منطقه ویژه اقتصادی سرخس، به عنوان یکی از پیشروترین مناطق آزاد تجاری و اقتصادی کشور، امسال با حضور در نمایشگاه سرمایهگذاری مشهد، فرصتهای بینظیر سرمایهگذاری در این منطقه را به نمایش گذاشته است.
سرخس، قطب جدید ترانزیت و سرمایهگذاری در شرق ایران
محمدرضا رجبی مقدم، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس، در گفت وگو با خبرنگار آستاننیوز، ضمن تأکید بر زیرساختهای کمنظیر منطقه سرخس، این منطقه را به عنوان تنها منطقه آزادی معرفی کرد که امکان حملونقل ترکیبی را فراهم میکند.
زیرساختهای بینظیر برای اتصال جهانی
رجبیمقدم با اشاره به سرمایهگذاریهای گسترده در زیرساختهایی همچون آب، برق، گاز، تلفن، شبکه ریلی، هوایی و جادهای، موقعیت استراتژیک سرخس را در تقاطع کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب برجسته دانست.
وی ادامه داد: این موقعیت، سرخس را به نقطه اتصال حیاتی برای ۱۵ کشور آسیای میانه به آبهای گرم خلیج فارس (چابهار و بندرعباس) و همچنین اتصال چین و هند به ایران و اروپا تبدیل کرده است.
رجبی مقدم افزود: منطقه ویژه اقتصادی سرخس همچنین دارای فرودگاه بینالمللی با قابلیت پذیرش هواپیماهای کارگو و پهنپیکر است که پروازهای مسافری آن نیز به زودی راهاندازی خواهد شد. وجود سردخانه ۴۰۰۰ تنی و مجموعه انبارهایی با ظرفیت ۱۲۰ هزار تن، از دیگر مزیتهای لجستیکی این منطقه به شمار میرود.
فرصتهای سرمایهگذاری در ۹ زون تخصصی
وی اضافه کرد: سایت ۵۳۰۰ هکتاری سرخس در ۹ زون تخصصی شامل صنایع غذایی، شیمیایی، معدنی، کارگاهی، لجستیک و تجاری طراحی شده است. مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس اعلام کرد که بخش اعظمی از زیرساختهای ایجاد شده به ۷۰ سرمایهگذار واگذار شده است که هماکنون در حال تولید یا ساختوساز هستند. یک زون مهم نیز با جذب ۲۷ سرمایهگذار به طور کامل واگذار شده و ظرفیت جدیدی برای واگذاری زمین در آن وجود ندارد که نشاندهنده استقبال بینظیر سرمایهگذاران از این منطقه است.
شکستن رکوردها و آیندهای روشن
رجبی مقدم از شکستن رکورد تخلیه، بارگیری و ترانزیت در سرخس در سال جاری خبر داد و برنامه افزایش ظرفیت منطقه از ۲ میلیون تن به ۱۰ میلیون تن را مطرح کرد.
وی همچنین از سرمایهگذاری مشترک و ارزشمند با یک شرکت چینی برای راهاندازی سایت کانتینری در دو ماه آینده خبر داد و گفت: این سایت، امکان انتقال بار از چین به ایران را تنها در ۱۷ روز فراهم خواهد کرد که در مقایسه با زمان کنونی ۶۰ تا ۷۰ روزه، تحولی عظیم در حملونقل کالا ایجاد میکند.
رجبی بیان کرد: با تکمیل ۱۸۰ کیلومتر مسیر کاشغر به اوش در فاصله قرقیزستان تا چین، زمان انتقال بار از چین به ایران از طریق سرخس به تنها ۷ روز کاهش خواهد یافت. این امر، در کنار دیپلماسی اقتصادی فعال استان، سرخس را به مهمترین منطقه اقتصادی شرق کشور و نقطه کانونی کریدور شمال به جنوب تبدیل خواهد کرد.
تولیت آستان قدس رضوی
