کد خبر : ۷۰۱۹۶۰
۱۸:۰۶

۱۴۰۴/۰۹/۱۲
گزارشی از گردهمایی فعالان مواکب اربعینی در مشهد الرضا(ع)  

نقطه آغاز یک حرکت هوشمندانه و ساختارمند در شبکه خادمیاری رضوی

نقطه آغاز یک حرکت هوشمندانه و ساختارمند در شبکه خادمیاری رضوی
در سایه‌ گنبد طلایی خورشید هشتم، جایی که نسیم صحن‌های رضوی عطر خاک کربلا را با خود دارد، مشهدالرضا(ع) بار دیگر به قلب تپنده‌ خادمیاری ایران بدل شد.  ۱۰۰ موکب‌دار برگزیده؛ همان‌هایی که در گرمای پنجاه درجه‌ مسیرهای منتهی به مرزهای کشور عراق در ایام اربعین حسینی به ویژه مرز مهران و در تراکم میلیونی مسیر نجف تا کربلا، شب را به روز گره زدند و تمام همتشان را به کار گرفتند تا زائر اباعبدالله الحسین(ع) حتی یک لحظه احساس غربت نکند؛ امروز نه برای تقدیر، که برای دریافت یک مأموریت تاریخی به حرم امام رئوف دعوت شده بودند.

این همایش، بیش از آنکه یک مراسم تقدیر باشد، فرصتی برای هم افزایی و هم اندیشی بود که قرار است از اربعین ۱۴۰۵ به بعد، هر موکب و چادر، هر خدمت، هر چراغ و هر پرچم موکب خادمیاری ایرانی را با مهر «ایمنی رضوی» و «حفظ جان زائر» امضا کند.  

احمد میرزاده، مدیر مرکز خادمیاری و کانون‌های خدمت رضوی در آیین تجلیل از فعالین مواکب خادمیاری اربعین حسینی، گفت: این آیین صرفا تجلیل و تقدیر نیست بلکه قرارگاه آغاز یک انقلاب کیفی در تاریخ خدمت‌رسانی اربعین است؛ جایی که عشق، با علم و تدبیر درهم آمیخته تا با تبادل تجربیات و  هم افزایی اربعین سال آینده، نه فقط بزرگ‌ترین، که امن‌ترین و حماسی‌ترین پیاده‌روی تاریخ شود.  

وی افزود: شبکه خادمیاری رضوی وارد فاز جدیدی از خدمت‌رسانی شده است؛ فازی که در آن «جان زائر» بالاترین اولویت و «استاندارد ایمنی رضوی» شرط برپایی هر موکب خواهد بود. ایمنی، بهداشت، سازه مقاوم، مدیریت بحران و مسیرهای خروج اضطراری، از این پس بخشی از هویت موکب رضوی خواهد بود.

مدیر مرکز خادمیاری و کانون‌های خدمت رضوی با اشاره به تجربه اربعین ۱۴۰۴ گفت: در مرز مهران شاهد تراکم بی‌سابقه‌ای بودیم. استان‌های مسیر باید از همین امروز آماده شوند؛ زیرساخت اسکان، تغذیه و خدمات بین‌راهی را تقویت کنند. الگوی موکب‌های اربعین باید به تمام جاده‌های کشور گسترش یابد تا هر مسافری در هر نقطه از ایران، خدمت خادمیاران امام رضا(ع) را حس کند.

وی بیان داشت: این همایش آغاز یک انقلاب کیفی در خدمت‌رسانی اربعین است. ما 100 موکب‌دار برتر را به مشهد دعوت کردیم تا به عنوان سفیران این تحول به استان‌هایشان برگردند و پیام را برسانند.

میرزاده تأکید کرد: این همایش نقطه آغاز یک حرکت هوشمندانه و ساختارمند در شبکه خادمیاری رضوی است. ما به دنبال آن هستیم که تا اربعین ۱۴۰۵، استانداردهای خدمت‌رسانی موکب‌های ایرانی را به سطحی برسانیم که نه تنها در عراق، بلکه در تمام مسیرهای منتهی به مرزهای کشور، الگویی بی‌بدیل و قابل ارائه به جهان تشیع باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه اربعین حسینی بزرگ‌ترین تمرین تشکیلاتی جهان تشیع است، افزود: تمرین کار گروهی، واگذاری نقش، هویت‌بخشی به افراد و رشد انسان در دل میدان عمل است. از ایستگاه خوش‌آمدگویی در ورودی شهر تا بخش پذیرش، اسکان، تغذیه، فرهنگی، درمانی و حتی خروج زائر، همه و همه بر پایه تشکیلات محوری پیش می‌رود و خروجی نهایی آن تربیت انسان‌هایی است که در این مسیر رشد می‌کنند، تجربه می‌اندوزند و می‌توانند همین مدل را در تمام عرصه‌های زندگی و خدمت پیاده کنند.
میرزاده همچنین  با اشاره به سامانه جامع مخاطبین مرکز خادمیاری افزود:  ما در باشگاه مخاطبین چهار شاخص اصلی داریم و خدمات اربعین را دیگر محدود به خادمیاران نکرده‌ایم؛ هر کسی که دلش برای حسین(ع) می‌تپد، هر بانویی، هر دانشجویی، هر استاد دانشگاهی، هر صنعتگری می‌تواند در این زنجیره عظیم خدمت قرار بگیرد. 
وی تصریح کرد: فرصت‌های تخصصی، تعامل مستقیم، ارتباط قبل از اربعین، شماره‌های تماس، مسیرهای مشخص و جلسات هم‌افزایی، همه برای این است که دشمن نتواند این ارتباط عاشقانه را قطع کند.خدمت در گرمای بیش از ۵۰ درجه اربعین کار عاشقانه است.
مدیر مرکز خادمیاری و کانون های خدمت رضوی در پایان با اشاره به سنت ارزشمند زیارت امام رضا(ع) از سوی آستان قدس رضوی تأکید کرد: یکی از زیباترین جلوه‌های تقدیر حضور خادمیاران رضوی در خانه یا محل کارشان است، خادمان حرم با تشریفات کامل به دیدارشان می‌روند و از آن‌ها تجلیل می‌کنند. این مدل تشویق و تکریم، دقیقاً همان چیزی است که باید در تمام عرصه‌های خدمت کشور فراگیر شود تا عشق به خدمت، نسل به نسل منتقل شود.


گزارش خطا

ارسال نظرات
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها