معاون موزهها و گنجینههای فرهنگی آستان قدس رضوی از تقدیر از موزه این آستان مقدس بهعنوان موزه برگزیده کشور در سال 1404 توسط ایکوم(شورای بینالمللی موزهها)، خبر داد.
معرفی موزه رضوی بهعنوان موزه برگزیده کشور توسط ایکوم
به گزارش آستان نیوز، مهدی قیصرینیک همزمان با «روز جهانی موزهها و هفته میراث فرهنگی» در اینخصوص به خبرنگار ما گفت: با حمایتهای مدیران عالی آستان قدس رضوی و تلاش تمامی همکاران موزه رضوی، امسال این موزه با ثبت رکوردی جدید در هشت شاخص(توسعه مدیریت، خلاقیت و نوآوری، بازدید، گردآوری، آموزش، پژوهش، حفاظت و نگهداری، اعمال استانداردهای فنی و توسعه فیزیکی)، حائز رتبه اول و بهعنوان موزه برگزیده، معرفی شد.
وی ادامه داد: همچنین موزه آستان قدس رضوی در این ارزیابی ایکوم در شاخصهای (معرفی، مناسبسازی موزه برای استفاده معلولین و جانبازان و فعالیت در فضای مجازی) حائز رتبه دوم و شایسته تقدیر، شناخته شد.
معاون موزهها و گنجینههای فرهنگی آستان قدس رضوی، بیان کرد: موزه رضوی امسال از یک سو، در تعداد شاخصهایی که رتبه کسب کرده(11 شاخص) و از سویی دیگر، در تعداد شاخصهایی که رتبههای اول را کسب کرده(هشت شاخص)، رکوردار است و بهعنوان موزه برگزیده کشور در بین موزههای بزرگ دولتی، شناخته شد.
سابقه درخشش موزه
وی گفت: در سال گذشته، موزه رضوی موفق به کسب 11 رتبه از 13 شاخص اعلامی ایکوم شده بود، با این تفاوت که در سال قبل در سه شاخص رتبه اول، 6 شاخص رتبه دوم و دو شاخص حائز رتبه سوم، شده بود.
قیصرینیک، افزود: همچنین در سال 1403، موزههای آستان قدس رضوی از نظر تعداد رتبه، بیشترین رتبه را در بین موزههای بزرگ دولتی داشت و بعد از آن، مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان با 10 رتبه در مقام دوم قرار داشت، اما از نظر کسب رتبه اولی، موزه کاخ گلستان در جایگاهی بالاتر از موزه رضوی قرار گرفته بود.
وی تصریح کرد: امسال موزه رضوی هم از نظر تعداد و هم از نظر کیفیت رتبه کسب شده (رتبه اول)، بالاترین رتبه را در بین موزههای بزرگ دولتی، کسب کرده است.
وی یادآور شد: مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان در سال 1403 و موزه ملی ایران در سال 1402، موزههای برگزیده در دورههای قبلی ارزیابی ایکوم بودند که موزه رضوی در رتبه بعد از آنها، قرار داشت.
گفتنی است، در حال حاضر، موزه رضوی(موزه مرکزی)، همهروزه، حتی در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی، از ساعت 8 تا 19 و موزههای قرآن و هدایای مقام معظم رهبری، فرش، مردمشناسی و مقبره امیرملکشاه نیز (بجز روزهای جمعه و تعطیلات رسمی)، در روزهای شنبه تا چهارشنبه، از ساعت 8 تا 12:30 و در روزهای پنجشنبه از 8 تا 11:30، آماده خدمترسانی به دوستداران تاریخ و فرهنگ ایرانی – اسلامی، است.