به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، کتاب «فضیلت و آداب دعا با بررسی نسخهبدلها»، برای دومین بار تجدید چاپ شد.
کتاب «فضیلت و آداب دعا با بررسی نسخهبدلها» تجدید چاپ شد
به گزارش آستان نیوز، جعفر اسلامی فر نویسنده این کتاب، در این اثر فصولی را به آداب و شیوههای صحیح قرائت دعا اختصاص داده و در این میان به سؤالاتی همچون قرائت دعا چگونه باید باشد؟ چه لحنی در دعا به کار برده شود تا موجب رضای خداوند متعال واقع شود؟ و... پاسخی قرآنی، ارائه داده است.
این اثر دارای هفت فصل است که بعد از مقدمه در فصل نخست، فضیلت و ارزش دعا در قرآن و کلام امیرالمؤمنین (ع) و اولیای خدا و از نگاه وهابیت پرداخته شده است.
فصل دوم، استجابت دعا تفاوت بین استجابت و اجابت و شرایط اجابت دعا، علل تأخیر در اجابت دعا، در فصل سوم، آداب فردی قرائت دعا آداب و ویژگیهای معنوی دعاخوان و مداح و ویژگیهای ظاهری دعاخوان و مداح آمده است .
در فصل چهارم، آداب قرائت دعا در جلسات، فصل پنجم، ویژگیها و کیفیت ظاهری دعا، فصل ششم، بررسی نسخه بدل و علل تفاوت کلمات ادعیه و فصل هفتم نیز توضیح چند اصطلاح درباره دعا و زیارت و در پایان، کتابنامه کتب خطی، آورده شده است.
همچنین جایگاه دعا در پرتو کلام امیر المومنین (ع)، صدازدن خدا و اولیای او، معرفت نسبت به ذات اقدس الهی، دعا اصل است نه مقدمه، سعی در ایجاد حالت بکاء و گریه در دعا، درخواست معقول و صحیح داشتن، دعا در جمع مؤمنان، تزکیه نفس و تأثیرگذاری بر خود، پرهیز از افرای و تفریط، احترام به مردم و... از موضوعاتی است که در قالب فصول 7 گانه این کتاب، تشریح شده است.
نویسنده این اثر، هدف از پژوهش حاضر را تحقیق بر روی کتب خطی و کشف مسائل برای پاسخ به سؤالات و پاک کردن اذهان عموم مردم از شبهات و تلاش برای ایجاد و حدت رویه در مجالس و محافل، میداند.
در بخشی از این کتاب، آمده است: دعا مایه تقرب الی الله برای بندگان و سبب آرامش روحی انسان در مواجهه با مشکلات و سختیهاست.
اما قرائت دعا چگونه باید باشد؟ چه چیزهایی در زمان قرائت و تشکیل جلسات و چه نوع گفتاری در هنگام مناجات و رازونیاز با پروردگار لازم و زیباتر است؟ چه لحنی در دعا به کار برده شود کدام یک از این نسخهها صحیح است؟ آیا برای خواندن دعای صحیح باید تمام نسخهبدلها را خواند و تکرار کرد؟ معنای هر یک از این وجوه مختلف چیست و چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
در این پژوهش، در هر بخشی از این فصول به مناسبتِ موضوعِ مربوطه، به شبهات نیز، پاسخ داده شده است.