در دیدار مدیرعامل شرکت معادن خاور، از مجموعههای تابعه بنیاد بهرهوری آستان قدس رضوی با مدیران سرای نوآوری و دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، بر آغاز همکاریهای مشترک در حوزه ایمنی، اکتشاف و فراوری تأکید و فصل جدیدی از همکاریها میان دو طرف، آغاز شد.
همکاری شرکت معادن خاور و دانشگاه آزاد مشهد برای ارتقای ایمنی و فراوری مواد معدنی
به گزارش آستان نیوز، مدیرعامل شرکت معادن خاور، در این دیدار گفت: همکاری با دانشگاه میتواند گره بسیاری از مشکلات فعلی صنعت معدن کشور را بگشاید، بهویژه در حوزههایی که ظرفیت علمی دانشگاهها میتواند مکمل فعالیتهای عملیاتی در معادن، باشد.
محمد محسنیثانی با اشاره به سابقه ۸۰ساله شرکت معادن خاور، اظهار کرد: معدن آقدربند یکی از معادن متعلق به شرکت معادن خاور است که در سال ۱۳۲۴، تأسیس شد.
وی، خاطرنشان کرد: درگذشته با ورود کارشناسان و اساتید خبره به پروژههای شرکت، ظرفیتهای بالقوه این معدن بهصورت جدیتری مورد توجه قرار گرفت و در ادامه در کنار زغالسنگ، ذخایر معدنی دیگری هم شناسایی شد.
مدیرعامل شرکت معادن خاور با اشاره به شرایط دشوار شغلی کارگران معادن زغالسنگ، افزود: معدنکاری، یکی از سختترین مشاغل است و باید توجه به نیروی کارگری بیشازپیش در اولویت، قرار گیرد.
وی همچنین بر اولویت شرکت معادن خاور برای ارتقای ایمنی تأکید کرد و گفت: در حال حاضر، مهمترین نیاز شرکت، ارتقای ایمنی است و درخواست کردیم دانشگاه ما را در این حوزه یاری کند تا بتوانیم سطح استانداردهای ایمنی معدن را، ارتقا دهیم.
محسنی ثانی در تشریح حوزههای همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، بیان کرد: ارتباط با دانشگاه را میتوان به چند حوزه شامل ایمنی، اکتشافهای جدید در معدن و نیز فراوری بهینه زغالسنگ، تقسیم کرد.
وی ادامه داد: این ارتباط روزبهروز باید عمیقتر شود تا بتوانیم از این نعمت خدادادی که در اختیارمان قرار گرفته، بهترین بهره را، ببریم.
استقبال دانشگاه آزاد مشهد از توسعه همکاریهای علمی با صنعت معدن
رئیس سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد نیز در این دیدار با اشاره به ظرفیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه، از گسترش تعاملات با صنایع معدنی استقبال کرد و گفت: دانشگاه آماده است در زمینههای ایمنی، اکتشاف، فراوری و دیگر نیازهای فناورانه معدن، همکاری نزدیک و هدفمند، داشته باشد.
دکتر علی سروری با تأکید بر اهمیت ارتباط دانشگاه و صنعت در حل چالشهای کشور اظهار کرد: پیوند میان نهادهای علمی و مراکز تولیدی میتواند به نتایج ملموس و مؤثری منجر شود و ما در دانشگاه آزاد مشهد این آمادگی را داریم که از طریق پروژههای مشترک، خدمات آزمایشگاهی، مشاورههای تخصصی و پایاننامههای کاربردی در کنار معدن قرار بگیریم.
وی همچنین از تجربههای موفق همکاری دانشگاه با صنایع دیگر گفت و افزود: ما تلاش میکنیم این همکاری با شرکت معادن خاور نیز بهگونهای باشد که هم معدن منتفع شود و هم زمینه ارتقای پژوهشهای دانشگاه، فراهم آید.
گفتنی است، باتوجهبه نیازهای تعریف شده شرکت معدن خاور، در این دیدار، مسعود میرزائی رئیس دانشگاه مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و همچنین جمعی از اساتید مرتبط با دانشکده مهندسی، شرکت داشتند.
در پایان نیز، از آزمایشگاهها و توانمندیهای دانشگاه آزاد بهمنظور بررسی امکان همکاری مؤثر دانشگاه آزاد اسلامی با شرکت معادن خاور، بازدید به عمل آمد.