محقق و پژوهشگر دینی گفت: ایمان به تحقق وعدههای الهی که در قرآن کریم و سخنان معصومین (ع) بسیار به آنها اشاره شده است، موجب رشد و تعالی شخصیت انسان، میشود.
ایمان به وعدههای الهی موجب رشد و تعالی انسان میشود
به گزارش آستان نیوز، استاد حسن رحیمپور ازغدی در سلسله جلسات تفسیر موضوعی قرآن کریم که به همت اداره علوم قرآنی در محل دارالتفسیر حرم مطهر رضوی برگزار شد، به تبیین و بررسی رابطه مُلک و مَلکوت، رابطه میان امور مادی با امور معنوی و ماورایی پرداخت و بیان کرد: قرآن کریم رابطه میان عالم مادی و عالم ملکوت را بهگونهای ترسیم میکند که درک آن برای انسانها، به میزان ایمان آنها، بستگی دارد.
وی تصریح کرد: این مسئله همواره از موضوعات مورد بحث در میان مردم بوده است، بهگونهای که برخی با نگاه منکرانه به آن مینگرند و برخی دیگر آن را با نگاهی مغرضانه، مطرح میکنند. بااینحال، حتی یک فرد مزمن و معتقد نیز ممکن است درباره چگونگی ارتباط خداوند با زندگی انسانها و حضور او در جزئیات عالم، پرسشهایی داشته باشد.
این پژوهشگر قرآنی افزود: از دیدگاه قرآن، خداوند صفاتی چون سمیع، بصیر، علیم و... را داراست و ممکن است که ما باور داشته باشیم که خداوند شنوا، بینا و داناست ولی درک اینکه او چگونه میشنود، چگونه میبیند و آیا علم او از نوع علم ما است یا نه؟ سؤالاتی است که برای هر کسی پیش میآید.
وی، اظهار کرد: قطعاً این ویژگیها همانند ادراکات انسانی نیستند. ذات مقدس الله، منشأ همه امور در عالم هستی است و این جهان، جلوهای از قدرت و حکمت الهی، محسوب میشود.
تمام موجودات، نشانههایی از او هستند و هیچچیز در این دنیا، بدون اراده و مشیت الهی، رخ نمیدهد.
رحیمپور ازغدی، خاطرنشان کرد: قرآن کریم تأکید دارد که خداوند، تمامی امور مادی را اداره میکند و هیچ اتفاقی به طور مستقل روی نمیدهد.
خداوند به مؤمنان وعده داده که اگر از رباخواری پرهیز کنند، زندگیشان سرشار از برکت خواهد شد.
همچنین انجام اعمال نیک، آرامش و الطاف الهی را، برای انسان، به ارمغان میآورد.
وی، افزود: این نگاه قرآنی، موجب آن میشود که انسانها هر دشواری و مشکلی را در زندگی، عاملی برای رشد و تعالی خود بدانند.
اگر افراد باایمان به وعدههای الهی زندگی کنند، خواهند فهمید که همه رخدادها و حوادث، فرصتی برای تقویت روحیه و پیشرفت معنوی، هستند.
این کارشناس قرآنی، ابراز کرد: یکی از وعدههای مهم الهی که در قرآن کریم بهروشنی بیان شده، حمایت از کسانی است که در راه دین تلاش میکنند.
در آیه «وَلَيَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن يَنصُرُهُ»،خداوند به کسانی که دین خدا را یاری میکنند، وعده یاری و نصرت، داده است.
وی، بیان کرد: کسی که به صدق وعدههای الهی ایمان دارد، میداند که چنانچه در جبهه حق قرار بگیرد، حتی اگر تعداد آنها کم هم باشد، باز هم پیروز خواهند شد چرا که پشتوانه جهاد آنها، نصرت الهی است.
گفتنی است؛ سلسله جلسات تفسیر موضوعی قرآن کریم هر دو هفته پنجشنبهها در محل دارالتفسیر قرآن کریم حرم مطهر رضوی واقع در جنب باغ رضوان، میزبان علاقهمندان به مباحث قرآنی است.