مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی، گفت: تأسیس بنیاد کرامت رضوی؛ یادگار ماندگار شهید رئیسی برای خدمت به محرومان است.
بنیاد کرامت رضوی؛ یادگار ماندگار شهید رئیسی برای خدمت به محرومان
محمدحسین استادآقا، مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی در برنامه «تراز جمهور» شبکه خبر صدا و سیما، با گرامیداشت یاد شهدای خدمت، از ابتکارات شهید آیتالله رئیسی در تأسیس بنیاد کرامت رضوی و خدمات گسترده این بنیاد به زائران اولی، محرومان و حاشیهنشینان شهر مشهد سخن گفت و افزود: مردمدوستی و تمرکز بر محرومیتزدایی، ویژگی بارز دوران تولیت شهید رئیسی در آستان قدس رضوی بود.
وی افزود: بنیاد کرامت رضوی، یکی از ابتکارات برجسته شهید آیتالله رئیسی در سال 1395، با هدف خدمترسانی به محرومان و مستضعفان تأسیس شد. این بنیاد در پایان دوره تولیت شهید رئیسی در سال 1397، با تأکید رهبر معظم انقلاب بر خدمت به محرومان، مجاوران و زائران نیازمند، فعالیتهای خود را گسترش داد.
استاد آقا تصریح کرد: یکی از اقدامات کلیدی این بنیاد، طرح «زائر اولیها» بود که از سال 1395 آغاز شد و تاکنون بیش از یک میلیون و 600 هزار نفر از سراسر کشور که به دلیل محدودیتهای مالی موفق به زیارت حرم مطهر رضوی نشده بودند، به مشهد مشرف شدند. برای تحقق این هدف، دو مجموعه اقامتی شامل زائرسرای رضوی در خیابان چمن با ظرفیت 2 هزار تخت و زائرشهر رضوی در شهرک طرق با ظرفیت 4 هزار تخت ایجاد شد. این مجموعهها با ارائه خدمات رایگان از مبدأ تا مبدأ و اسکان با نرخ بسیار پایین، به زائران محروم و عموم مردم خدمترسانی میکنند.
وی ادامه داد: این زائرسراها با امکانات باکیفیت، جایگزین چادرزدن در خیابانها شده و کرامت زائران را حفظ کرده است.در ادامه، با دستور آیتالله مروی، تولیت کنونی آستان قدس، طرح توسعه زائرشهر با احداث 28 بلوک اقامتی در حال تکمیل است.
مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی گفت: در حوزه محرومیتزدایی حاشیه شهر مشهد، با دستور آیتالله علمالهدی، 8 پهنه خدماتی ایجاد شده که خدماتی نظیر درمان، مسکن، معیشت، جهیزیه و تحصیل را به ساکنان این مناطق ارائه میدهد. همچنین، شبکه خادمیاری با 160 هزار خادمیار در قالب کانونهای عمومی و تخصصی، با شعار «همه خادمالرضاییم»، و توسعه خدمت، خادم و مخدوم خدمات گستردهای در سراسر کشور ارائه میکند. از جمله این خدمات، توزیع غذای مهمانسراها و هتلهای آستان قدس در مناطق محروم است.
وی بیان کرد: در حوزه بانوان نیز، تأسیس رواق حضرت زهرا (س) و مرکز امور بانوان و خانواده در اردوگاه باغ خاتون با اختصاص 20 هکتار از موقوفات امام رضا (ع)، از دیگر ابتکارات شهید رئیسی بود که در دوره آیتالله مروی توسعه یافت. همچنین، در بخش درمان، دارالشفای آستان قدس با استفاده از حقالتولیه تولیت شهید رییسی تقویت شد و مراکز درمانی متعددی در شهرهای مختلف احداث شد که آخرین آن پس از شهادت رئیسی افتتاح شد.
استادآقا با اشاره به افزایش اقبال مردم به زیارت حرم امام رضا (ع) گفت: حتی در خلوتترین روزها، بیش از 20 هزار زائر به حرم مشرف میشوند و در ایام پیک مانند سال تحویل، این تعداد به بیش از 2.5 میلیون نفر میرسد. این خدمات با بهرهگیری از موقوفات، نذورات و مشارکت خیرین انجام میشود.
مدیرعامل بنیاد رضوی خاطرنشان کرد: بنیاد کرامت رضوی، بهعنوان یادگار شهید رئیسی، با تمرکز بر خدمت به محرومان و زائران، نقش مهمی در ارتقای کرامت انسانی و تسهیل زیارت ایفا کرده است. این اقدامات، با توسعه در دوره تولیت آیتالله مروی، همچنان ادامه دارد و بهعنوان الگویی از خدمترسانی در نظام اسلامی مطرح است.