به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در مراسمی، از کتاب «نظام خلقی و خُلقی پیشوایان شیعه در تراث رضوی و اسلامی»، در سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، رونمایی شد.
نشست رونمایی و نقد کتاب «نظام خلقی و خُلقی پیشوایان شیعه در تراث رضوی و اسلامی»
به گزارش آستان نیوز، حجتالاسلاموالمسلمین محمدحسن پاکدامن، پژوهشگر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و نویسنده این کتاب، در این مراسم که در سرای گفتوگوی نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد، به معرفی این کتاب پرداخت و گفت: این کتاب، دومین جلد از کلان طرح «علی بن موسیالرضا (ع) در تاریخ»، است که بهتازگی و با هدف بررسی علمی و همه جانبه ابعاد مختلف زندگی امام رضا(ع)، به رشته تحریر در آمده است.
پاسخ به یک شبهه قرآنی
وی ادامه داد: این کتاب، همانطور که از عنوان آن بر میآید یک گزاره خبری است و آن گزاره هم شناخت نظام خَلقی و خُلقی پیشوایان شیعه در تراث رضوی و اسلامی است.
هدف ما در هر کدام از این کلیدواژهها، این است که نظام خَلقی اهلبیت (ع) که هر کدام منشأ آثار فراوان شده است را از دل روایات، آیات، عرفان، حدیث و هر چیزی که در تراث رضوی و اسلامی، شامل سخنان گوهربار امام رضا (ع) و مجموعهای از آموزههای علمی که مربوط به اهلبیت عصمت و طهارت (ع) میشود، را در راه شناخت و معرفی اهلبیت (ع)، به جامعه استفاده کنیم.
این پژوهشگر، تصریح کرد: در حقیقت این کتاب، به شبههای که برخی به آیه ۱۰ سوره کهف «جز این نیست که من مانند شما بشری هستم»، دارند و معتقد بهنظام تساوی گری هستند و تفاوتی بین معصوم و غیرمعصوم قائل نیستند، پاسخ داده است و به این نکته تأکید دارد که ائمه اطهار (ع)، نسبت به ما انسانها امتیازاتی دارند و برتر هستند.
حجتالاسلاموالمسلمین پاکدامن، افزود: این کتاب در دو سطح اصلی کتاب و پانوشتها نگاشته شده و هدف این است که متخصصان رشتههای مختلف، با خواندن دقیق این اثر، اصول مسئله را به دست بیاورند و در سطوح گوناگون به زبانهای مختلف، در سطح جامعه، رواج دهند.
اثری ویژه نخبگان
وی، ادامه داد: این کتاب که با تقریظ مرحوم محمدحسین حشمتپور نگاشته شده است، ویژه نخبگان و اهل منبر و کسانی که میخواهند از مطالب تخصصی و شناخت اهلبیت (ع) بهرهمند شوند، تدوین شده است.
البته، بومیسازی این مطالب، بسیار ارزشمند است و برای رسیدن به این مهم، نخست باید مطالب علمی آن تبیین شود و در سطوح بعدی، آن را برای جامعه، بومیسازی کنیم.
کلان پروژه بنیاد پژوهشهای اسلامی
استاد حکیمباشی، عضوهیئتامنای بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، نیز در ادامه این مراسم، به بررسی و نقد این کتاب پرداخت و عنوان کرد: راجع به پیشوایان معصوم(ع)، بسیار کار شده است و در نمایشگاههای مشابه نمایشگاه تهران، در معرض دید مخاطبان، قرار گرفته است.
وی، ادامه داد: تاریخ و شخصیت معصومان (ع)، تحلیل و جایگاه اندیشه، آرا و دیدگاههای معصومان (ع) و تحلیل میراث و سخن معصومان (ع)، در سه محور میگنجد که بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، کلان پروژههای متعددی را، با این سه محور، تولید کرده است.
استاد حکیمباشی، ادامه داد: در خصوص معرفی و بررسی شخصیت و زندگی معصومین (ع) کارهای بیشتری باید انجام شود، یکی از بهترین مراکزی که به شناسایی تاریخ معصومان میپردازد، همین نمایشگاهها هستند.
همه ناشران و مؤلفان متاع پژوهشی خود را در این نمایشگاهها عرضه میکنند و این کار، دو ویژگی دارد، نخست از موازیکاری و سطحینگری جلوگیری شده و همچنین، نقاط خلأ و کمکاریها، شناسایی میشود.
وی، تصریح کرد: کتاب «شناخت نظام خَلقی و خُلقی پیشوایان شیعه در تراث رضوی و اسلامی»، کاری تحلیل است که با نگاهی متفاوت و گامی جسورانه و پیشدستی بهنظام خَلقی و خُلقی پیشوایان شیعه در تراث رضوی و اسلامی پرداخته و نیاز به تکمیل و تکامل بیشتری، دارد.
تولیت آستان قدس رضوی
