کد خبر : ۷۰۸۶۹۹
۱۱:۳۹

۱۴۰۵/۰۳/۰۱

سیره مدیریتی شهید آیت‌الله رئیسی برگرفته از قرآن و اهل بیت (ع) است

سیره مدیریتی شهید آیت‌الله رئیسی برگرفته از قرآن و اهل بیت (ع) است
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: سبک و سیره مدیریتی شهید رئیسی برگرفته از قرآن و کلام اهل بیت (ع) به ویژه امیرالمومنین علی (ع) بود که این سبک در دیگر ابعاد زندگی این شهید به ویژه در حوزه مدیریتی قابل مشاهده بود.

به گزارش آستان‌نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی شریعتی‌تبار، مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در دومین همایش بین‌المللی الگوی حکمرانی شهید ابراهیم رئیسی که در تالار قدس کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی برگزار شد، به تبیین مبانی قرآنی و علوی در سیره مدیریتی رئیس‌جمهور شهید پرداخت و اظهار کرد: سیرهٔ مدیریتی ایشان برگرفته از قرآن کریم و سیرهٔ معصومین(ع)، به‌ویژه نهج‌البلاغه مولا امیرالمؤمنین(ع) است. چرا که اصولاً سبک مدیریت، عمل و رفتار هر کسی برگرفته از اصول و مبانی فکری، عقیدتی، اخلاقی و باورهایی است که دارد و این سیره در ابعاد دیگر زندگی فرد و به ویژه در حوزه مدیریتی قابل مشاهده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین شریعتی‌تبار با اشاره به برخی ویژگی‌های مطرح شده در قرآن و نهج‌البلاغه، شانزده اصل مدیریت اسلامی که در عملکرد شهید رئیسی دیده شده را برشمرد و‌ بیان کرد: ویژگی نخست شهید رئیسی توجه به خدا و تقوای الهی است.

شریعتی‌تبار، مردم‌داری را با استناد به نامه امام علی(ع) به مالک اشتر دومین ویژگی این شهید عنوان کرد و گفت: در منطق علوی، مدیر باید دل خود را سرشار از محبت نسبت به مردم کند و با عطوفت و دلسوزی با آنان رفتار کند. حضور میدانی در میان آسیب‌دیدگان، ساده‌زیستی و ارتباط مستقیم با اقشار مختلف جامعه، جلوه‌هایی از این رویکرد در سیره شهید رئیسی بود.

وی با اشاره به اینکه تواضع و فروتنی از دیگر ویژگی‌های عیان در سبک مدیریتی شهید رئیسی است، افزود: کسی که در اوج مقام اقتدار مدیریتی، قدرتی دارد؛ در عین حال کاملاً متواضع است. اقتدار مدیریتی نباید به تکبر و خود برتربینی بینجامد.

وی ادامه داد: در آموزه‌های علوی تأکید شده که عظمت و کبریایی از آنِ خداوند است و مدیر اسلامی باید در عین اقتدار، متواضع و فروتن باشد.

به گفته شریعتی‌تبار، حق‌گرایی در همهٔ امور مدیریتی، توجه به حق و در عین حال توجه به رضایت مردم و عدالت از دیگر ویژگی‌های مدیریتی شهید آیت‌الله رئیسی بود.

وی ادامه داد: توجه به رضایت عمومی در چارچوب حق، از شاخصه‌های مهم حکمرانی دینی است و عقلانیت و عدالت، دو رکن اساسی در اجرای سیاست‌ها به شمار می‌روند.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی عنوان کرد: تبشیر و انذار و تحسین و تنبیه درست، ارتباط و مشورت با دانشمندان، صاحب‌نظران در هر حوزه، نظارت مستمر بر کارگزاران و مسئولان و مدیران ، جدی گرفتن کار و اتقان در عمل، اهل دانش و کسب علم بودن و آگاهی برای قبول مسئولیت از دیگر ویژگی‌های مدیریتی شهید آیت‌الله رئیسی بود.

وی با استناد به آموزه‌های اهل‌بیت(ع) تصریح کرد: واگذاری مسئولیت به افراد فاقد صلاحیت علمی و تخصصی، به فساد می‌انجامد، در منطق اسلامی امانت‌داری و توانمندی دو شرط اساسی تصدی مسئولیت است، همان‌گونه که در داستان حضرت یوسف(ع) نیز بر حفظ و علم تأکید شده است.

شریعتی‌تبار، با اشاره به هشدارهای امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) به کارگزاران خود تصریح کرد: مدیران نباید با ایجاد حجاب‌های اداری و تشریفاتی، خود را از مردم جدا کنند. حضور در متن جامعه و دسترس‌پذیری، از الزامات حکمرانی اسلامی است که این موضوع را نیز در رفتار مدیریتی شهید رئیسی در دیدارها و رسیدگی‌های ایشان به امور مردم می‌دیدیم.

وی ادامه داد: سیره اهل‌بیت(ع) بر ارتباط مستقیم با مردم و شنیدن سخن آنان استوار بوده و این امر برای مدیران نظام اسلامی یک ضرورت راهبردی است.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با اشاره به روحیه اخلاص و خدمت بی منت شهید رئیسی، ادامه داد: درخواست شهادت و کسب رضای الهی آخرین ویژگی چنین افرادی است که بر اساس سیره اهل بیت(ع) گام برمی‌دارند. آن شهید والامقام تلاش داشت اصول مدیریتی اسلام را در عمل پیاده کند و سرانجام خدا او را انتخاب کرد و به آرزوی دیرینه خود یعنی شهادت نائل آمد.


گزارش خطا

ارسال نظرات
captcha
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها