، مسئله فلسطین را اولویت نخست دنیای اسلام خواند و غفلت از آن را «زمینهساز ذلت امت اسلامی»،توصیف کرد.
ادبیات مقاومت، میتواند حقایق را به شکلی نافذ و جهانی منتقل کند
احمد عبدالملک، نویسنده کتاب نیز در این نشست، هدف از نگارش «رنجانههای غزه» را ثبت حقایق میدانی و رساندن صدای مظلومیت فلسطینیان به افکار عمومی جهان عنوان کرد و افزود: ادبیات مقاومت، همانند سلاحی در میدان نبرد، میتواند حقایق را به شکلی نافذ و جهانی منتقل کند
احمد عبدالملک با اشاره به نگارش کتاب «رنجانههای غزه» به زبان داستانهای کوتاه با استفاده از تصاویر کمتر دیده شده از فلسطین ادامه داد: کتاب «رنجانههای غزه»، پنجاهمین کتابی است که منتشر کردم.
جنایات رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر۲۰۲۳ علیه مردم نوار غزه باعث شد این کتاب را، تالیف کنم.
جهان فعلی، جهان سرعت است، به همین دلیل با استفاده از قالب داستان کوتاه، جنایات ضد بشری رژیم اشغالگر قدس را روایت کردم.
برای تألیف کتاب از نویسندگانی چون «ارنست همینگوی» و «نجیب محفوظ»، الهام گرفتم.
ادبیات مقاومت، صدای مظلومیت مردم غزه
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران نیز در این نشست،گفت: ادبیات مقاومت از لحاظ قدرت، کمتر از سلاح مقاومت نیست و با ادبیات مقاومت،میتوان مظلومیت غزه را، به گوش جهانیان رساند.
ناصر ابوشریف، با انتقاد از سلطه رسانههای جریانساز غرب، ادبیات را ابزاری راهبردی برای افشای جنایات رژیم صهیونیستی و بازکردن دریچه آگاهی به روی جهانیان دانست و اظهار کرد: غزه، منبع درد انسانی و بشری است و باید مظلومیت مردم غزه را به جهان نشان بدهیم.
دنیا باید برای انعکاس مظلومیت غزه به ما کمک کند؛ اما سکوت کرده است.
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران با اشاره به اینکه کتاب«رنجانههای غزه»، شامل خرده روایتهایی در قالب داستانک درباره غزه است، افزود : از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا امروز، شاهد انواع جنایتهای ضد بشری، بودهایم.
بهترین سلاح برای دفاع از نسلکشی در غزه
بهترین سلاح برای دفاع از نسلکشی در غزه، تصویرسازی جنایات رژیم صهیونیستی علیه این ملت، برای جهانیان است. صهیونیستها از حمایتهای آمریکا برخوردار هستند و به نظرم کنگره آمریکا یک نهاد قانونی نیست و در چهارچوب قوانین بینالمللی قرار ندارد.
در واقع، آمریکا دجال است که با یک چشم به دنیا نگاه میکند.
ناصرابوشریف، یادآورشد: ملت فلسطین ۱۰۷ سال است که با فاجعه اشغالگری و جنایات رژیم صهیونیستی مواجه هستند، درست از زمانی که انگلیس، فلسطین را اشغال کرد.
امروز با کمک رسانهها، مردم به طرف فلسطین برگشتهاند و ۵۵ درصد جوانها در اروپا و آمریکا از فلسطین حمایت میکنند. ما شاهد تحول بسیار خوبی در آگاهی مردم هستیم.
یادآور میشود، سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره)، ادامه خواهد یافت.
انتشارات به نشر با عرضه835 عنوان کتاب در بیش از 60 هزار جلد در دو بخش کودک و نوجوان و کتاب بزرگسال در این دوره از نمایشگاه حضوری، فعال دارد.
تولیت آستان قدس رضوی
