دبیر کمیسیون سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شهید آیتالله رئیسی به اجرای عدالت درحوزه درمان درکشور بسیار تاکید داشت و همواره گوشزد میکرد که،حفظ جان مردم، برای ما، از همه چیز مهمتر است.
شهید رئیسی به اجرای عدالت در حوزه درمان کشور تاکید زیادی داشت
به گزارش آستاننیوز، حسن ابوالقاسمی، دبیر کمیسیون سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی، امروز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشتماه، در نخستین کنگره بینالمللی الگوی حکمرانی شهیدآیت الله رئیسی که در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، به تشریح دستاوردهای شهید رئیسی در حوزه سلامت پرداخت و گفت: خدمت، رسیدگی به محرومان و اجرای عدالت در آموزش و درمان، برای همه افراد، از جمله کلید واژههای مهم شهید رئیسی، در زمان ریاست جمهوری ایشان بود. فراهم کردن بستر لازم برای همه افراد برای بهرهگیری از خدمات علمی و آموزشی کشور، استفاده عموم مردم از خدمات درمانی و دسترسی به دارو،از دغدغههای شهید رئیسی بود و همواره تاکید میکردکه، حفظ جان مردم برای ما،از همه چیز مهمتر است.
نقش مؤثر شهید رئیسی در مدیریت بحران کرونا
حسن ابوالقاسمی، با اشاره به نقش مؤثر شهید رئیسی در مدیریت بحران کرونا، تصریح کرد: دولت سیزدهم، اقدامات مهمی در زمینه مدیریت بحران کرونا انجام داد که میتوان به بیمه رایگان 5 دهک اول در کشور، بیمه درمان ناباروری، حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج و رایگان کردن هزینه بیماران زیر 7 سال، اشاره کرد.
اجرای عدالت در حوزه سلامت و درمان
وی با تأکید بر نگاه عدالتمحور شهید رئیسی در حوزه سلامت،ادامه داد: شهید رئیسی بر عدالت در آموزش، دسترسی به خدمات بهداشتی، درمانی و دارویی تأکید داشت و با ایجاد دورههای آموزشی مختلف، موجب شد نیروی کادر درمانی برای نقاط محروم کشور، تامین شود.
ابوالقاسمی، توسعه خدمات دندانپزشکی در بخش دولتی، افزایش دسترسی به خدمات دندانپزشکی برای عموم مردم و ایجاد طرح دارو یار با هدف جلوگیری از گسترش فساد دارویی در کشور را،از دیگر اقدامات شهید رئیسی در حوزه سلامت در زمان شیوع بیماری کرونا، بیان کرد.
دبیر کمیسیون سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور، خاطر نشان کرد: گسترش ویروس کرونا از ووهان چین آغاز شد و به سرعت جهان را دربر گرفت، اولین موارد کرونا در ایران در ۲۹ بهمن در قم شناسایی شد و به بیمارستان بقیهالله اعزام شدند.
سپس این بیماری در مازندران و گیلان و در کل کشور گسترش یافت. در حالی که ما هنوز کیتهای تشخیصی این بیماری را به صورت محدود داشتیم.
ابوالقاسمی به بیان نمونههای از اقدامات دولت برای جلوگیری از گسترش کرونا در کشور پرداخت وگفت: لغو تمامی پروازها و تجمعهای مردمی، محدودیت برگزاری مراسمات مذهبی، تعطیلی مدارس و دانشگاهها، اماکن مذهبی، حرمها، امامزادگان و مساجد کشور، ایجاد فاصله گذاریها در مراسمات و... از جمله این اقدامات بود که با همراهی گسترده مردمی توانستیم بر این بیماری و شیوع گسترده آن در کشور، غلبه کنیم.
وی با اشاره به مشارکت گسترده مردم و نیروهای نظامی در مقابله با کرونا، تصریح کرد: روحانیون و نیروهای نظامی با حضور در بیمارستانها و مراکز درمانی، نقش مهمی در کنترل بحران ایفا کردند.
ابوالقاسمی با تأکید بر توان داخلی در تولید تجهیزات پزشکی وبسیج تمام ارگانهای دولتی، برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا و درمان آن، اظهار داشت: در آن دوران، دستگاههای تنفس مصنوعی و کیتهای تشخیصی در داخل کشور تولید شد که امکان تهیه آن در کشور نبود.
با تلاشهای صورتگرفته در حوزه درمان و از جان گذشتگی شهدای سلامت، ۶ واکسن داخلی به نتیجه رسید که نقش مهمی در کنترل بیماری داشت.
وی بیان کرد: یکی از دستاوردهای مهم در این دوره، تولید واکسن داخلی در دانشگاه بقیهالله بود که با حمایتهای شهید رئیسی،محقق شد.
دبیر کمیسیون سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نقش شهید رئیسی در واردات واکسن، تصریح کرد: ایشان با تلاشهای خود، حجم بالایی از واکسن را وارد کشور کرد که در کنترل پیک چهارم کرونا که روزانه 700 تن بر اثر کرونا فوت میکردند، مؤثر بود.
تولیت آستان قدس رضوی
