کد خبر : ۳۴۵۴۴۰
۱۰:۳۳

۱۴۰۲/۰۶/۰۷
حجت الاسلام‌والمسلمین مروی در دیدار جمعی از آزادگان استان خراسان رضوی:

روایتگری آزادگان، یک رسالت و از مصادیق تعظیم شعائر الهی است

تولیت آستان قدس رضوی روایتگری آزادگان از دوران دفاع مقدس و اسارت را یک رسالت بر دوش آن‎ها و از مصادیق تعظیم شعائر الهی دانست و گفت: بیان وقایع آن ایام در بردارنده تجربیات تاریخی ملت ایران و موجب رشد و تکامل جامعه است.

به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار جمعی از آزادگان شاخص استان خراسان رضوی که در حرم مطهر امام رضا(ع) انجام شد، با بیان اینکه استقلال، امنیت و عزت کشور مرهون فداکاری جانبازان، آزادگان و شهداست، ابراز کرد: شهیدان به درجه رفیع شهادت رسیدند، اما آزادگان علاوه بر اجر شهیدان، اجر سال‌های تحمل شکنجه و رنج اسارت را نیز دارند.
تولیت آستان قدس رضوی ضمن قرائت آیه شریفه «إِنَّ الَّذينَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَيهِمُ المَلائِكَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتي كُنتُم توعَدونَ»، ابراز کرد: طبق این آیه شریفه تنها ایمان آوردن کفایت نمی‌کند و باید در مسیر الهی استقامت و ایستادگی کرد؛ بسیاری از فعالان دوران انقلاب و دفاع مقدس بودند اما نتوانستند در مسیر ارزش‌های الهی و آرمان‌های انقلاب اسلامی ثابت قدم بمانند.
وی با اشاره به انحراف خواص در صدر اسلام همچون طلحه و زبیر، عنوان کرد: دنیا پرستی و حب دنیا از عواملی بود که در صدر اسلام موجب انحراف تعدادی از اصحاب پیامبر(ص) همچون طلحه و زبیر شد؛ دنیا پرستی آنچنان در آنان رخنه کرد که در برابر ولی خدا و باطن دین یعنی امیرالمومنین علی(ع) ایستادند؛ لذا ایستادگی بر آرمان‌ها و اهداف الهی انقلاب اسلامی بسیار حائز اهمیت است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بخش قابل توجهی از قرآن کریم مشتمل بر قصص است، به اهمیت روایتگری وقایع انقلاب و دوران دفاع مقدس اشاره و تصریح کرد: حدود یک سوم قرآن کریم که کتاب هدایت بشریت برای تمام اعصار بوده، شامل قصص و داستان‌های اقوام پیشین و گذشتگان است و این امر نشان از اهمیت بیان سرگذشت گذشتگان برای تفکر، عبرت، جلوگیری از انحرافات و آگاهی مردم دارد.
وی افزود: باید با تأسی از خداوند متعال در قرآن کریم، تاریخ و وقایع دوران انقلاب و دفاع مقدس را برای جامعه به ویژه نسل جوان بیان و روایت کرد، زیرا وقایع آن ایام در بردارنده تجربیات تاریخی ملت ایران و موجب رشد و تکامل انسان است و در این مسیر باید از همه ابزارهای هنری، دانشی و پژوهشی استفاده کرد.
تولیت آستان قدس رضوی بیان وقایع دوران انقلاب و دفاع مقدس را یک وظیفه شرعی و دینی بر دوش تمام آگاهان به تاریخ آن دوران دانست و خاطرنشان کرد: روایتگری وقایع دوران دفاع مقدس یکی از مصادیق تعظیم شعائر الهی به شمار می‌رود، زیرا موجب جهت‌گیری صحیح، هدایتگری، تربیت، معرفت و ایمان افزایی جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت حرم مطهر رضوی برای معرفی کتاب، فیلم و روایتگری رزمندگان، آزادگان و خانواده شهدا حداکثر استفاده را ببریم و به صورت مستمر این روایتگری را در حرم مطهر متناسب با مناسبت‌ها و اقتضائات حرم مطهر داشته باشیم، زیرا این امر خود ترویج مکتب امام رضا(ع) و امام شناسی است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی همچنین نسبت به روشنگری ابعاد جنایات منافقین تأکید و تصریح کرد: ماهیت پلید و ابعاد جنایات منافقین باید برای جامعه تبیین شود؛ خبیث تر از صدام و حزب بعث عراق جریان منافقین است که به دشمنان کشور خود علیه ملت خود برای اشغال میهن‌شان کمک کردند، چنین خیانتی شاید در تاریخ جهان بی‌سابقه باشد.
وی ابراز کرد: هر انسان باشرافتی ولو اینکه بی‌دین باشد، اگر از جنایات و اقدامات جریان منافقین مطلع گردد قطعا آن‌ها را لعن خواهد کرد؛ همانگونه که فردی همچون اردشیر زاهدی نیز علیه منافقین سخن می‌گوید و این‌ها باید برای مردم بیان شود.
وی در ادامه با تأکید نسبت به اهمیت جهاد تبیین، به راهبرد دشمن در ضربه به نقاط قوت کشور اشاره و عنوان کرد: افتخاراتی که در دوران جنگ تحمیلی حاصل شد در تاریخ ایران بی‌سابقه است، دفاع مقدس تنها جنگي بود كه حتی یک وجب از خاك ايران جدا نشد، حضور منطقه‌ای ایران و فناوری هسته‌ای از دیگر نقاط قوت کشور ماست؛ اما متأسفانه نتوانسته‌ایم این افتخارات را به خوبی منتقل کنیم؛ در مقابل دشمن با ابزار رسانه‌ای و جعل و دروغ پراکنی در صدد تبدیل نقاط قوت ما به ضعف است؛ از این رو رهبر معظم انقلاب نسبت به جهاد تبیین تأکید دارند.
تولیت آستان قدس رضوی در پایان با اشاره به اهتمام ویژه رهبر معظم انقلاب نسبت به دیدار، تکریم و توجه به خانواده معظم شهدا، ابراز کرد: باید از این سیره رهبر معظم انقلاب بیاموزیم و آن را سرلوحه قرار دهیم، لذا آستان قدس رضوی توجه به آزادگان و خانواده معظم شهدا را وظیفه خود می‌داند.
گفتنی است، پیش از سخنان تولیت آستان قدس رضوی و در ابتدای این دیدار تعدادی از آزادگان سرفراز کشورمان به بیان خاطرات سال‌های اسارت و بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.


گزارش خطا

ارسال نظرات
  • پیشنهاد سردبیر
  • آخرین اخبار
غبارروبی و گلباران مزار شهدای آرمیده در آستان حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) تقدیر معاونت های بنیاد بهره وری موقوفات از یگان حفاظت آستان قدس رضوی ارتقای جایگاه زیارتگاه شهید مدرس به سطح مدیریت «مدرسه فلسفی سبزوار، از شکوفایی تا افول؛ واکاوی علل و پیامدها» منتشر شد نگهداری از 50 هزار تمبر تاریخی در موزه ملی ملک بررسی ابعاد مختلف اثرگذاری سانحه در زندگی مردم در همایش «رشد پس از سانحه»  برگزاری دوره آموزش و توانمندسازی مشاوران و مدیران مدارس   پرداخت شخصیت‌های عمیق در داستان، کلید ارتباط با مخاطب است برگزاری کارگاه آموزشی با محوریت «علم سندشناسی» در جوار حرم رضوی زن در آینه شیءانگاری؛ نگاهی به افول اخلاقی غرب و تلاش آمریکا برای بازگرداندن عفاف دموکراسی لیبرال آمریکا در ارتقای منزلت زن، شکست‌خورده است برپایی ایستگاه «کافه گفت‌وگو» ویژه نوجوانان در میقات الرضا (ع)  ویژه‌برنامه «پلیس مهربان» در زیارتگاه شهید مدرس برگزار شد برگزاری نشست شورای شهر کاشمر با مدیرعامل مؤسسه حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) و زیارتگاه شهید مدرس  آموزش بهداشت و تغذیه سالمندی ویژه بانوان در زیارتگاه شهید مدرس (ره)  کمان‌دار نوجوان دبیرستان امام رضا (ع)، رتبه سوم مسابقات تیراندازی شرق کشور شد برگزاری نشست مشترک هیئت‌رئیسه دانشگاه‌های آستان قدس رضوی باهدف تقویت تعاملات راهبردی جلوه ویژه حضور کاروان سفیر نور با پرچم امام رضا (ع) در دبیرستان حضرت معصومه (س) طبس مهدالرضا (ع) و پیش‌دبستانی شکوفه‌های رضوی طبس میزبان پرسنل فرماندهی انتظامی طبس شد کتاب «رفتار پیامبر با کودکان و نوجوانان»؛  بررسی الگوهای رفتاری مناسب برای والدین و مربیان  برگزاری محفل خانوادگی «نَفَس عمیق» در مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

برای نمایش آرشیو پخش زنده کلیک کنید
پویش ها