در راستای تحقق اهداف دانشبنیان و توسعه کشاورزی نوین، شرکت بذر و نهال رضوی، با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز دنیا، نسبت به تولید گسترده نشاهای سبزی، صیفی، دارویی و زینتی در بازار بزرگ گل و گیاه رضوی، اقدام کرده است.
توسعه کشاورزی نوین با رویکرد دانشبنیان
به گزارش آستان نیوز، این اقدام نهتنها در راستای ارتقای کمی و کیفی محصولات کشاورزی کشور بوده، بلکه با هدف تأمین پایدار و علمی نشاهای مورد نیاز کشاورزان، بهبود بهرهوری در واحد سطح، و پاسخگویی به نیازهای متنوع اقلیمی مناطق مختلف ،طراحی شده است.
نوآوری در تولید نشاهای کشاورزی
با توجه به پیشرفتهای چشمگیر در حوزه کشاورزی، شرکت بذر و نهال رضوی با استفاده از تکنیکهای نوین کاشت و داشت، تولید نشاهای با کیفیت بالا را، در دستور کار، قرار داده است.
این نشاها شامل ارقام مختلف و جدیدی از گوجهفرنگی، فلفل، بادمجان و سایر صیفیجات است که با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز دنیا، تمایز قابلتوجهی نسبت به سایر نشاهای موجود در بازار، دارند.
مدیرعامل شرکت بذر و نهال رضوی، در این خصوص، اظهار کرد: با توجه به برنامهها و سیاستهای این مجموعه دانشبنیان ، هدف اصلی ما تولید بذر و نهال است و نشا نیز در همین راستا، قرار میگیرد.
دکتر احمدرضا پیلهور، گفت: خوشبختانه، نشاهای تولیدی در مجموعه ما با توجه به تکنیکهای جدید کاشت و داشت و همچنین معرفی ارقام جدید، از وضعیت بسیار مطلوبی، برخوردار هستند.
پاسخ به نیاز بازار و توسعه پایدار
با شناسایی خلأهای موجود در بازار و نیاز به نشاهای با کیفیت، شرکت بذر و نهال رضوی برنامهریزیهای لازم را برای ورود به این حوزه، انجام داده است.
این اقدام در راستای اهداف شرکت و بر اساس برنامههای تبیینشده در اساسنامه شرکت، صورت گرفته است.
پیلهور، در این خصوص، بیان کرد: مبحث نشا و تولید و عرضه این نوع محصولات در اساسنامه شرکت با توجه به اهداف مجموعه تبیین شده است و طبق برنامه، ورود به این عرصه پر سود در مدت زمان محدود، بایستی اتفاق میافتاد که،محقق شد.
وی، ادامه داد: تولید نشا به عنوان راهکاری اقتصادی و فنی، نقش مهمی در صرفهجویی منابع و زمان ایفا میکند و به کشاورزان این امکان را میدهد که با آغاز کشت از مرحله نشا، دوره رشد را کوتاهتر کرده و عملکرد بالاتری را، تجربه کنند.
پیلهور، افزود: همین ویژگیها موجب شده تا بازار نشا در کشور با رشد تقاضای پیوستهای همراه باشد و به بستری مناسب برای سرمایهگذاری و نوآوری، بدل شود.
ارتقای کیفیت و سازگاری با اقلیمهای مختلف
در فرآیند تولید نشا، شرکت بذر و نهال رضوی از نوآوریها و دانش فنی خاصی بهره گرفته است.
استفاده از کودهای بیولوژیک و اعمال تیمارهای خاص و فنی توسط متخصصان شرکت، از جمله اقدامات انجامشده برای ارتقای کیفیت نشاهاست.
علاوه براین، برای سازگاری نشاها با اقلیمهای مختلف کشور، ارقام بومی و متناسب با هر منطقه، شناسایی و انتخاب شدهاند.
مدیرعامل شرکت بذر و نهال رضوی درباره اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقای کیفیت نشاها، خاطرنشان کرد: بدین منظور میتوان به معرفی و انتخاب ارقام بومی و متناسب با اقلیم منطقه که شاید خیلی شناسایی نشدهاند و مغفول ماندهاند و همچنین استفاده از تکنیکهای به روز تولید نشا، از طریق دستگاههای به روز تولیدی، اشاره کرد.
وی ادامه داد: ضمن این که، اعمال تکنیکهای خاص در فرآیند تولید، سازگاری نشاها را، بیشتر میکند.
برنامههای آتی و توسعه بازار
نشاهای شرکت بذر و نهال رضوی در بازار بزرگ گل و گیاه رضوی در مشهد، خیابان فرامرز عباسی ۴۶ تولید شده و در حال حاضر به کشاورزان پیشرو در استانهای خراسان رضوی و سمنان عرضه میشوند.
مدیرعامل شرکت، تصریح کرد: امسال این نشاها برای کشاورزان پیشرو در سطح استان خراسان رضوی و همچنین استان سمنان عرضه خواهد شد و برنامهریزی شده است در سال آینده، به تمام کشور،عرضه نشا، داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: همچنین هدفگذاری برای عرضه محصول تولیدی نشا در سطح کشور، منطقه و حتی صادرات، در نظر گرفته شده است.
پیلهور با اشاره به نیاز تولیدکنندگان در بخش کشاورزی به این محصول، اظهار کرد: پیشبینی میشود امسال بیش از ۲ میلیون نشا را، عرضه کنیم.
وی ادامه داد: شرکت بذر و نهال رضوی با بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین و دانش فنی متخصصان خود، گامهای مؤثری در راستای تولید نشاهای با کیفیت برداشته که نهتنها به ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی کمک میکند، بلکه نقش مهمی در توسعه پایدار و افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی ایفا خواهد کرد.
تولیت آستان قدس رضوی
