مجید راستی، نویسنده حوزه نوجوان گفت: باید در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، فضایی شاد و متنوع، برای کودکان ایجاد شود تا آنان به کتاب وکتابخوانی ترغیب شوند.
نمایشگاه کتاب باید یک تفرجگاه فرهنگی شاد برای کودکان باشد
به گزارش آستاننیوز، مجید راستی، نویسنده اهل تهران است. وی با انتشار اولین کتاب خود برای خردسالان با عنوان پسرک و خورشید در سال1355، نوشتن را به صورت حرفه ای شروع کرد.
تاکنون بیش از 70عنوان کتاب، توسط این نویسنده، برای خردسالان و کودکان منتشر شده است که از جمله آن ها میتوان به مجموعه دو جلدی «ماجراهای علی کوچولو»ِ، «این سر دنیا، آن سر دنیا»، مجموعه چهار جلدی«پسرکوچولویی به نام غوره»، مجموعه ی سه جلدی «قصه های بی بی و بابا»، «چند تا دوست»،ِ «دنیا می خواست به دنیا بیاد»ِ، «دخترک مو فرفری» کتاب های« پادشاهی که کشورش را گم کرد»، «من و فیل من»، «جوجه تیغی های پسرعمو»، «کلاه خرسون و آرزوی آدم آهنی» و «کوهسنگی و داریوش بزرگ» اشاره کرد.
در حاشیه بازدید از سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران فرصتی پیش آمد تا با او به گفتوگو بپردازیم.
مجید راستی ابتدا با اشاره به اینکه سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، عملکرد بهتری از سال های قبل داشت گفت: با این حال، همانند سالهای گذشته، شکل فروشگاهی این نمایشگاه، به بخشهای دیگر آن غلبه داشت. وی افزود: انتظار میرود، نمایشگاه کتاب، محلی برای تعامل و ارتباط ناشران با یکدیگر و شناخت مخاطب باشد ولی این گونه نیست و صرفا به فضایی فروشگاهی برای فروش کتاب تبدیل شده است.
راستی در ادامه، به لزوم برپایی فضایی شاد و جذاب برای کودکان در نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و افزود: در بخش کودکان آن چنان که متناسب با سن کودکان است، فضای شاد و مفرح نبود. برگزاری مراسمها و جشنها، مقطعی و در چند روز خلاصه میشد و به صورت مداوم اجرا نمیشد. برخی از ناشران نیز فضایی برای نقاشی کودکان تدارک دیده بودند ولی وجود فضایی که موجب شادی و نشاط در کودکان شود همچنان احساس میشد.
ارائه آثار باکیفیت ویژه کودکان در غرفه بهنشر
نویسنده حوزه کودک ونوجوان ادامه داد: انتشارات قدیانی، شهر قلم و افق، فضای بزرگی را برای کودکان اختصاص داده بودند. در غرفه انتشارات به نشر در بخش کودک و نوجوان، علی رغم اینکه فضایی کوچک برای کودکان درنظر گرفته شده بود، اما تزیین فضای زیبا و چینش کتابها، به خوبی انجام شده بود که نیازمند جذابیت بصری بیشتر و تبلیغات گستردهتر برای کودکان بود؛ اما در کنار این مسائل ، کتابهایی با کیفیت خوب و طراحیهای جلد زیبا، در دسترس کودکان قرار گرفته بود .
وی با تاکید بر لزوم برگزاری مراسمهای کتاب محور، همچون جشن امضای کتاب و نقد و بررسی آثاری، با تنوع بیشتر در نمایشگاه کتاب و گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب در فضای مجازی و بخش الکترونیک، سبب شده بود که دسترسی مخاطب به کتاب آسانتر شود که امیدمیرود بخش الکترونیک نیز با گسترش بیشتر، پاسخ گوی نیازهای مخاطبان باشد.
کمبود امکانات مناسب برای بازدیدکنندگان نمایشگاه
نویسنده حوزه کودک ونوجوان ادامه داد: امسال در سالن ورودی نمایشگاه کتاب، فهرست ناشران و شماره غرفه آنها نبود و این امرسبب سردرگمی مخاطبان کتاب و نویسندهها در پیدا کردن ناشر مورد نظر میشد.
راستی خاطر نشان کرد: نبود امکانات مناسب برای بازدید مخاطبان کتاب، در ورودی نمایشگاه کتاب، سبب شلوغی جمعیت و صفهای طولانی در ورودی نمایشگاه شده بود که به نظر می رسد که آن طور که در فضایی همانند نمایشگاه کتاب که جایی برای تبلیغ فرهنگ و اجتماع مردم کتابخوان است نظم و احترام به حقوق یکدیگر رعایت نمیشود.
وی یادآور شد: بخش بینالمللی نمایشگاه کتاب تهران هم، شاهد حضور گسترده ناشران حوزه خلیج فارس و کشورهای همسایه بودیم که امید میرود روزی این نمایشگاه با حضورکشورهای اروپایی و... به معنی واقعی کلمه بینالمللی باشد.
گفتنی است سی و ششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، با شعار «برای ایران بخوانیم » از ۱۷تا ۲۷ اردیبهشت (۱۴۰۴) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه https://book.icfi.ir به صورت مجازی دایر است.
تولیت آستان قدس رضوی
