کد خبر : ۷۰۴۹۸۰
۱۲:۰۸

۱۴۰۴/۱۲/۰۷
یادواره «شهیدپژوهی» دختران دانش‌آموزان دبیرستان امام رضا (ع) برگزار شد

مرور درس‌هایی از زندگی شهدا به‌روایت نوجوانان | امروز جبهه عوض شده؛ هر قلم، یک اسلحه است

مرور درس‌هایی از زندگی شهدا به‌روایت نوجوانان | امروز جبهه عوض شده؛ هر قلم، یک اسلحه است
هر کلاس، روایت‌گر یک شهید و میزبان یکی از اعضای خانواده شهدا،بود.گلچینی از سبک زندگی شهدا را در قالب یکی از ساحت‌های تربیتی، روایت کردند.

به گزارش آستان‌نیوز، طرح «شهیدپژوهی» دختران دانش آموز دبیرستان دوره دوم امام رضا(ع) واحد7 با حضور عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و سیدمحمدصادق علی پرست، مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی و معاونین این بنیاد و نیز جمعی از خانواده شهدای امنیت و مدافع سلامت اجرا شد.همه مشارکت‌کنندگان، دانش آموز پایه دهمی بودند. هر کلاس مأمور شده بود، مبتنی بر یک ساحت‌های شش‌گانه تربیتی، برگرفته از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش(عبادی و اخلاقی، زیستی و بدنی، اجتماعی و سیاسی، تربیت اقتصادی و حرفه‌ای و علمی و فن‌آورانه)، روی سبک زندگی شهیدان تحقیق و ماحصل کار خود را در قالب یک اجرای کلاسی برای دوستان همکلاسی‌ ارائه دهد.

اولین کلاس با عنوان «بدون مرز تا خدا»، ساحت تربیت سیاسی را با یادی از مجاهدان عرصه سیاست دیروز تا امروز را مورد تحقیق و مطالعه قرار داده بود. حیات طیبه شهیدان؛ مطهری، رجایی تا رئیسی و سلیمانی.

هانیه دهقانی چفیه بسته بود و از شهدای شاخص حوزه‌های سیاسی و امنیتی بیشتر برای دوستانش تعریف کرد: این تحقیق و ارائه، به پاس امنیت، استقلال و آرامشی است که امروز در سایه فداکاری‌های شهیدان داریم. هر کدام، در یکی از حوزه‌های نیاز آن روز مجاهدت کردند؛ شهید مطهری جلوی انحرافات فکری ایستاد، شهید رجایی، ساده‌زیستی مسئولان را ترویج می‌کرد، گفتمان شهید رئیسی برقراری عدالت اجتماعی بود و سردار سلیمانی برای برقراری امنیت و آزادی در پهنه سرزمین‌های اسلامی، جنگید.

می‌خواهیم از شهدا الگو بگیریم

سردر کلاس دوم «رفاقت تا شهادت» نام گرفته. فرزانه داوری نژاد و زینب وحدانی، دانش آموزان این کلاس هستند که قرار بود ساحت اجتماعی را در زندگی شهیدان جستجو کنند. انتخاب‌شان شهیدان رضازاده و‌ زینال زاده بود که از کودکی دوستی و رفاقت‌شان شروع شده بود و تا آسمان امتداد پیدا کرد. دخترها گفتند: تحقیق کردیم تا از سبک زندگی آن‌ها الگو بگیریم. هر دو لبخند می‌زدند و همه فعالیت‌های جهادی‌شان را گمنام و بی‌منت انجام می‌دادند. دوستی اگر با ایمان عجین شود، رنگ جاودانگی می‌گیرد.‌

فرصتی در میان رفت‌وآمدهای بین کلاسی دست داد و «کافه کتاب» مدرسه هم افتتاح شد. پس از آن، پنج دانش‌آموز هنرمند و خوش‌ذوق، مسابقه کتابخوانی «بخون، فکرکن، بساز» را در قالب نمایش عروسکی اجرا کردند و ضمن دعوت همه به مطالعه، لبخند را روی لب مهمانان نشاندند.

درس حیات شهدا؛ امام‌شناسی و تبعیت بروبچه‌های یکی از کلاس‌ها با عنوان «موقعیت شهید شوشتری»، ماجرای زندگی و رشادت‌های خانواده شهیدان فرج‌الله و نورعلی شوشتری را که پدر و پسری، مشی شهادت را پیمودند، موضوع تحقیق کلاسی قرار دادند.

نتیجه تحقیق بچه‌ها این بود؛ خلوص نیت، شجاعت و مردم‌دوستی و از آن مهم‌تر، ولایت‌پذیری خالصانه و آگاهانه از ویژگی‌های بارز شهیدان شوشتری بود. دفاع از امنیت، به مرزها محدود نمی‌شود، همان‌طور که پدر در دفاع از دشمن خارجی شهید شد و پسر، توفیق دفاع از مردم شهر را عهده‌دار شد.

خواهر شهدای خانواده شوشتری هم روی کار بچه‌ها مهر تأیید زد و گفت: زندگی شهیدان، چند ویژگی بارز دارد، اما شاخص‌ترین خصیصه آن‌ها این است که امام زمان خود را می‌شناسند و گوش به فرمانش هستند تا بیرق اسلام و اهل بیت(ع) را بالا نگه دارند.‌

او با لحنی خواهرانه این دانش‌آموزان کوشا را خطاب قرار داد: دختران عزیزم، توصیه آسمانی شهید سلیمانی را بشنوید؛ برای عاقبت‌به‌خیری، گوش به فرمان ولی فقیه باشید. امام رضا(ع) هم پدرانه هوای شما را دارد.

روایت حق؛ مأموریت امروز ما

کلاس بعدی با دکوری که حکایت از دنیای سینما و هنر داشت، حیات شهید آوینی را در قالب ساحت هنری معرفی می‌کرد. زهرا متحدی، تعریفی از حقیقت را به نثری شیوا روایت کرد. سپس کیانا درودی، روایتگر فرازوفرود زندگی شهید مرتضی آوینی شد. ‌درودی گفت: امروز جبهه عوض شده، هر قلم، یک اسلحه است. مأموریت امروز ما، روایت حق است تا اقوام تحریف‌گر را مغلوب و سرافکنده کنیم.

وصیت‌نامه شهدا را مرور کنید

در کلاسی که نامش «چراغ راه» بود، سارا خان‌سالار و دوستانش، ویژگی‌های شاخص وصیت‌نامه شهدا، به‌ویژه زندگی شهید باکری را در ساحت عبادی مورد تحقیق و بررسی قرار دادند. او توصیه کرد که مرور وصیت‌نامه شهدا، شناخت عمیق‌تری از سبک زندگی به ما می‌دهد. تحقیق خان‌سالار روی کلمات کلیدی وصیت‌نامه‌ها شهدا نشان می‌داد، همه شهیدان روی توکل به خدا و پیروی از ولایت فقیه وحدت کلمه داشتند.

قله نزدیک است

اما کلاس آخر، با نام بامسمای «از کجا تا کجا؛ از وابستگی تا قله‌های پیشرفت» روی ساحت علم و فناوری و پیشرفت‌های کشور متمرکز شدند. آرایش کلاس هم با ذکر فهرستی از موشک‌های پیشرفته که ساخت جوانان نخبه ایرانی است، گویای هدف تحقیق و مداقه آنها بود.

نرجس حسین آبادی شمه‌ای از مجاهدت‌های علمی شهیدان احمدی روشن، مجید شهریاری، داریوش رضایی نژاد و شهید مسعود علی‌محمدی را بازگو کرد. از شهدای پیشرفت گفت؛ از فناوری هسته‌ای و سلول‌های بنیادی گرفته تا طراحی و ساخت ابزار پزشکی و... که حسی از غرور و افتخار و نزدیکی به قله را به هر شنونده‌ای، منتقل می‌کرد.

زبان هنر، نیاز امروز

عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی هم در خاتمه اجرای این طرح پژوهشی، با وام گرفتن از تعبیر بلند شهید آوینی که یکی از دانش آموزان به آن اشاره کرده بود، «پندار ما این است که ما مانده‌ایم و شهدا رفته‌اند، اما حقیقت آن است که زمان ما را با خود برده است و شهدا مانده‌اند.» گفت: پیامبر اکرم(ص) فرمودند: هر عملی سطح بالاتری دارد، به جز شهادت که بالاترین عمل‌هاست. وی افزود: شهیدان همواره از جان و مال و همه داشته‌های دنیوی خود گذشته‌اند تا مردم در آرامش و امنیت زندگی کنند. تا دیروز، فقط جنگ به مرزها ختم می‌شد، اما امروز درگیر جنگ ترکیبی هستیم؛ هم جنگ میدانی با اسلحه گرم در خیابان و هم انتشار روایت‌های ناصحیح، سلب اعتماد از باور‌های ملی و معنوی و تقدس‌زدایی در فضای مجازی. به همین دلیل، در این برهه، زبان هنر، نیاز روز برای تأثیرگذاری است.

طالبی از دختران دانش‌آموز درخواستی کرد: شما آینده‌ساز کشور هستید و چشم امید همه به شماست. بحمدالله خداباور و باایمان هستید، با تحقیق و جستجو سوالات و شبهات خود را مرتفع کنید و خود، روایتگر حقیقت برای سایر نوجوانان باشید. خوب درس بخوانید تا یک گام به سمت قله‌های پیشرفت، بالا برویم.


گزارش خطا

ارسال نظرات
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها