آخرین اخبار
کد خبر : ۳۳۷۰۶۵
۱۶:۲۵

۱۴۰۱/۱۲/۱۱
طرح«شمیم تلاوت رضوی»به همت مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی آغاز به کار کرد؛

گسترش و تعمیق فرهنگ قرآنی، رسالتی بر دوش امام رضایی‌ها

مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی در سال‌های اخیر طرح‌های آموزشی مختلفی را در سطح ملی برگزار می‌کند که با استقبال خوب قرآن آموزان همراه شده است. یکی از این طرح‌های آموزشی طرح «شمیم تلاوت رضوی» است که به گفته مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی از سال 1397 در حال برگزاری است.

به گزارش آستان نیوز، مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی در سال‌های اخیر طرح‌های آموزشی مختلفی را در سطح ملی برگزار می‌کند که با استقبال خوب قرآن آموزان همراه شده است. یکی از این طرح‌های آموزشی طرح «شمیم تلاوت رضوی» است که به گفته حجت‌الاسلام و المسلمین سید مسعود میریان مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی از سال 1397 در حال برگزاری است و سالانه قریب از 2 هزار نفر متقاضی دارد.

حجت‌الاسلام میریان، مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی در ابتدا به نقش مهم تلاوت قرآن در زندگی افراد اشاره می‌کند و می‌گوید: یادگیری و یاد دادن قرآن از جمله موضوعاتی است که در کلام اهل بیت (ع)، بسیار به آن سفارش شده، است. از آن جایی که دوازه ورود به انس با قرآن و استفاده از این مصحف شریف، توانایی تلاوت و قرائت آن بوده و مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی کوشیده است تا با اجرای طرح‌های مختلف آموزشی قرآنی از جمله «شمیم تلاوت رضوی»، «من قرآن را دوست دارم»، «تحفیظ رضوی» و «آموزش روخوانی تحت عنوان مهدالرضا(ع)»  و...  زمینه آغاز نهضت فراگیری تلاوت و قرائت صحیح و روخوانی درست قرآن به عنوان دروازه ورود به انس با قرآن کریم را فراهم کند.

حجت‌الاسلام میریان در ادامه هدف از برگزاری این دوره آموزشی را ایجاد بستر انس با قرآن کریم و فراهم نمودن مقدمات لازم جهت آموزشهای تخصصی در سطوح بالاتر عنوان می‌کند و می‌گوید: نقشه راه آستان قدس رضوی در  این طرح ملی، ارائه آموزش‌های روخواني و روانخواني، تجويد مقدماتی و تکمیلی، تدبر در قرآن کریم (جزء ۳۰) و آموزش ترتیل (نغمات و الحان) ويژه افراد ۸ تا ۱۵ سال و افراد بالای ۱۵ سال برای برادران و خواهران است.

حجت‌الاسلام میریان با اشاره به اینکه طرح «شمیم تلاوت رضوی» در طول سال در قالب 4 ترم آموزشی ویژه هر فصل برگزار می‌شود، اظهار می‌کند: ترم زمستان این طرح آموزشی با ثبت‌نام بیش از 310 علاقه‌مند به یادگیری آموزش‌های قرآنی به صورت حضوری در مشهد و به صورت مجازی در سطح کشور آغاز به کار کرده است.

او ادامه می‌دهد: کلاس‌های آموزشی طرح «شمیم تلاوت رضوی» از 4 اسفندماه برگزار شده و تا نیمه خرداد ماه سال 1402 ادامه دارد. طول دوره نیز18 تا 22 جلسه (یک ترم) است که بصورت یک جلسه در هفته برگزار می‌شود.

 به گفته این مقام مسئول، کلاس‌های آموزش حضوری طرح «شمیم تلاوت رضوی» در قالب 24 کلاس روزهای پنج شنبه در دو نوبت صبح و عصر در خروجی صحن کوثر حرم مطهر رضوی،  طبقه +1بازار کوثر  به صورت مجزا برای دختران و پسران در حال برگزاری است.

حجت‌الاسلام میریان  به برگزاری دوره روخوانی و روانخوانی به عنوان اولین مرحله یادگیری  طرح «شمیم تلاوت رضوی» اشاره کرده و می‌گوید: یادگیری روخوانی و روانخوانی قرآن کریم پیش نیاز آموزشی سطوح بالاتر محسوب می‌شود.از این رو متقاضیان در بدو امر مورد ارزیابی قرار می گیرند و در صورت تسلط بر روخوانی و روانخوانی در سطوح بالاتر مشغول به فعالیت می شوند. پس از سپری کردن دوره روخوانی و روانخوانی (درصورت نیاز)  و کسب مهارت لازم در خواندن صحیح و روان قرآن کریم، افرادی آموزش‌های تجوید مقدماتی و تکمیلی را فرا می‌گیرند  افرادی که در دوره  آموزشی «شمیم تلاوت رضوی» شرکت می‌کنند ، قادر خواهند بود علاوه بر آشنایی کامل با قواعد تجوید بصورت نظری، مهارت لازم را در بکار بردن قواعد تجوید بصورت عملی را نیز کسب کنند و با  نغمات قرآنی نیز آشنا شوند.

حجت‌الاسلام میریان تصریح کرد: سعی کرده‌ایم در این دوره آموزشی از افراد با تجربه و اساتید حرفه‌ای که سال‌ها کار با کودک را داشته‌اند بهره ببریم. از اين رو کارشناسان و اساتید مهد الرضا آستان قدس رضوی آموزش کودکان بالای 8 سال تا 14 را برعهده دارند.


گزارش خطا

ارسال نظرات
  • پیشنهاد سردبیر
  • آخرین اخبار
پرداخت شخصیت‌های عمیق در داستان، کلید ارتباط با مخاطب است برگزاری کارگاه آموزشی با محوریت «علم سندشناسی» در جوار حرم رضوی زن در آینه شیءانگاری؛ نگاهی به افول اخلاقی غرب و تلاش آمریکا برای بازگرداندن عفاف دموکراسی لیبرال آمریکا در ارتقای منزلت زن، شکست‌خورده است برپایی ایستگاه «کافه گفت‌وگو» ویژه نوجوانان در میقات الرضا (ع)  ویژه‌برنامه «پلیس مهربان» در زیارتگاه شهید مدرس برگزار شد برگزاری نشست شورای شهر کاشمر با مدیرعامل مؤسسه حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) و زیارتگاه شهید مدرس  آموزش بهداشت و تغذیه سالمندی ویژه بانوان در زیارتگاه شهید مدرس (ره)  کمان‌دار نوجوان دبیرستان امام رضا (ع)، رتبه سوم مسابقات تیراندازی شرق کشور شد برگزاری نشست مشترک هیئت‌رئیسه دانشگاه‌های آستان قدس رضوی باهدف تقویت تعاملات راهبردی جلوه ویژه حضور کاروان سفیر نور با پرچم امام رضا (ع) در دبیرستان حضرت معصومه (س) طبس مهدالرضا (ع) و پیش‌دبستانی شکوفه‌های رضوی طبس میزبان پرسنل فرماندهی انتظامی طبس شد کتاب «رفتار پیامبر با کودکان و نوجوانان»؛  بررسی الگوهای رفتاری مناسب برای والدین و مربیان  برگزاری محفل خانوادگی «نَفَس عمیق» در مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی کسب عنوان «نشریه علمی‌پژوهشی» توسط پژوهش‌نامه مطالعات اسنادی و آرشیوی اهدای مجموعه کتابی با محوریت "جنایات القاعده و داعش" توسط عتبه حسینی به کتابخانه رضوی حرم رضوی، کلید فهم مکتب هنر رضوی است چهارمین گردهمایی دبیران کانون‌های تخصصی قرآن کریم برگزار شد تقدیر از دامپزشکان شرکت صنایع دامپروری و لبنی رضوی  پیشتازی شرکت کشاورزی رضوی در تولید بذر پنبه‌های «خورشید» و «ورامین» آثار استاد فرشچیان تجلی‌بخش هنر متعهد شیعی است
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

برای نمایش آرشیو پخش زنده کلیک کنید
پویش ها