جشن ۶۳ هزار نسخهای کتاب پرفروش «آخرین فرصت»، اثری از انتشارات به نشر، در روزهای پایانی نمایشگاه کتاب تهران، برگزار شد.
«آخرین فرصت» روایت زیست مؤمنانه یک شهید خودساخته
به گزارش آستان نیوز، جشن ۶۳ هزار نسخهای کتاب پرفروش «آخرین فرصت» با حضور سمیرا اکبری نویسنده اثر و مسعود فرزانه مدیرعامل انتشارات به نشر، در غرفه مجمع انقلاب اسلامی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، برگزار شد.
تقریظ رهبری بر کتاب «آخرین فرصت»، تعبیر یک رؤیا بود.
نویسنده کتاب «آخرین فرصت»، در این نشست گفت: شهید علی کسایی، زیستی مؤمنانه داشت و یک اندیشه پشت زندگی و سبک منش ایشان بود.
سعی کردم در کتاب «آخرین فرصت»، گذری بر زندگی وی داشته باشم؛ البته با زندگی شهید آشنا و دستنوشتههای شهید را دیده بودم.
سمیرا اکبری، با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری، شهید کسایی را یکی از سرآمدان شهدا، معرفی کردند، افزود: شهید علی کسایی، دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد، در اوایل دهه ۵۰ بودند. رشد و حرکتی که شهید کسایی برای خود انجام دادند، تنها مختص به انقلاب و دفاع مقدس نبود، بلکه قبل از شروع انقلاب، در دوران دانشجویی برای خودسازی خود، تلاش کرده بودند.
وی درباره بازخوردهای چاپ این کتاب ادامه داد: به لطف خدا از چاپ ابتدایی کتاب، بازخوردهای خیلی خوبی دریافت کردم.
هرکس از فراخور حال خود از زندگی شهید برداشتی داشت که برایم تأثیرگذار بود.
یکی از بازخوردهای ما متعلق به مرضیه کسایی، دختر شهید علی کسایی بود. ایشان گفتند، پس از خواندن کتاب، احساس نزدیکی بیشتری با پدر خود داشتند، این برایم ارزشمند بود و از این باب، خدا را شاکر هستم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا شما پیشبینی تقریظ رهبری را میکردید، گفت: فکرش را نمیکردم؛ اما همیشه رؤیایش را داشتم.
به صورت مستمر تقریظهای رهبری از سال ۱۳۷۰ را میخواندم و همیشه برایم رؤیا بود.
اولینبار که کتاب چاپ شد، به معراج شهدا رفتم و خانم قافلان کوهی گفتند، انشاءالله حضرت آقا از علی من بخوانند و ایشان را بشناسند و متوجه یکی بودن دیدگاهمان، شدم.
نویسنده کتاب «آخرین فرصت»، درباره شخصیت شهدا گفت: وقتی با شخصیتهای شهدا آشنا میشویم، یک نور امید در دل ما انسانها برای حرکت روشن میشود و امیدوارم «آخرین فرصت»، تأثیرگذار باشد و چنین کتابهایی باعث شوند، فرصتهای خود را از دست ندهیم.
روایتی از یک شهید بهشدت امام رضایی
مدیرعامل انتشارات به نشر، گفت: «آخرین فرصت» کتابی کاملاً مستند است.
۳۰ ساعت مصاحبه با راوی رنجکشیده، راجع به زندگی خود، کتاب را، قصهای واقعی و بهدوراز خیالپردازیهای نویسنده، تبدیل کرده است.
راوی این کتاب همسر شهید است که به بیان جزئیات زندگی شهید علی کسایی، پرداخته است.
مسعود فرزانه، تأکید کرد: خط روایتی که نویسنده برای کتاب انتخاب کردهاند، بهشدت جذاب است؛ اما زلال بودن داستان و روایت راوی رنجکشیده در کنار هم باعث شده خواننده کتاب را یکنفس بخواند.
مدیرعامل انتشارات به نشر، عنوان کرد: در این کتاب، شهید قهرمان نیست؛ بلکه یک انسان دستنیافتنی است.
شهید کسایی، راجع به خانواده، فرزند، صمیمیت با خانواده، بیتالمال و جهان مبارزه، به شما رویکرد میدهد و شما را بهسوی تجربه زیسته خود میکشاند.
شهید کسایی بهشدت امام رضایی است و این نکته مغفول کتاب است.
وی در خصوص معرفی کتاب در فضای مجازی و رسانههای تصویری، اظهار کرد: با همکاری صداوسیما، در روزهای آینده، امید میرود در ۲۰۰ نوبت شاهد تیزر پخش کتاب «آخرین فرصت» باشیم که قطعاً، تأثیر مهمی در دیده و شنیدهشدن کتاب دارد.
امیدواری ما رسیدن به تیراژ سهرقمی است و پس از این هدف باید قالبهای نوین دیگری را، جدی بگیریم.
فرزانه درباره ارتباط با نسل امروز، گفت: برای اینکه با نسل جدید صحبت کنیم، نیاز به یک بستر گفتوگو داریم و باید داستان را جدی بگیریم؛ زیرا داستان، مضامین مختلف را انتقال داده و صمیمیت ایجاد میکند.
بسیاری از فلاسفه غرب برای اینکه مفاهیم سنگین فلسفی خود را ادامه دهند، به سمت داستان و رمان رفتهاند.
ما در داستان و رمان، ضعفهایی داریم که انشاءالله با دیدهشدن خوب کتاب، مواجه شویم.
امتیاز کتاب «آخرین فرصت»، بر سایر آثار حوزه ادبیات پایداری
مدیر تولید انتشارات به نشر درباره «آخرین فرصت» بیان کرد: این کتاب روایت خوبی دارد و جای نقد باقی نمیگذارد.
در تقریظهایی که رهبر انقلاب داشتند، بیشتر به زندگی شهید پرداختند و کمتر دیده شده است که رهبر انقلاب درباره متن این کتاب، نظرشان را، فرموده باشند.
مهدی سیم ریز از اهمیت رضایت خانواده شهدا در چاپ اثر، گفت: رضایت خانواده در انتشار اثر حائز اهمیت است؛ سوابقی وجود دارد که پس از نگارش متن، صاحب معنوی اثر با مؤلف با داستانهای عجیبی مواجه میشوند که باعث میشود برخی از مطالب کتاب منتشر نشود.
یکی از محاسن مهم کتاب «آخرین فرصت»، رضایت کامل خانم قافلان کوهی، همسر شهید کسایی بود.
سیم ریز باتوجهبه وجه تمایز «آخرین فرصت»، نسبت به سایر آثار منتشر شده درباره شهدا، افزود: اکثر کتابهایی که به روایت زندگی شهدا پرداختند، نقطه پایان کتاب، اوج داستان یعنی شهادت کاراکتر، است.
یعنی معمولاً قالب اینگونه آثار با یک پرده باشکوه شهادت پایان میپذیرند؛ اما این کتاب در پایان خود به وداع خانم قافلان کوهی با شهید کسایی، در معراج شهدا، پرداخته است.
وی ادامه داد: به نظر میرسد کتاب در این قسمت داستان تمام شده است؛ اما وقتی به قطر کتاب نگاه کنید، میبینید روایت پس از شهادت شهید کسایی ادامه دارد.
همچنین برای خود بنده، فرازهای بعد از شهادت شهید کسایی، خیلی جذاب است.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که کتاب هنوز به تقریظ مقام معظم رهبری نرسیده بود، چاپ دوم خود را تجربه کرد.
پس از آن دو تأییدیه خوب پیش رو داشتیم و امروز، جشن ۶۳ هزار نسخهای کتاب «آخرین فرصت» را، داریم.