کد خبر : ۷۰۱۳۳۶
۱۳:۳۱

۱۴۰۴/۰۸/۲۴

ایجاد دسترسی مستقیم به سرویس‌های بهداشتی مجتمع‌های کوثر و غدیر از داخل حرم مطهر رضوی

ایجاد دسترسی مستقیم به سرویس‌های بهداشتی مجتمع‌های کوثر و غدیر از داخل حرم مطهر رضوی
به همت سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی، عملیات بهسازی و ایجاد دسترسی مستقیم به سرویس‌های بهداشتی مجتمع‌های تجاری خدماتی کوثر و غدیر، از داخل حرم مطهر رضوی، آغاز شد.

به گزارش آستان نیوز، مجتمع‌های تجاری، خدماتی و بهداشتی کوثر و غدیر، باهدف ارتقای سرویس‌های بهداشتی و رفاه زائران، در خارج از حرم مطهر رضوی و در نزدیک‌ترین نقطه به آن احداث و در سال ۱۳۸۵ به بهره‌برداری رسیدند.

این مجموعه‌ها علاوه بر وضوخانه و سرویس‌های بهداشتی، واحد‌های تجاری نیز دارند تا زائران بتوانند سوغات خود را در فاصله‌ای کوتاه از حرم، تهیه کنند.

حالا نیز باهدف تسهیل استفاده زائران از امکانات رفاهی و کاهش نیاز به خروج از محدوده حرم مطهر امام رضا (ع)، عملیات بازسازی و ایجاد دسترسی مستقیم به سرویس‌های بهداشتی و وضوخانه‌های مجتمع‌های تجاری خدماتی کوثر و غدیر از داخل صحن‌های کوثر و غدیر به همت سازمان عمران و نگهداری رضوی، آغاز شد.

این اقدام به‌ویژه در ایام پر ازدحام مانند ایام عزاداری، مراسم اعتکاف و دیگر مناسبت‌های ویژه، مانع از ایجاد مشکلاتی همچون ورود و خروج مجدد به حرم، عدم امکان ورود مجدد به حرم پس از خروج در ایام پر ازدحام، خواهد شد.

ارتقای امکانات و رفع نقاط ضعف موجود

در این طرح، علاوه بر ایجاد مسیر‌های دسترسی جدید، نواقص موجود در سرویس‌های بهداشتی برطرف خواهد شد.

برای نخستین‌بار، سرویس‌های ویژه معلولان در هر دو مجموعه پیش‌بینی شده است؛ به‌گونه‌ای که ۱۲ چشمه سرویس بهداشتی مخصوص معلولان در مجتمع کوثر و ۱۶ چشمه در مجتمع غدیر، احداث می‌شود.

ظرفیت سرویس‌های بهداشتی ایرانی نیز افزایش چشمگیری خواهد داشت؛ به‌طوری‌که در مجتمع کوثر، از ۶۰ به ۱۲۰ چشمه و در مجتمع غدیر، از ۷۲ به ۱۰۸ چشمه، افزایش پیدا خواهد کرد.

همچنین تعداد روشویی‌ها در مجتمع کوثر، از ۲۱۶ به ۲۵۶ و در غدیر از ۲۰۰ به ۲۲۶ عدد، افزایش می‌یابد.

از دیگر اقدامات، پیش‌بینی دو اتاق مادر و کودک در هر یک از مجتمع‌های کوثر و غدیر است تا والدین بتوانند در محیطی مناسب، به نیاز‌های خردسالان، رسیدگی کنند.

اصلاح کامل طبقه منفی یک

عملیات بازسازی فعلاً شامل سرویس‌های بهداشتی طبقه منفی یک این دو مجتمع خواهد بود و در طول اجرای پروژه، سرویس‌های بهداشتی طبقه منفی دو همچنان فعال خواهند ماند تا وقفه‌ای در خدمات‌رسانی، ایجاد نشود.

عملیات بازسازی در طبقه منفی یک شامل تخریب کامل ابنیه موجود و اجرای مجدد زیرساخت‌ها، شامل بهسازی سیستم هوارسانی، مسیر‌های کانال هوا، لوله‌کشی فاضلاب، تأسیسات مکانیکی و برقی و همچنین نوسازی کامل نمای داخلی، خواهد بود.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، اجرای کامل این عملیات، حدود ۱۲ ماه، به طول خواهد انجامید.


گزارش خطا

ارسال نظرات
  • پیشنهاد سردبیر
  • آخرین اخبار
۴۰ سال نوکری و خدمت به اهل بیت (ع)؛ روایت پیرغلام مشهد بازدید معاونان کشیک‌های حرم مطهر رضوی از رواق خدمت مرکز نمایشگاه‌های آستان قدس رضوی بازدید شورای معاونین حوزه علمیه خراسان رضوی از نمایشگاه «رواق خدمت» برگزاری نشست هم‌اندیشی شاعران آئینی با حضور پیر غلامان حسینی در حرم رضوی شب‌شعر «در ساحت خورشید» میزبان پیر غلامان حسینی شد برگزاری محفل روضه‌خوانی پیر غلامان حسینی در حرم مطهر رضوی آشنایی نوجوانان با مهارت‌های دانش‌بنیان بومی مکتب سیدالشهدا (ع) پیام جهانی دارد نقش مهم اجلاس پیر غلامان در گسترش فرهنگ عاشورایی آئین گرامیداشت چهاردهمین سالگرد شهید طهرانی‌مقدم در حرم امام رضا (ع) برگزار شد آیین اختتامیه بیست و دومین اجلاسیه پیرغلامان و خادمان حسینی در حرم رضوی برگزار شد تمرکز منطقه آزاد سرخس بر توسعه لجستیک انتشار کتاب «دلبافته‌ها»؛ روایت هنر فرش ایرانی کتاب «خانوم ماه» به چاپ نوزدهم رسید دانشگاه امام رضا (ع) پیشرو در اجرای طرح «جهاد علمی» برای پیوند صنعت و دانشگاه/ تأکید بر فرصت‌های مطالعاتی دکترا و آغاز همکاری ساختاری با طرح جهاد علمی بازدید اساتید دانشگاه فردوسی از موزه و مرکز نمایشگاه‌های آستان قدس رضوی طرح تعالی خانواده رضوی آغاز شد جمعی از بانوان فرهیخته روسی با فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی باغ خاتون آشنا شدند مداح واقعی کسی است که حقیقت تاریخ را منعکس کند زنان در طول تاریخ پرچم‌داران ولایت‌مداری و یاور دین بوده‌اند زن، بنیان‌گذار اندیشه و راوی حقیقت در مسیر جهاد تبیین است
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها