کد خبر : ۷۱۴۷۹۶
۲۳:۵۸

۱۴۰۵/۰۷/۲۱
وزیر آموزش و پرورش در آیین رونمایی از کتاب کودک و افتتاح بخش کودک موزه ملی ملک:

موزه ملی ملک، بخشی از تمدن پرافتخار ایران را به نمایش گذاشته است/ معرفی مفاخر ملی و تقویت هویت دینی، از مهم‌ترین رسالت‌های نظام تعلیم و تربیت است

وزیر آموزش و پرورش: معرفی مفاخر ملی و تقویت هویت دینی، از مهم‌ترین رسالت‌های نظام تعلیم و تربیت است
وزیر آموزش و پرورش، با تأکید بر ضرورت انتقال فرهنگ، تمدن، آداب و سنن و ارزش‌های ملی و دینی به نسل جدید، گفت: وظیفه آموزش و پرورش تنها علم‌آموزی نیست، بلکه باید با معرفی مفاخر، قهرمانان ملی و میراث فرهنگی کشور، زمینه شکل‌گیری هویتی مستحکم و پایدار را در کودکان و نوجوانان، فراهم کنیم.

به گزارش آستان نیوز، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، امروز سه‌شنبه ۲۱ مهرماه در بازدید از موزه ملی ملک و در آیین رونمایی از چهار کتاب کودک و افتتاح بخش کودک موزه ملک، ضمن قدردانی از مجموعه همکاران این موزه و آستان قدس رضوی، با بیان اینکه مجموعه ملک، مجموعه‌ای است که بخشی از تمدن پرافتخار ایران عزیز را به نمایش گذاشته است، گفت: حاج حسین ملک از مفاخر بزرگ ایران و از چهره‌های ماندگار و پرافتخار تاریخ این سرزمین است. اقدامات ارزشمند ایشان در حفظ و حراست از فرهنگ و هنر ایران و همچنین دغدغه‌مندی و دلسوزی نسبت به ملت و جامعه ایرانی، به‌ویژه در حوزه وقف، واقعاً کم‌نظیر است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه، گستره اقدامات وقفی حاج حسین ملک حوزه‌های مختلفی را دربر می‌گیرد، تصریح کرد: وقف‌های ایشان درحوزه سلامت، کتاب، کتاب‌خوانی و فعالیت‌های فرهنگی، بسیار ارزشمند است. یکی از نکات جالب توجه، وقف مجموعه بزرگی از زمین‌ها در مشهد برای تأمین مسکن معلمان است؛ اقدامی که نشان‌دهنده نگاه وسیع و مسئولانه ایشان به نیاز‌های جامعه است.

کاظمی، ادامه داد: ما به روح بلند این مرد بزرگ درود می‌فرستیم و به چنین چهره فرهنگی و افتخاری برای ملت ایران می‌بالیم. این میراث، بخشی از تمدن، فرهنگ و باور‌های دینی ماست و باید به آن افتخار کنیم و در ادامه دادن راه این بزرگان، بکوشیم.

انتقال هویت ملی و دینی؛ رسالت مهم آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر مسئولیت سنگین نظام تعلیم و تربیت در انتقال هویت تاریخی و فرهنگی به نسل جدید، اعلام کرد: آموزش و پرورش تنها مسئول علم‌آموزی نیست. یکی از وظایف ما انتقال فرهنگ، آداب و سنن، تمدن، مفاخر، ارزش‌های فرهنگی، افتخارات و قهرمانان ملی به نسل جدید است؛ چراکه این مؤلفه‌ها بخش بزرگی از هویت ملت ما را تشکیل می‌دهند و ملتی که هویت نداشته باشد، نمی‌تواند به معنای واقعی کلمه یک ملت باشد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ۲ مسئولیت اساسی تعلیم و تربیت، خاطرنشان کرد: در حوزه تعلیم و علم‌آموزی تلاش می‌کنیم با انتقال دانش و معرفت، دانش‌آموزان را به قله‌های رفیع علمی جهان برسانیم و در حوزه تربیت نیز می‌کوشیم با انتقال آموزه‌ها، ارزش‌ها و افتخارات تاریخی، ملتی برخوردار از هویتی مستحکم دینی و ملی پرورش دهیم؛ هویتی که اجازه ندهد کسی به این ملت نگاه تجاوزکارانه و تعدی‌گرانه داشته باشد یا با توهمات باطل و توطئه‌های خود، در پی آسیب رساندن به کشور باشد.

کاظمی با اشاره به مفاخر و قهرمانان تاریخ ایران اظهار کرد: ما میراث‌دار حاج حسین ملک‌ها، میرزا کوچک‌خان‌ها، ستارخان‌ها و باقرخان‌ها هستیم؛ میراث‌دار سرداران بزرگ و پرافتخاری همچون رئیسعلی دلواری و همچنین شهید سلیمانی، شهید حاجی‌زاده و دیگر شهدای پرافتخار ایران عزیز. این میراث، مسئولیت ما را در حوزه تعلیم و تربیت، سنگین‌تر می‌کند.

روایت هنرمندانه زندگی قهرمانان، یک کلاس تربیتی ماندگار است

وی با قدردانی از فعالیت‌های فرهنگی و هنری موزه ملک در روایت زندگی جهان‌پهلوان تختی، گفت: در فرصت کوتاهی که برای بازدید داشتیم، از بخش مربوط به تختی، یکی از قهرمانان و پهلوانان پرافتخار کشورمان، دیدن کردیم. روایت زندگی این بزرگ‌مرد تاریخ و پهلوان نامدار ایران، بسیار زیبا و هنرمندانه انجام شده بود؛ به‌گونه‌ای که هر مخاطب، از کودک و نوجوان تا بزرگسال، از آن لذت می‌برد و علاقه‌مند می‌شود ساعت‌ها در این فضا بماند و با زندگی و شخصیت این قهرمان، ارتباط برقرار کند.

وزیر آموزش و پرورش، افزود: این نوع روایتگری هنرمندانه، ظرفیتی ارزشمند برای انجام مأموریت ملی و تربیتی نظام جمهوری اسلامی است. معرفی قهرمانان و مفاخر کشور از طریق چنین برنامه‌هایی می‌تواند تأثیری عمیق بر شکل‌گیری شخصیت و هویت نسل جدید، داشته باشد.

سرمایه‌گذاری تربیتی از دوران کودکی آغاز می‌شود

کاظمی با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به کودکان و نوجوانان اظهار کرد: اگر به دنبال تربیت نسلی قدرتمند، عالم و برخوردار از فرهنگ غنی هستیم، باید از همین دوران کودکی آغاز کنیم. قاریان، هنرمندان و مجریان نوجوان امروز، سرمایه‌های آینده کشور هستند و باید فرصت رشد، شکوفایی و تقویت استعداد‌های آنان را فراهم کنیم.

وی با اشاره به حضور مسئولان حوزه تعلیم و تربیت در این برنامه، از جمله خانم دکتر حکیم‌زاده، آقای علامتی، آقای ملکی و دیگر همکاران، گفت: ما در آموزش و پرورش، ارتقای کیفیت آموزش از دوره ابتدایی و تقویت هویت ملی و دینی دانش‌آموزان را از مهم‌ترین سیاست‌های خود قرار داده‌ایم. اگر به دنبال هویتی محکم و پایدار هستیم که در شرایط مختلف متزلزل نشود، باید از سال‌های نخست زندگی، برای شکل‌گیری آن، برنامه‌ریزی کنیم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به شخصیت جهان‌پهلوان تختی، تأکید کرد: ایستادگی و منش این پهلوان نامدار در شرایط دشوار، نشان‌دهنده برخورداری او از هویتی محکم و پایدار بود. بنابراین، باید برای حوزه کودک و نوجوان به‌صورت ویژه برنامه‌ریزی کنیم؛ موضوعی که همکاران ما در آموزش و پرورش نیز، با جدیت دنبال می‌کنند.

وی همچنین با اشاره به اجرای هنرمندانه یکی از دختران حاضر در برنامه و روایت حماسی از یک زن ایرانی، اظهار کرد: همه ما از این اجرای زیبا لذت بردیم. چنین روایت‌هایی نشان می‌دهد که زنان ایرانی از چه ویژگی‌ها و ظرفیت‌هایی برخوردارند و چگونه می‌توان مفاهیم هویتی و فرهنگی را با زبان هنر به نسل جدید منتقل کرد.

کاظمی، ادامه داد: آثار تربیتی این برنامه‌های هنرمندانه در زمان بحران‌ها، چالش‌ها و فراز و فرود‌های کشور خود را نشان می‌دهد. حضور حماسی مردم و دانش‌آموزان در میدان‌ها و خیابان‌های شهر نیز می‌تواند جلوه‌ای از نتایج تربیت صحیح و شکل‌گیری هویت ملی و دینی باشد.

ضرورت هم‌افزایی نهاد‌های فرهنگی برای معرفی مفاخر به دانش‌آموزان

وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود، بر ضرورت همکاری و هم‌افزایی مجموعه‌های فرهنگی تأکید کرد و گفت: همه ما باید در کنار یکدیگر برای انجام فعالیت‌های فرهنگی کار کنیم. انتظار دارم آقای علامتی و آقای ملکی، با معرفی ظرفیت‌های گسترده و ارزشمند این مجموعه، زمینه آشنایی هرچه بیشتر دانش‌آموزان با میراث فرهنگی و مفاخر کشور را، فراهم کنند.

وی با بیان اینکه بازدید از موزه و آشنایی با روایت زندگی قهرمانان می‌تواند به‌اندازه یک دوره آموزشی اثرگذار باشد، افزود: گاهی روایت زندگی یک شخصیت بزرگ، به‌تنهایی یک کلاس تربیتی کامل است؛ کلاسی که شاید نتوانیم در طول سال‌ها با روش‌های دیگر، همان تأثیر را ایجاد کنیم.

کاظمی، با طرح ضرورت برگزاری اردو‌های هدفمند فرهنگی برای دانش‌آموزان، تصریح کرد: باید در طراحی اردو‌های دانش‌آموزی دقت کنیم که مقصد و محتوای برنامه چه باشد. صرفاً بردن دانش‌آموزان به فضای سبز، در حالی که خانواده‌ها نیز می‌توانند چنین امکانی را فراهم کنند، تمام ظرفیت یک اردوی تربیتی را، محقق نمی‌کند. باید مکان‌هایی را انتخاب کنیم که دانش‌آموزان در آنها با تاریخ، فرهنگ، هنر و مفاخر کشور آشنا شوند و تجربه‌ای عمیق و ماندگار به دست آورند.

کتاب، محور اصلی فعالیت‌های فرهنگی و هنری

وی با تأکید بر نقش محوری کتاب در فعالیت‌های فرهنگی گفت: کتاب، محور و مرکز ثقل فعالیت‌های فرهنگی و هنری است و به اعتقاد من، سخن گفتن از فعالیت فرهنگی بدون توجه به کتاب، انس با کتاب، الفت با مطالعه و ترویج کتاب‌خوانی معنای کاملی ندارد. امروز بیش از هر زمان دیگری به گسترش فرهنگ مطالعه و ارتباط عمیق نسل جدید با کتاب، نیاز داریم.

وزیر آموزش و پرورش خطاب به دکتر خوراکیان و دیگر مسئولان حاضر در برنامه، اظهار کرد: پیشنهاد می‌کنم با همکاری آقای ملکی، آقای علامتی و خانم دکتر حکیم‌زاده، برنامه‌ای مشترک برای استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود تدوین کنیم. گاهی فرصت‌های ارزشمندی در اختیار ما قرار می‌گیرد که تکرارشدنی نیستند و اگر به‌موقع از آنها استفاده نکنیم، ممکن است این فرصت‌ها را، از دست بدهیم.

کاظمی با اشاره به اهمیت فرصت‌های ارتباط مستقیم مسئولان کشور با کودکان و نوجوانان، افزود: حضور رئیس‌جمهور در کنار دانش‌آموزان و توجه به نسل آینده، صرفاً یک برنامه یا حضور تشریفاتی نیست؛ بلکه پیامی روشن دارد. این پیام آن است که اگر به آینده کشور می‌اندیشیم، باید به کودکان و نوجوانان توجه کنیم و برای آینده آنان سرمایه‌گذاری کنیم. باید قدر چنین فرصت‌هایی را بدانیم و از پیام و ظرفیت تربیتی آنها بهره ببریم.

وی همچنین، بر ضرورت معرفی قهرمانان ملی از طریق کتاب‌های تولیدشده و استفاده از ظرفیت شبکه شاد و شبکه کتابخانه‌های مدارس کشور تأکید کرد و گفت: باید کاری کنیم که دانش‌آموزان با قهرمانان و مفاخر خود آشنا شوند و کتاب‌های مرتبط با زندگی و افتخارات آنان در اختیارشان قرار گیرد. برگزاری نمایشگاه‌ها و برنامه‌های نمایشی نیز می‌تواند در کنار توزیع و معرفی کتاب، به تحقق این هدف، کمک کند.

وزیر آموزش و پرورش در پایان، با تأکید بر همراهی و هم دلی مجموعه‌های فرهنگی و آموزشی، خاطرنشان کرد: انتظار داریم همه دستگاه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی در کنار یکدیگر قرار بگیرند و برای ایران، مدرسه و کودکان ایران عزیز که بزرگ‌ترین سرمایه‌های کشور هستند، گام‌های بزرگ و مؤثری، برداریم.

 

 


گزارش خطا

ارسال نظرات
captcha
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها