کد خبر : ۳۶۹۳۲۲
۱۱:۵۸

۱۴۰۴/۰۳/۱۱

مشارکت مردمی ستون اصلی خادم‌یاری رضوی است

مشارکت مردمی ستون اصلی خادم‌یاری رضوی است
رئیس مرکز خادم‌یاری و کانون‌های خدمت رضوی کشور با بیان اینکه مدل فعالیت خادم‌یاران، مردم پایه و بوم‌محور است، گفت: ساختار کانون‌های خدمت رضوی باهدف تسهیل زیارت و خدمت به محرومان در سراسر کشور توسعه‌یافته است.

به گزارش آستان نیوز، احمد میرزاده رئیس مرکز خادم‌یاری و کانون‌های خدمت رضوی کشور در دیدار با استاندار کرمانشاه، با قدردانی از حمایت‌های دستگاه‌های اجرایی استان به‌ویژه نماینده ولی‌فقیه در استان و استانداری از شبکه خادم‌یاری، اظهار داشت: ایده گسترش خدمت به آستان قدس از سال ۱۳۹۵ با الگویی نوین تحت عنوان «خادم و مخدوم» شکل گرفت.

میرزاده گفت: پیش‌ازاین، خدمت به آستان صرفاً در داخل حرم رضوی معنا داشت، اما اکنون هر فردی می‌تواند در شهر و دیار خود با نام امام رضا (ع) منشأ خدمت باشد. این مدل خادم‌یاری در سراسر کشور جاری است و بر اساس سامانه‌ای متمرکز، فعالیت خادم‌یاران به‌صورت منظم ثبت و ارزیابی می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر بیش از ۱۶۰ هزار نفر خادم‌یار در کشور فعالیت دارند که به‌صورت هفتگی یا ماهانه در چارچوب ۱۴۰ مصداق خدمتی، خدمات متنوعی ارائه می‌دهند.

رئیس مرکز خادم‌یاری با اشاره به گستره فعالیت کانون‌های خدمت گفت: این کانون‌ها ابتدا با محوریت تسهیل زیارت و کمک به محرومان شکل گرفتند، اما باتوجه‌به دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب و تولیت آستان، ورود به حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و تخصصی نیز در دستور کار قرار گرفت.

وی به برنامه‌های ویژه در حوزه خانواده، تسهیل ازدواج، جوانی جمعیت، جهیزیه، آزادسازی زندانیان، دارالقرآن‌ها، مشاوره و مددکاری اجتماعی، کتاب‌خوانی و ایثار اشاره کرد و افزود: هر فرد متناسب با تخصص خود می‌تواند در یکی از این عرصه‌ها فعال باشد.

میرزاده با تأکید بر مردمی‌بودن ساختار خادم‌یاری رضوی، تصریح کرد: آستان قدس در استان‌ها ساختار اداری گسترده‌ای ندارد. در هر استان تنها یک نیروی رسمی حضور دارد و سایر اعضا به‌صورت افتخاری فعالیت می‌کنند. این الگو بر پایه مشارکت‌های بومی و منطقه‌ای طراحی شده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های انسانی و مردمی کرمانشاه در حوزه خادم‌یاری، پیشنهاد داد: در صورت صلاحدید، این شبکه اجتماعی گسترده به‌عنوان عضوی از شورای فرهنگ عمومی استان معرفی شود تا بتواند در جهت اهداف فرهنگی و اجتماعی استان نقش‌آفرینی بیشتری داشته باشد.

میرزاده در بخش دیگری از سخنان خود، خواستار توجه به نام‌ونشان امام رضا (ع) در فضای شهری استان کرمانشاه شد و افزود: به‌رغم نقش‌برجسته این استان در مسیر تردد زائران، هنوز معبری به نام امام رضا (ع) نام‌گذاری نشده که اگر مورد موافقت قرار گیرد، می‌تواند منشأ خیروبرکت باشد.

رئیس مرکز خادم‌یاری در پایان با اشاره به تجربه موفق احداث ۲۴ مجتمع خدماتی بین‌راهی برای زائران در استان‌های مختلف کشور، گفت: در صورت همکاری و مشارکت استانداری کرمانشاه، این ظرفیت نیز می‌تواند در استان ایجاد و توسعه یابد، همان‌گونه که در استان‌های سیستان و بلوچستان و ایلام در حال اجراست.

انتهای پیام/


گزارش خطا

ارسال نظرات
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها