کد خبر : ۷۰۱۸۲۰
۱۰:۰۵

۱۴۰۴/۰۹/۰۶
گردهمایی «اهالی کتاب، قلم و دانایی» در جوار حرم رضوی

لزوم انتقال معارف اهل‌بیت (ع) به زبان روز

لزوم انتقال معارف اهل‌بیت (ع) به زبان روز
به مناسبت گرامیداشت هفته کتاب و کتاب‌خوانی، گردهمایی «اهالی کتاب، قلم و دانایی»، در جوار حرم مطهر رضوی، برگزار شد.

به گزارش آستان نیوز، این گردهمایی با همکاری مشترک سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و انتشارات به نشر، اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی و مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه شرق کشور با حضور دکتر عبدالحمید طالبی رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و جمعی از رؤسا، مدیران، کتابداران و فعالان فرهنگی استان خراسان رضوی و همچنین مجموعه آستان قدس رضوی، صبح روز سه‌شنبه، ۲۷ آبان‌ماه ۱۴۰۴، از ساعت ۸:۳۰، در تالار شیخ طبرسی (ره) ساختمان سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی برگزار شد.

تأکید بر جایگاه رفیع کتاب در تعالیم دینی

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در این نشست، با تأکید بر جایگاه رفیع کتاب در تعالیم دینی، گفت: کتاب در تعالیم اسلامی آنقدر جایگاه رفیعی دارد که معجزه آخرین پیامبر از جنس کتاب است و اولین آیات قرآن در ستایش قلم و علم نازل شده است.

عبدالحمید طالبی، با اشاره به فرمایش امیرالمؤمنین (ع) مبنی بر «الکتب بساتین العلماء» (کتاب‌ها باغ‌های دانشمندان هستند)، از همه مسئولان و مردم خواست تا با ایجاد کتابخانه در خانه‌ها، سراسر کشور را به استان بزرگی از علم و دانش تبدیل کنند.

وی با اشاره به تأکید‌های مکرر تولیت آستان قدس رضوی بر لزوم انجام کار فرهنگی، علمی و پژوهشی در این نهاد بر لزوم انتقال معارف اهل‌بیت (ع) به زبان روز اشاره کرد و افزود: باید از قالب‌های مختلف مانند داستان، رمان و کتاب‌های صوتی برای انتقال مفاهیم استفاده کنیم.

حفظ میراث کهن اسلامی و فراقومی بودن کتابخانه آستان قدس رضوی

طالبی، ادامه داد: گنجینه نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی امروز مایه افتخار ایران اسلامی و جهان اسلام است و در آن نسخ خطی اهدایی از مقام معظم رهبری، هم چنین شیعیان و اهل‌سنت از جمله ۷۷ نسخه خطی از لاهور پاکستان، وجود دارد.

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، همچنین با تجلیل از مقام معظم رهبری به‌عنوان بزرگ‌ترین مروج کتاب و کتاب‌خوانی، خاطره‌ای از مطالعه کتاب توسط ایشان در اوقات فراغت نقل کرد و گفت: این توجه، مسئولیت ما را در قبال ترویج کتاب سنگین‌تر می‌کند.

وی با اشاره به پیشینه درخشان خراسان در تولید علم و دانش، بر لزوم معرفی بهتر این استان تأکید کرد و یادآور شد: باید مدیران و فرهنگیان برای معرفی خراسان در سه بعد معرفی آثار، معرفی شخصیت‌های علمی و معرفی درس‌گفتار‌ها و احادیث اهل بیت (ع) با زبانی متناسب با فهم مخاطب گام بردارند.

تأثیر تقریظ رهبر انقلاب در ترویج کتاب‌خوانی

مدیرعامل انتشارات به نشر، نیز در این گردهمایی با اشاره به نقش بی‌بدیل مقام معظم رهبری در ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی، اظهار کرد: احیای سنت تقریظ نویسی توسط مقام معظم رهبری، سهم عمده‌ای در گسترش مطالعه در کشور داشته است. تاکنون ۹۰ اثر در کشور به تقریظ مقام معظم رهبری رسیده است. ۲۸ آبان نیز شاهد رونمایی از تقریظ معظم له بر کتاب «خانوم ماه» از انتشارات به نشر در تالار وحدت تهران خواهیم بود.

مسعود فرزانه، در ادامه به تشریح مهم‌ترین برنامه‌ها و دستاورد‌های انتشارات پرداخت و با اشاره به اجرای دومین رویداد «آفتاب مهربانی» با حمایت تولیت آستان قدس رضوی، گفت: این رویداد با هزینه ۳۰ میلیارد ریال، ۱۶۰ کتابخانه در مناطق محروم خراسان رضوی را از ۵۵ هزار جلد کتاب با رعایت تنوع موضوعی و مخاطب بهره‌مند کرد. این طرح با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با هدف افزایش مهارت‌های زندگی انجام شد.

مدیرعامل به نشر، از آغاز برگزاری نشست‌های «باب الکتاب» در فروشگاه باب‌الجواد این انتشارات خبر داد و افزود: این نشست‌ها هم‌زمان با هفته کتاب باهدف ترویج مطالعه، معرفی کتاب‌های اهل‌بیتی و ایجاد پاتوق‌های کتاب‌محور در کنار حرم مطهر و پیوند زیارت با کتاب طراحی شده است. اولین نشست این طرح به بررسی کتاب «مناظرات امام رضا (ع)» اثر آیت‌الله سبحانی اختصاص داشت.

وی از انتشار کتاب «قرار با خورشید» شامل ۲۰ روایت از نویسندگان تراز اول کشور از مواجهه با امام رضا (ع) خبر داد و گفت: این اثر که برای اولین بار با نگاهی جدید به امر زیارت پرداخته، تاکنون به چاپ هفدهم رسیده و در دهه کرامت سال آینده، آثار جدیدی با محوریت موضوعات رضوی نیز منتشر خواهد شد.

«قصه ما مثل شد» در باشگاه کتاب‌های میلیونی

فرزانه، در ادامه به موفقیت کتاب «قصه ما مثل شد» اثر محمد میر کیانی اشاره کرد و گفت: این کتاب که از سال ۱۳۸۴ توسط به‌نشر منتشر شده، با بیش از ۳۰۰ نوبت تجدیدچاپ، به باشگاه کتاب‌های میلیونی پیوسته و به اثری کلاسیک، تبدیل شده است، پخش نمایشی آن از شبکه‌های استانی و بین‌المللی و اخیراً رونمایی در باغ کتاب تهران از دیگر برنامه‌های این اثر بوده است.

مدیرعامل به نشر، ادامه داد: ترجمه معکوس آثار به‌ویژه کتاب‌های کودک به زبان‌های زنده دنیا، واگذاری امتیاز آثار ادبیات دینی به آژانس‌های ادبی معتبر، خرید امتیاز ترجمه آثار خارجی و انتشار آن به فارسی و حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب از جمله محور‌های فعالیت این انتشارات در عرصه بین‌المللی است.

تولید ۶۲۰ عنوان کتاب در انتشارات به‌نشر

وی از انتشار ۶۲۰ عنوان کتاب در سال گذشته خبر داد و گفت: ۵۰۰ عنوان از این آثار، تجدیدچاپ شده است که نشان از گردش اقتصادی و رونق نشر دارد. سال جاری با عنایت امام رضا (ع) ۷۰۰ عنوان کتاب منتشر خواهد شد که ۶۰۰ عنوان آن تجدید چاپ و ۱۰۰ عنوان نیز چاپ نخست است.

فرزانه، در پایان به راه‌اندازی و به‌روزرسانی فروشگاه‌های کتاب در حرم مطهر رضوی از جمله صحن غدیر و کتابخانه آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته نزدیک به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار کتاب و محصول فرهنگی در این فروشگاه‌ها عرضه شده است.


گزارش خطا

ارسال نظرات
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها