کد خبر : ۳۷۱۲۷۱
۰۰:۱۷

۱۴۰۴/۰۵/۰۲

طنین نوای قرآن و عزاداری حسینی در مسجد تاریخی قورتان ورزنه

دبیر کانون‌های خدمت رضوی شهرستان ورزنه از احیای مسجد تاریخی قورتان با برگزاری مراسم جزءخوانی قرآن و عزاداری ماه محرم توسط بانوان خادم‌یار خبر داد.

محمدعلی حیدری‌نیا دبیر کانون‌های خدمت رضوی شهرستان ورزنه از توابع استان اصفهان در گفت‌وگو با آستان نیوز اظهار داشت: ارگ تاریخی قورتان با قدمتی چندصدساله پس از ارگ بم، دومین ارگ بزرگ ایران به شمار می‌رود که درون این ارگ، دو مسجد تاریخی در طبقات بالا و پایین با معماری منحصربه‌فرد قرار دارد و روزگاری محل برگزاری آیین‌های عبادی و مذهبی مردم روستا بوده است.

وی افزود: با مهاجرت تدریجی ساکنان به خارج از قلعه و ساخت مساجد جدید، مسجد تاریخی قورتان به‌مرور زمان به فراموشی سپرده شد، اما بانوان خادم‌یار رضوی شهرستان ورزنه با برگزاری مراسم دینی و قرآنی، این مسجد را دوباره احیا کردند.

حیدری‌نیا تصریح کرد: با آغاز ماه محرم، جلسات جزء خوانی قرآن کریم در مسجد پایین قورتان به همت بانوان خادم‌یار برگزار شد که با استقبال گسترده بانوان روستا مواجه بوده و روزانه بیش از ۵۰ نفر در این جلسات حضور داشتند.

دبیر کانون‌های خدمت رضوی شهرستان ورزنه گفت: در کنار قرائت قرآن، مراسم سخنرانی و روضه‌خوانی توسط بانوان مبلغ برگزار شد که حال‌وهوای معنوی خاصی در مسجد ایجاد کرد.

وی بیان داشت: این فعالیت‌ها سبب شد نوای قرآن و ذکر مصائب امام حسین (ع) بار دیگر در این بنای تاریخی طنین‌انداز شود و مسجد به محلی برای عبادت مؤمنان تبدیل شود.

حیدری‌نیا در پایان خاطرنشان کرد: به طور میانگین روزانه هشت خادم‌یار مسئول انجام امور نظافت، آماده‌سازی و پذیرایی عزاداران حسینی در مسجد قورتان بودند و هزینه اجرای این برنامه‌ها در طول ماه محرم حدود پنج میلیون تومان برآورد شده است.

انتهای پیام/


گزارش خطا

ارسال نظرات
  • پیشنهاد سردبیر
  • آخرین اخبار
رونمایی از قدیمی‌ترین مجله پست و تلگراف ایران در کتابخانه رضوی  «خانوم ماه»؛ روایتی عاشقانه از همسری که ماهِ زندگی شهید شد اکران مستند «خادم الرضا(ع)»؛ روایتی ناب از پیوند هنرمندانه استاد فرشچیان و حریم رضوی تقدیر مدیرعامل شرکت کشاورزی رضوی از فرمانده یگان حفاظت  آستان قدس رضوی در مشهد  تحول در الگوهای فرهنگی؛ مهم‌ترین رکن کنشگری اجتماعی دانشگاه‌های مأموریت‌ گرا پیگیری جدی مسائل کنسولی و افزایش سقف جذب دانشجویان خارجی  تأکید بر توسعه «وقف علمی» با محوریت دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) همایش «رشد پس از سانحه» در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) برگزار می‌شود دیدار مشترک گروه‌های اقتصاد مؤسسه امام خمینی (ره) و دانشگاه علوم اسلامی رضوی صحن عتیق؛ نماد پیوند تاریخ و فرهنگ در مشهد شاعر عشایر 72 ساله خراسان جنوبی، آثارش را به کتابخانه رضوی اهدا کرد دیدار مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس با فرمانده هنگ مرزی و فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان سرخس تقدیر مدیران صنایع غذایی رضوی و دامپروری و لبنی رضوی از یگان حفاظت آستان قدس آشنایی بانوان کاشمری با شیوه‌های عملی و کاربردی اجرای امر به معروف و نهی از منکر با دعای امام رضا (ع) قوت قلب گرفتیم و مدال جهانی را کسب کردیم حضور در حرم مطهر امام رضا (ع)، برای ما قوت قلب و انگیزه‌ای مضاعف است نشست تخصصی «جهان داستان، جهان اغراق» با حضور داوود امیریان برگزار می‌شود نشست تخصصی «عصر طنز» با حضور دکتر اسماعیل امینی در مشهد برگزار می‌شود رنگ و بوی روستا و عشایر در نفایس کتابخانه و موزه ملی ملک نشست تخصصی «ابعاد پنهان افول آمریکا؛ جایگاه زن میان انسانیت و شی‌انگاری» برگزار می‌شود حضور پرسنل فرماندهی انتظامی طبس در دبستان شکوفه‌های رضوی
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

برای نمایش آرشیو پخش زنده کلیک کنید
پویش ها