کد خبر : ۳۴۲۰۰۸
۱۶:۰۰

۱۴۰۲/۰۳/۱۲
تولیت آستان قدس رضوی در دیدار مسئولان اعتاب مقدسه عراق و سوریه:

عتبات عالیات ظرفیت حفظ جوانان و مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی را دارند

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه معارف اهل بیت(ع) نوریست که می‎تواند ظلمت‎های گناه را در جامعه برطرف کند، نسبت به لزوم استفاده مناسب از ظرفیت اعتاب مقدسه برای حفظ جوانان و مقابله با توطئه‌های دشمن در ایجاد ناهنجاری‌های اجتماعی تأکید کرد.

به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار جمعی از مهمانان اعتاب مقدس کشورهای عراق و سوریه که به منظور شرکت در مراسم روز میلاد امام رضا(ع) به مشهد مقدس مشرف شده‌اند، به ارتباط نزدیکی که میان عتبات عالیات ایجاد شده اشاره و خاطرنشان کرد: ارتباطی که امروز میان اعتاب مقدسه وجود دارد، در طول تاریخ بی‌نظیر بوده و سبب ایجاد فرصتی بسیار مغتنم و بی‌مانند برای همکاری، هم افزایی و انتقال تجربیات میان این آستان‌های شریف شده است.
وی ارتباط میان اعتاب مقدس را امری بسیار مبارک و فرخنده دانست و عنوان کرد: صرف نظر از فراهم آمدن بستر همکاری و انتقال تجربیات، نفس برگزاری جلسات انس و الفت میان شیعیان مبارک بوده و توصیه ائمه اطهار(ع) و اولیاء دین است.
تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه تمام زیرساخت‌ها و امکانات فراهم شده در اعتاب مقدسه برای تحقق اهداف فرهنگی و تربیتی این اماکن متبرکه است، عنوان کرد: در احادیث شریف معصومین(ع) در خصوص ثواب زیارت «عارفاً بحقه» تأکید شده؛ اما چه کسی باید «معرفت به حق امام» را به زائرانی که با عشق و علاقه، سختی راه را تحمل و به این بارگاه‌های نورانی مشرف شده‌اند، منتقل کند؟ 
وی اضافه کرد: یکی از وظایف مدیران اعتاب مقدسه ایجاد و گسترش فضا و امکانات زیارتی است تا زائران با هر تعداد جمعیت بتوانند به سهولت به زیارت مشرف شوند، اما وظیفه مهم و اصلی دیگر فراهم آوردن بستر تحقق زیارت «عارفاً بحقه» برای زائران است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی ادامه داد: ما در اعتاب مقدسه مرقد داری نمی‌کنیم، در این اماکن شریف امام حی، حاضر و زنده‌ای که می‎بیند و می‌شنود و پاسخ می‌دهد، حضور دارد و مردم تنها برای کسب ثواب به عتبات عالیات مشرف نمی‌شوند، بلکه به محضر ولی خدا می‌آیند تا از این وجودهای مقدس و حیات بخش درس زندگی، سعادت، عبودیت و بندگی بگیرند، همانگونه که در زمان حیات ظاهری امامان معصوم مردم از محضر این حضرات درس سعادت دنیوی و اخروی می‌گرفتند.
وی یکی دیگر از وظایف اعتاب مقدسه را انتقال فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) به جامعه دانست و تصریح کرد: اگر از ظرفیت بی‎بدیل، بی‌نظیر و بسیار بابرکت اعتاب مقدسه به درستی استفاده شود، آنگاه یک ناهنجاری اخلاقی و رفتاری در جامعه نباید رخ دهد.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به این فراز از زیارت جامعه کبیره که در خصوص ائمه اطهار(ع) آمده «کَلَامُکُمْ نُورٌ وَ أَمْرُکُمْ رُشْدٌ، سخن شما نور بخش دل‎ها و فرمان شما هدایت است.» اشاره کرد و گفت: کلام ائمه اطهار(ع) به جامعه نور منتقل می‌کند و ظلمات را از بین می‌برد؛ گناه، ناهنجاری و بدرفتارها ظلمت است و اگر نور باشد جایی برای ظلمت نیست.
وی با بیان اینکه با بهره برداری مناسب از معارف اهل بیت(ع) می‌توان بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی را برطرف کرد؛ به آیه «وَقِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْئُولُونَ، آنها را نگهدارید که باید مورد سؤال قرار گیرند.» اشاره و اظهار کرد: بر اساس نظر برخی مفسران منظور از مورد سؤال در این آیه نعمت‌های الهی هستند و حقیقتا نعمتی بزرگتر و با فضیلت‌تر از عتبات عالیاتی که اکنون در اختیار ما هست، نداریم و قطعا در روز قیامت از ما در خصوص چگونگی بهره برداری از این نعمت‌های بزرگ خدادادی و ظرفیت‌های عظیم هدایت و تربیت نفوس سؤال خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه اعتاب مقدسه فعالیت فرهنگی را باید سرلوحه کار خود قرار دهند، عنوان کرد: ناهنجاری‎های اجتماعی نتیجه تلاش‎های دشمنان برای گرفتن هویت دینی و ملی جوانان ما است تا افتخارشان به این باشد که آرایش سر و صورت و لباسشان مشابه غربی‌هاست و این امر تنها به آرایش ظاهری منحصر نخواهد شد؛ دشمن در پس این تغییر ظاهر، تغییر اعتقادات فکری، دینی و مذهبی جوانان ما را دنبال می‌کند.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: عتبات عالیات مراکز نور، فضیلت و تربیت هستند که ظرفیت حفظ جامعه و جوانان علی‎رغم همه ترفندهای دشمن را دارند.


گزارش خطا

ارسال نظرات
  • پیشنهاد سردبیر
  • آخرین اخبار
پرداخت شخصیت‌های عمیق در داستان، کلید ارتباط با مخاطب است برگزاری کارگاه آموزشی با محوریت «علم سندشناسی» در جوار حرم رضوی زن در آینه شیءانگاری؛ نگاهی به افول اخلاقی غرب و تلاش آمریکا برای بازگرداندن عفاف دموکراسی لیبرال آمریکا در ارتقای منزلت زن، شکست‌خورده است برپایی ایستگاه «کافه گفت‌وگو» ویژه نوجوانان در میقات الرضا (ع)  ویژه‌برنامه «پلیس مهربان» در زیارتگاه شهید مدرس برگزار شد برگزاری نشست شورای شهر کاشمر با مدیرعامل مؤسسه حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) و زیارتگاه شهید مدرس  آموزش بهداشت و تغذیه سالمندی ویژه بانوان در زیارتگاه شهید مدرس (ره)  کمان‌دار نوجوان دبیرستان امام رضا (ع)، رتبه سوم مسابقات تیراندازی شرق کشور شد برگزاری نشست مشترک هیئت‌رئیسه دانشگاه‌های آستان قدس رضوی باهدف تقویت تعاملات راهبردی جلوه ویژه حضور کاروان سفیر نور با پرچم امام رضا (ع) در دبیرستان حضرت معصومه (س) طبس مهدالرضا (ع) و پیش‌دبستانی شکوفه‌های رضوی طبس میزبان پرسنل فرماندهی انتظامی طبس شد کتاب «رفتار پیامبر با کودکان و نوجوانان»؛  بررسی الگوهای رفتاری مناسب برای والدین و مربیان  برگزاری محفل خانوادگی «نَفَس عمیق» در مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی کسب عنوان «نشریه علمی‌پژوهشی» توسط پژوهش‌نامه مطالعات اسنادی و آرشیوی اهدای مجموعه کتابی با محوریت "جنایات القاعده و داعش" توسط عتبه حسینی به کتابخانه رضوی حرم رضوی، کلید فهم مکتب هنر رضوی است چهارمین گردهمایی دبیران کانون‌های تخصصی قرآن کریم برگزار شد تقدیر از دامپزشکان شرکت صنایع دامپروری و لبنی رضوی  پیشتازی شرکت کشاورزی رضوی در تولید بذر پنبه‌های «خورشید» و «ورامین» آثار استاد فرشچیان تجلی‌بخش هنر متعهد شیعی است
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

برای نمایش آرشیو پخش زنده کلیک کنید
پویش ها