آخرین اخبار
کد خبر : ۳۴۳۹۵۱
۱۳:۲۱

۱۴۰۲/۰۴/۲۷

ورود گندم خراسان به زنجیره بذر تا نان/آغاز کشت انبوه از پاییز امسال

مدیر پژوهش و نوآوری بذر موسسه دانش‌بنیان بذر و نهال رضوی گفت: روند خالص‌سازی بذر گندم خراسان از سه سال گذشته در بخش تحقیق و توسعه این موسسه آغاز شده است و امسال در سال زراعی جدید، کشت انبوه این محصول آغاز می‌شود.

دکتر رضا توکل افشاری در گفت‌وگو با آستان نیوز اظهار کرد: روند خالص‌سازی بذرهای گندم خراسان در سال جاری به پایان رسیده است و با توجه به ارزش ویژه این محصول در صنایع ماکارانی و پاستا، موسسه دانش‌بنیان بذر و نهال رضوی آمادگی دارد برنامه تکثیر انبوه بذرها را از پاییز امسال با همکاری بخش کشاورزی آستان قدس رضوی اجرا کند.
او ادامه داد: در روند خالص‌سازی این محصول نه تنها بوته‌هایی نظیر جو یا دیگر ارقام گندم حذف شده؛ بلکه گندم‌های ایجاد شده به روش موتاسیون نیز کنار گذاشته شده است.
مدیر پژوهش و نوآوری بذر موسسه دانش‌بنیان بذر و نهال رضوی درباره گندم‌های موتانت خاطرنشان کرد: این گندم‌ها شامل بوته‌هایی هستند که در طبیعت به صورت طبیعی و طی یک سری جهش‌های ژنتیکی تولید می‌شوند و تقریبا یا به طور کامل با بوته‌های مادری متفاوت هستند، از همین رو حذف شدند.
 

سازگاری بالا با اقلیم خراسان رضوی
او با اشاره به سازگاری بسیار خوب این گیاه با شرایط محیطی مشهد و اقلیم‌های مشابه آن گفت: همین مزیت باعث شده است تا گندم خراسان در مجموعه‌های کشاورزی آستان قدس رضوی قابل کشت باشد.
توکل افشاری، ورود گندم خراسان به زنجیره بذر تا نان را یکی از اهداف دراز مدت از کشت این رقم عنوان کرد و افزود: فرآورده‌های این محصول علاوه‌بر صنایع ماکارانی، به صورت مکمل غذایی در وعده‌هایی نظیر صبحانه قابل استفاده هستند.
او ادامه داد: صادرات بذر گندم خراسان یکی دیگر از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که موسسه دانش‌بنیان بذر و نهال رضوی از تولید این محصول دنبال می‌کند.
 

احیاء گندم باستانی
توکل افشاری با بیان این‌که براساس منابع علمی ارزش واقعی گندم خراسان بر مبنای قدمت تاریخی آن است، گفت: این محصول در واقع یک میراث فرهنگی است، حتی بر روی برخی بسته‌های گندم خراسان یا گندم کاموت تولید شده در کشورهای ایتالیا و مصر عبارت Ancient grain (غله باستانی) نوشته شده است. 
او ادامه داد: کیفیت بسیار بالای این محصول بر پایه حدود 17 درصد پروتئین و حدود 50 درصد گلوتن مرطوب نیز حکایت از برتری چشمگیر این محصول با ارقام رایج در کشور دارد. 
توکل افشاری افزود: ارزش بالای گندم خراسان به نحوی است که در برخی کشورها دانه یا آرد تولید شده از آن در بسته‌های دو کیلوگرمی برای مصرف مستقیم در بازار صنایع غذایی عرضه می‌شود.
او معرفی گندم خراسان به عنوان یک محصول غذایی جدید به سفره خانوار را یکی از برنامه‌های در دستور کار موسسه دانش‌بنیان بذر و نهال رضوی دانست و گفت: پیموندن این مسیر، نیازمند همکاری و هفکری شرکت‌های آرد قدس رضوی و صنایع غذایی رضوی و همچنین این موسسه است.


گزارش خطا

ارسال نظرات
  • پیشنهاد سردبیر
  • آخرین اخبار
سی‌ونهمین نشست روابط عمومی‌های آستان قدس رضوی به میزبانی تربیت بدنی بنیاد کرامت رضوی برگزار شد شکرگزاری و توبه از مهمترین عوامل افزایش نعمت‌های الهی  حمایت معنوی برند «عطر و سوغات رضوی» از دومین آیین اعطای نشان شهید کاوه تبیین نسبت فضل بن شاذان با قیاس در دو مکتب قم و بغداد حمایت آستان قدس رضوی از ۲۸ جلسه قرآن سراسر کشور گام بلند بنیاد کرامت رضوی و خیرین سلامت کشور در حمایت از بیماران صعب العلاج راه پیروزی بر دشمن، ایمان استوار و مقاومت است  برپایی کارگاه تخصصی امر به معروف و نهی از منکر ویژه خادمین میقات‌الرضا(ع) برگزاری نشست هم‌اندیشی مدیر آستان حضرت حسین بن موسی ااکاظم(ع) با مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی پذیرش شروط سه‌گانه ایران از سوی آمریکا نشان داد هدف اصلی، مذاکره نبود برپایی نمایشگاه "مقیاس تندرستی" در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) جشنواره نان کرمان میزبان محصولات سلامت‌محور صنایع غذایی رضوی بازدید مسئولان ارشد وزارت جهاد کشاورزی از غرفه شرکت آرد قدس رضوی  همایش "خدمتی به وسعت قرآن" در استان البرز برگزار  شد پیوند دانشگاه و وزارت دادگستری در حل مسائل حقوقی استان‌ها دبیرستان آیت‌الله طالقانی طبس میزبان کاروان «سفیران نور»  بازدید دانش‌آموزان دبیرستان سید جمال‌الدین اسدآبادی از موزه زیارتگاه شهید مدرس آغاز سلسله نشست‌های «نردبان رُشد» در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) اعطای حکم سرپرست جدید معاونت آموزشی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع)  محاسبه نفس، راهی به سوی سعادت دنیوی و اخروی است حضور جمعی از جانبازان اصفهان در زیارتگاه شهید آیت‌الله مدرس(ره)
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

برای نمایش آرشیو پخش زنده کلیک کنید
پویش ها