پژوهشگر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی گفت: زندگی ساده و کار و تلاش خستگی ناپذیر برای محرومان، از جمله ویژگی های بارز شهید آیتالله رئیسی بود.
ساده زیستی و تلاش خستگی ناپذیر برای محرومان از ویژگی های شهید رئیسی بود
به گزارش آستاننیوز، دکتر علی جان سکندری، نویسنده کتاب «آستان قدس رضوی و نوسازی جهادی هویزه» و پژوهشگر بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، در مراسم «شب خاطره» که به مناسبت ایام آزادسازی هویزه قهرمان و بزرگداشت اولین سالگرد شهدای خدمت، در زیارتگاه شهدای هویزه برگزار شد، ضمن گرامی داشت یاد شهیدان بسیجی و دانشجویان پیرو خط امام، با اشاره به اهمیت انتقال خاطرات دفاع مقدس به نسلهای آینده، اظهار کرد: خاطرات کسانی که با تمام وجود، برای حفظ میهن تلاش کردند، باید همواره بیان شود، تا بدانیم رزمندگان دفاع مقدس، برای پاکسازی این خاک از لوث وجود دشمن بعثی، چه زحمات و رنج هایی کشیدند.
سکندری با بیان اینکه در تقویم جمهوری اسلامی ایران، دو روز 16 دی و 18 اردیبهشت را باید به نام هویزه جستجو کرد، افزود: شهر هویزه 16 ماه در اسارت دشمن ماند و در این مدت، سربازان بعثی علاوه بر غارت اموال منازل مردم، شهر را به تلی از خاک تبدیل کردند.
وی در تبیین چرایی جنایت دشمن در هویزه ادامه داد: شهر هویزه، یکی از شهرهای شیعه نشین و تارک ورودی تشیع به خوزستان بود. شاید عناد بعثیها با تشیع باعث شد تا این شهر را از بیخ و بن نابود کنند. هویزه سنگر دفاع از تشیع و اهل بیت (ع) بود و دشمن نمیخواست اثری از آن باقی بماند.
نویسنده کتاب «آستان قدس رضوی و نوسازی جهادی هویزه» با مرور خاطرات ایام آزادسازی و بازسازی شهر هویزه خاطرنشان کرد: تولیت فقید آستان قدس رضوی، حضرت آیتالله طبسی، پیشنهاد بازسازی هویزه را خدمت امام خمینی (ره) مطرح کردند و حضرت امام فرمودند: چه کسی بهتر از تولیت آستان برای ساختن این شهر عزیز.
این پژوهشگر در تشریح جزئیات بازسازی هویزه نیز گفت: با آزادسازی خرمشهر، ستاد نوسازی مناطق جنگی در کشور شکل گرفت و آستان قدس رضوی نیز در فاصله سال های 1361 تا 1364 شهری که از بین رفته بود را با طراحی که در هیچ کجای کشور وجود نداشت، دوباره ساخت و مدرسه علمیه، کتابخانه، بازار، حمام و دو هزار واحد مسکونی 180 تا 350 متری به زیبایی تمام در هویزه بنا شد.
فعالیتهای آستان قدس رضوی در 40 سال گذشته
نویسنده کتاب «آستان قدس رضوی و نوسازی جهادی هویزه» در بخش دیگری از سخنان خود گزارشی از فعالیتهای مهم آستان قدس رضوی در 40 سال گذشته ارائه داد و یادآور شد: گاهی با پرسش برخی افراد مواجه میشویم که آستان قدس رضوی بودجههایش را در کجا هزینه میکند؟ که باید گفت یکی از جلوههای ماندگار اقدامات آستان قدس رضوی در سالهای آغازین پیروزی انقلاب، همین شهر هویزه با دو هزار واحد مسکونی است.
وی به خدمات چشمگیر آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: تأسیس مراکز مهم علمی، نظیر دانشگاه علوم اسلامی رضوی که تا کنون 5 هزار فارغ التحصیل در 3 مقطع تحصیلی داشته و بسیاری از دانشآموختگان آن مبلغان اسلام و جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف هستند، همچنین دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) نیز که در 18 گرایش علوم مهندسی و انسانی پذیرش دارد، نمونههایی از این دست است.
سکندری ضمن مقایسه خدمات فعلی آستان قدس رضوی با دوران قبل از انقلاب، تصریح کرد: قبل از انقلاب، از خدمات فرهنگی، دانشگاه و کتاب خبری نبود و اینکه بودجه کجا می رفت را نمیدانیم، اما امروز با تأسیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس در سال 1363 بیش از 5 هزار عنوان کتاب در موضوعات مختلف، منتشر شده است و کتابخانه آستان قدس نیز 20 کتابخانه وابسته در شهرهای کشور دارد.
این نویسنده همچنین، بیمارستان بزرگ رضوی، ورزشگاه امام رضا(ع) و توسعه فضای اماکن حرم را از دیگر مصادیق هزینه کرد درآمدهای آستان قدس رضوی دانست و گفت: خدمات 40 ساله آستان قدس رضوی در راستای رفاه زائران و خدمت به کشور بی نظیر است و باید برای مردم تبیین شود.
تولیت آستان قدس رضوی
